Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky
Re: neplatná petícia
Nedajte sa znechutiť týmto príspevkom, že internetová petícia je neplatná, konzultoval som to s jedným mestským poslancom a ten mi povedal, aby som sa tým vôbec nezaťažoval, že aj tak má svoju váhu.
Ak ju podpíšete nič tým nepokazíte. V prípade, že by zástupcovia mesta vyžadovali iba papierovú formu, tak by som to oznámil na tejto stránke a zorganizovali by sme podpísanie papierovej petície.
Ak má niekto záujem o papierový petičný hárok, môžem zaslať mailom v PDF formáte a potom stačí iba ho vytlačiť. Nezabúdajte do internetovej petície vypísať aj ulicu.
Re:
súhlasím a občan s tým nič nerobí, len ohne chrbát atých pár pri koryte si nabaľuje svoje vrecká. Veď, koľko sa vyberie na parkovnom v meste? Kde sa strácajú tie peniaze? Že by šli do systému? Alebo ostali v kase mesta? Kto to skontroluje?
OZNAM
Petícia pokračuje ďalej.
zdierat bez priznania vlastnej zodpovednosti.Raz
musi nastat doba, ked politicki vodcovia budu
pocuvat a respektovat nazory verejnosti.
Re: OZNAM
#130: Slavomír Fačkovec - OZNAM
Ked sa tu bavíme o tom , že by sa zorganizovalo stretnutie na vyzbieranie podpisov, nebolo by rozumne zvazit, ci by sa nevytvorila aj nova peticia na odvolanie zastupcov pre Solinky? Títo ludia by mali zastupovat záujmy ludi, ktorí tu žijú, ale evidentne im ide len o svoje záujmy.
partkovné
Kde boli doteraz a čo pre nás urobili ??? Nikdy som nepočul o tom že nás zastupujú, kedy sa môžeme stretnút??? a riešit problémy.??? Su to darmožráčin tak ako všetci nad nimi!!!Oni nebudú platiť a preto na to serú.
This comment has been removed by the person who wrote it.
samostatná mestská časť
Peticia a pod.
Prineste peticiu aj nan. S radostou podpisem.
Re:
Ano , ked nedostanes kartu, nemusis hladat kde na sidlisku zaparkujes... Ved predsa ti ju negarantuju , že ju dostanes.
Spoplatnenie parkoviska
Parkovanie
Re: Spoplatnenie parkoviska
#140: - Spoplatnenie parkoviska
Napr. to, ze iní ludia si rozmyslia, ci svoje 2. a 3. autá napr. nenechajú niekde inde (napr. u rodičov na okraji mesta) že tu nebudú zavadzať firemné posádky - a tým sa miesta uvoľnia...
Re: potrebné podpísať čo najskôr -mestské zastupiteľstvo bude rozhodovať o spoplatnení už 9.9.2013
Ja by som povedal,ked verejne obstaravanie,tak s odsuhlasenim verejnosti,teda nas a nie mesto samo.
Pár faktov odomňa:
JA síce auto nemám, ale aj tak sa o to zaujímam. Na mojej ulici (začiatok Osikovej), je panelák s 8 vchodmi (celkovo 112 bytov, z toho 77 3-izbových). Prislúchajúca ulica na parkovanie pojme v prepočte cca 80 áut (pri ak počítam rozmer miesta 2,25x4,5). Čiže tu kapacita zďaľeka nestačí ani na pokrytie 1miesta na byt, a už vôbec nie pri zohľadnení veľkosti bytov (podľa aktuálnej normy je potreba paneláku viac ako 200 miest!!). Nové miesta sa vyrobiť v centre nedajú, treba riešiť komplexný systém a spoplatnenie by podľa mňa malo byť jeho súčasťou. Ale rozhodne nie v takto pripravenej forme !!
Keďže od nich sa asi hlbšej analýzy nedočkáme, trošku som pátral sám... Pri záujme o hlbšie štúdium problematiky si treba preštudovať minimálne "Koncepciu riešenia statickej dopravy na sídliskách v meste Žilina" schválenú 6.5.2013 uznesením 58/2013 (http://www.zilina.sk/dokumenty/DokumentyProgramyMZ_20130502080616.pdf). Vcelku sa to tvári ako odborne spracované ale súdny človeka a tobôž obyvateľ sídliska musí krútiť hlavou. Obzvlášť po následnom preštudovaní Návrhu podmienok schváleného 24.6.2013 uznesením 89/2013 (http://www.zilina.sk/dokumenty/DokumentyProgramyMZ_20130619103415.pdf). MÁ VŠAK ZMYSEL SA TU AKTIVIZOVAŤ !!! Veľká vďaka p. Fačkovcovi. V rámci obstarávania bolo vydané iba predbežné oznámenie (www.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/212309), tzn. že podmienky súťaže nie sú ešte definitívne stanovené a do predpokladaného termínu 21.10.2013, kedy sa má vyhlásiť obstarávanie možno ešte VEĽA ZMENIŤ !!!
Mne prekáža hlavne to, že ak aj zaplatím, nemám nič zaručené! Ďalej, dôležitá vec, ak sa aj systém spustí, NIKTO NEMÁ ZARUČENÉ, ŽE PARKOVACIU KARTU VôBEC DOSTANE - nie je na ňu právny nárok!!! Miest ne málo, ak sa odpočítajú ZŤP, tak iba cca 1/2 bytov bude mať možnosť si zakúpiť kartu za 12 EUR - kto rozhodne kto to bude? IBA Prevádzkovateľ!!! Iba ja tam vidím netransparentný priestor na korupciu? To v prípade, ak by sa uvažovalo o predaji kariet v obmedzenom množstve podľa kapacity. Situácia však bude podľa mňa skôr taká, že parkovacia spoločnosť predá kartu každému, však prečo by nezarobili - na tých 3000 miest aj zo 6000 kariet. Ale pre nás ostane problém rovnaký, možno ešte väčší, lebo oficiálnych miest bude menej, budú tu snoriť policajti a dávať pokuty a so zaplatenou parkovacou kartou si budeme môcť aj tak každý večer na plných uliciach akurát vytreť... A zaujímavé je, že ak sa karte niečo stane (strata, krádež a pod.) a nevrátite ju po skončení platnosti, nebudete mať nárok na vydanie novej !
Ako tu už bolo spomenuté v diskusii, žiadam za peniaze pridelené konkrétne miesto. Riešiť "hrad" ako ideálne miesto pre obrovský parkovací dom, alebo aspoň parkovisko. Riešiť záchytné strážené/monitorované parkovacie domy/konštrukcie v okolí sídliska.
A som myslel že pri zástavke Pod Hájom je celkom pekné miesto v správe mesta, ale s prekvapením zisťujem (katasterportal), že celé to územie je už v súkromných rukách hlavne od r. 2010 Trabelssieho Slovenská investičná a realitná spoločnosť (úzko spojená s Žilinskou parkovacou spoločnosťou). Takže už asi niekto podobný nápad mal a teraz sa iba dokončieva jeho realizácia z našich peňazí...
Re: Re: Spoplatnenie parkoviska
#143: Mino - Re: Spoplatnenie parkoviska
No,tak ak verite tomu co pisete,tak asi nezijeme v tom istom svete :))..je naivne mysliet si,ze zrazu X aut odide niekam do tramtaaaariee :)
Pozdravujem a želám, aby sa to nezrealizovalo.
Urobme niečo proti zavedeniu parkovného!
| This discussion has been closed. |