Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky
chyba link s podmienkami
Aby si kazdy mohol vytvorit nazor na danu vec mohli ste dat odkaz na stranku s podmienkami alebo aspon napisat zakladne informacie, napr.ze za prve auto sa zaplati 1 EURO na mesiac co je smiesna ciastka /to sa tyka vacsiny domacnosti/ a ma sa vytvorit 490 novych miest. A asi sa aj vytvori, to by ich ludia roztrhali. :-)
Re: chyba link s podmienkami
#2: fref - chyba link s podmienkami
Tato peticia je proti spoplatneniu parovania na sidlisku Solinky ako celku. Jednoducho, ja som obcan mesta Zilina a platim mu dane. Nech teda mesto Zilina vybuduje parkovacie plochy a nesikanuje tu obcanov Soliniek tym, ze maju platit za nieco o co sa ma starat mesto (ktore je za to platene). A mesto moze postavit tie parkovacie miesta presne na tych istych pozemkoch, kde ich chce postavit ta sukromna spolocnost.
P.S.
Vysledok tohto spoplatneneho systemu parkovania bude taky, ze clovek nebude mat kde zaparkovat rovnako ako doteraz a navstevy, ktore pridu na autach tu nebudu moct zaparkovat, aj ked bude parkovisko prazdne, pretoze nebudu mat rezidentsku kartu.
Akonahle sa raz nieco spoplatni, tak poplatky sa budu iba zvysovat (nikdy znizovat) a nikto nikdy platenie nezrusi.
Parkovné
- Je mi to "tralala" kto ho zavedie. Či mesto, či súkromná firma. Mesto na to zrejme nemá peniaze, tak prečo by to nemala robiť súkromná firma, keď to zaplatí?
- CHCEM ALE JASNE GARANTOVANÉ PARKOVACIE MIESTO PRE SVOJE AUTO - PRED SVOJÍM BARÁKOM. Nebudem parkovať dakde v riti na "záchytnom" parkovisku keď som si jasne zaplatil za miesto pred barákom.
Takže chcem parkovné? Ano chcem!
Lenže s jasne definovanými pravidlami.
???
Re:
hadam si nemyslis ze ked sa to spoplatni tak tie auta zmiznu, to by bolo naivne
Re: Re:
V niektorých štátoch to tak funguje a nemajú s tým problém.A ak sa to nezmení tak tu zaparkujem z našej firmy všetkých trinásť aut.
Re: Re: Re:
ved si ich zaparkuj ale necuduj sa ze niekomu " pretecie pohar" a potom sa budes skrabat po hlave
Tu je ten hlavný dokument: http://www.zilina.sk/dokumenty/DokumentyProgramyMZ_20130619103415.pdf
A ešte jeden tu:
http://www.zilina.sk/dokumenty/VerejneObstaravanie_20130826135829.pdf
Re:
tak ja by som sa chcel spytat ci niekto inicioval obyvatelov soliniek so zamerom obratme to na druhu stranu karty
Re:
Kedy sa mesto a poslanci Soliniek (nami plateni) zaujimali o nazory obyvatelov Soliniek a zaujimali sa o ich nazory? Preco ste VY (PZ) nezorganizovali peticiu proti spoplatneniu parkovania na Solinkach skor, ked iniciatora tejto peticie tu obvinujete, ze ju zorganizoval az teraz (kazdy normalny clovek oceni, ze sa vobec nasiel clovek, ktory takuto peticiu organizuje). A preco internetova peticia? Myslim, ze je to preto, ze tato peticia nie je financne nakladna, a hlavne je rychla!
#1:
Peticia
Re: Peticia
Nemôžem nikde najsť žiadnu zmienku, že sa niečo take organizuje. môžem ťa poprosiť o link.
info od organizátora petície
Iba pre informáciu diskutujúcich uvádzam, že mám iba 1 auto a v prípade platenia 12 eur ročne by to pre mňa nebol až taký problém to zaplatiť (už teraz mám s organizovaním petície väčšie výdavky), ale ide mi o princíp, že platím dane a mesto má z týchto peňazí riešiť aj nedostatok parkovacích miest. A navyše, ak sa raz začne platiť za niečo čo bolo doteraz bezplatné, tak sa poplatok už bude iba zvyšovať a nikdy ho nikto nezruší!
Zavedením tohto systému sa obyvateľom Soliniek bude život komplikovať napr. aj s návštevami a systém už nikto nezruší ale bude ho iba kozmeticky upravovať. O tom svedčí aj vyjadrenie primátora Chomu, že v prípade ak sa takýto systém osvedčí, tak bude zavedený aj na Vlčincoch a Hájiku, ALE NIKDE NEHOVORÍ, ŽE AK SA NA SOLINKÁCH NEOSVEDČÍ, TAK HO ZRUŠÍ!
pre "PZ" listinná petícia je rovnako dôveryhodná ako elektronická (pri podpise petície sa podpisujúci nepreukazuje žiadnym dokladom) - kontrola sa vykonáva náhodným výberom a kontrolou podpísaných (podpísaný má uvedenú adresu!). Ešte dodávam, že okrem petície s Bieberom sú tu aj petície s tisíckami podpisov. Ak chcete papierovú formu petície, môžte ma kontaktovať a veľmi rád Vám ju zašlem.
Myslím, že je zbytočné tu diskutovať (toto je petícia a nie diskusné fórum), kto s petíciou súhlasí nech ju podpíše a kto nesúhlasí, tak nech nepodpíše.
Ja osobne by som bol najradšej, keby takúto petíciu zorganizoval niekto iný a ja by som sa iba podpísal.
Na záver ešte dodávam, že už by mohla skončiť doba, kedy politici (na štátnej a miestnej urovni) rozhodujú o občanoch bez toho, aby poznali ich názor!
Stretnutie
Akosom tu zazrel nieco o Gastanovej...
pre "smartphone"
Dodávam, že ja tam prídem.
prieskum o parkovani
len na doplnenie uvadzam, ze mesto robilo prieskum. Akurat to urobili dost pofidernym sposobom - papiere boli iba na mestskom urade. Kto tam nahodou mal cestu, tak ich tam mohol najst, kto tam tu cestu nemal, tak sa o nicom nedozvedel. Tiez som k tomu prisiel nahodou, bolo to v novembri 2012.
Pripajam fotky http://imgur.com/a/yD97k
Informácie
Vyjadrím sa až po tom "stretnutí" so zástupcami v ten utorok (ak teda nejaké bude). Potom prípadne podpíšem aj petíciu.
Solinkári, ktorí podporia mesto by si mali uvedomiť, že ZAVEDENÍM PLATENĚHO PARKOVANIA
SA NEVYRIEŠI ZÁKLADNÝ PROBLÉM - CHÝBAJÚCE PARKOVACIE MIESTA, ALE MESTO SI PORIEŠI ČASŤ SVOJEJ ZADĹŽENOSTI.
Solinkári spamätajte sa ešte nie je neskoro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| This discussion has been closed. |
potrebné podpísať čo najskôr -mestské zastupiteľstvo bude rozhodovať o spoplatnení už 9.9.2013
Pre doplnenie ešte uvádzam, že mesto Žilina už vypísalo dňa 26.8.2013 predbežné oznámenie o verejnom obstarávaní "Vybudovanie, správa a prevádzka parkovísk na sídlisku Solinky v Žiline formou PPP projektu" na dobu prevádzkovania 20 rokov!!!
To znamená, že súkromná firma bude na tom 20 rokov zarábať.
NAČO PLATÍME MESTU DANE, keď nakoniec svoje povinnosti voči svojim obyvateľom prenesie mesto na súkromnú firmu, ktorej budeme zase platiť ďalšie poplatky?