Zákaz predaja tzv. zábavnej pyrotechniky (STOP petardám)
Keby to bolo pouzivane zodpovedne, nepoviem nic. Ale nezodpovedne individua nachadzaju najvacsiu rozkos v tom, ked 'rachejtle' hodia nic netusiacej mamicke s dietatom, dochodcovi, hocikomu za chrbtom, alebo ako som videla tento rok na silvestra - odpaluju svetlice a bohvieco rovno na parkovisku meter od aut, rovno pred panelakom..... Toto je stav vseobecneho ohrozenia. A to nespominam ten stres, ktory to predstavuje pre ludi a pre zvierata. Netusim, ako to prezivaju vonku zijuce zvierata... Kedze v tomto state je vymozitelnost prava na smiech, nik sa neobtazuje kohokolvek nahlasovat alebo cokolvek riesit. Policajti by ho vysmiali. Ked to nejde slusne, treba to zakazat. Bohuzial.
Re:
Podľa slovenskej legislatívy je zviera žiaľ iba vec... A tak sa tu aj niektorí ľudia k nim aj správajú. Ich rodičia neučili, že aj k veciam sa treba vedieť správať
Re:
Problém je v tom, že obecná/mestská polícia by dotyčných musela prichytiť pri páchaní priestupku...
Odkedy mám psíka, ktorému dvakrát hodili petardy rovno za naším chrbtom, a stal sa tak extrémne citlivým, nemám rada tento druh "zábavy". Okrem toho poznám zopár ľudí, ktorí tiež vďaka "náhodným" zábavkám prišli o sluch.
Dúfam, že sa Vám podarí nazbierať dostatok hlasov - držím palce.
koľko buchneš petárd, toľko krát si retard!
Dôvody prečo som podpísal sú uvedené tu: http://jurajstubniak.blog.sme.sk/c/395937/co-je-na-tom-zabavne.html
Každý rok mi pokazí Silvestra, keď hodiny musím ukľudňovať vydesené zvieratá. V Bratislave by mala byť zakázaná bez vynímky.
Re: Čo je pre jedného zábavou, to je pre druhého utrpením!
#1: Peter Kočvara - Čo je pre jedného zábavou, to je pre druhého utrpením!
Dobrý deň. Ako na ostatnom MZ povedal p. starosta Gaj, či má spoluorganizovať svadby na Hornom Bankove, lebo každá svadba či v hoteli Bankov, alebo v penzóne končí ohňostrojom. Niekedy sú tak 3 ohňostorje za týždeň - jeden v hoteli, a penzión poriada svadby aj piatok a sobotu, takže u nich 2. Nikomu nevadí, že je v lesoparku - celél minulé leto bol kvôli extrémnemu suchu klásť ohne, ale veľký ohňostroj nevadí, nikomu nevadí, že je v chránenom vtáčom území Volovské vrchy - vtáky sa nesťažujú. Ministersvo ŽP sa vyhovára na úrad životného prostredia
| This discussion has been closed. |