Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.

Adriana
Hosť

#226 Vase pripomienky

2012-09-24 15:08

prosim Vas damy a pani,hodte vase komentare ako pripomienky sem. zabijeme dvemuchy jednou ranou.Aj sa mozme rozculit vramci slusnosti a este sa to bude ratat.

https://lt.justice.gov.sk/Material/MaterialHome.aspx?instEID=-1&matEID=5495&langEID=1

jajo

#227 Re: Iba tak

2012-09-24 16:36

#7: Janko - Iba tak

Jen tak namátko, která jsou bojová plemena? Žádné plemeno není bojové, má jen blba pána, který ho nezvládne. Jinak v Irsku mají mezi nebezpečnými plemeny i Buldočka a Retrívry.Pokud existuje jakýkoliv seznam, není problém tam daší plemeno prostě přiřadit.

NO

#228 zlatica

2012-09-24 16:55

netrestajte psie rasy oni za to nemozu trestajte ludi ved tie ubohe zvieratka nam po cely ich zivot oddane sluzia

Hosť

#229 krizenci

2012-09-24 17:14

ale ved toto je chore. na jednej strane sa tu snazime,aby sme nemali preplnene utulky roznymi krizencami od nezodpovednych majitelov a na druhej strane tu niekto vymysli uplne nezmyselny zakon. Co sa stane so psami,ktore su v utulkoch, ktore nedajboze vykazuju nejaky znak plemena zo zoznamu? budu utracovane ako na beziacom pase? tieto psy si uz nikto nikdy nezobere.Tento zakon neriesi to podstatne a to je cierny trh so psami a ich vyrobcami.

keby hlupost kvitla tak slovensky parlament je ako zahrada na jar :)
Ranma Beyond

#230 Re: Re: Iba tak

2012-09-24 18:03

#227: jajo - Re: Iba tak

presne tak. ak prejde toto. čoskoro tam môže byť úplne každé plemeno.


Hosť

#231

2012-09-24 19:42

Stop usmrcovania havkáčov !!!!!!!!!!!!!!!
chrumka

#232

2012-09-24 19:51

Ahojte, vyplnajte pripomienky na stranke, ktoru uviedol admin, tam vyjadrite svoje pohorsenie a svoj nazor, smelo do nich:)

https://lt.justice.gov.sk/Material/MaterialHome.aspx?instEID=-1&matEID=5495&langEID=1
Adriana

#233 pripomienky

2012-09-24 20:14

Ahoj,nie som admin,iba rozhorceny majitel.Ale diki
Miriam Turzová

#234 Re: Re: Re: Iba tak

2012-09-24 20:50

#230: Ranma Beyond - Re: Re: Iba tak

a toto si veľa ľudí, majiteľov psov, ktorých plemená zatiaľ nie sú na zozname neuvedomujú a preto túto petíciu ani nepodporujú a voči nám, majiteľom týchto plemien sa stavajú ako k najväčšej pliage. Lebo si myslia, že zato, že majú labradora, tak sú za vodou, lenže toto je len začiatok, toto by si mali ľudia uvedomiť, že my sa snažíme bojovať za všetkých psov, nielen tých "našich". Veď keď si aj priemerný človek pozrie ten zoznam, musí sa mu mozog zastaviť nad tým, ako k tomuto zoznamu vôbec predkladateľ dospel, pretože ten zoznam je jednoducho absurdný. A pokiaľ si nás a týchto psov nevie zastať psíčkar, tak potom to nie je psíčkar s pravým srdcom!


Hosť

#235

2012-09-24 21:20

Rovnako by sme mohli ziadat, aby majitelia nasledujucich aut presli specialnym vycvikom, boli pod stalym sprisnenym dohladom a robili vodicaky aspon 1x rocne:

BMW X5, X6
BMW (akekolvek stare s foliami na sklach)
Mercedes E a S
Volvo XC90
Toyota Landcruiser
VW Touareg
Porsche Cayenne

osobitny dohlad special:
Octavia a Passat TDI (firemne sluzobne vozidlo)
mikro_12

#236

2012-09-24 21:55

Nemam slov vždy alé naozaj vždy a to zásadne vencim svojho pita na vodzke ale napriek tomu vyzerá ako by vyšiel z ringu na otázku prečo odpoviem jednoducho lebo nejaký iný hajzel co si behá na voľno ho kusne pretože je absolútne neovladatelni a nejakí posuk mi Ma nariadiť košík ako sa Ma môj pit brániť ? Hanbím sa za to že žijem v tomto mafianskom a skorunpovanom state kde hlavný bossovia sú politici
Simona

#237 Prekvapujúce? Nie...

2012-09-24 22:07

Je až zaražajúce, že ma absurdita tohto zákona vôbec neprekvapuje. Ak človek v minulosti v mene apartheidu a antisemitizmu vyhladzoval ľudské rasy, je zákaz vybraných psích druhov naozaj normálne a odzrkadľuje to jeho primitivizmus. A najsmutnejšie na tom je, že na tomto jednom príklade absurdného zákona je vidieť ako sa ovládajú životy a osudy obyvateľov normálneho človeka. Len si pozrite aké psy sú v tejto novele zatriedené. Bandog a pitbull ako nežiadúce? Kde je bulteriér či argentínska doga? Proste dôkaz nekompetentnosti a neznalosti predkladateľa. Som za to, aby sa zákon upravil a sprísnil podmienky držania týchto psov s akcentom na ich majiteľov. Preto jeho efektivita nebude v zabraňovaní útokov týchto psov, ale ich ochrana proti nezodpovedným majiteľom. Neviem si predstaviť pri sebe iného psa ako je pes typu "bull", ktorý je tak nebezpečný a krvilačný, že je pri správnej výchove vhodný i na canisterapiu - z toho vyplýva, že nie je apriori geneticky agresívny. Niet čo dodať... len že sa bojím, že hlúposť ľudí vo vláde túto novelu podpíše...
johanka

#238

2012-09-24 22:30

Nebudme psími rasistami, ja milujem ľudí, ale aj všetko čo k nášmu životu patrí a sú to aj psi.Sme radi, že sú, či sú malý, veľký, zlý či dobrý, všetko čo ich naučíme je na nás ľuďoch.V prvom rade sú naši pomocníci a hlavne spoločníci a všetky rasy a druhy majú naozaj veľkú dušu, je na nás ako ju využijeme. Ano využijeme! Je to len na nás ľudoch, je to naše vnútro ktoré poskytneme psovi a on sa podľa toho chová. Ja som za zákon, ale pre ľudí nie pre psov!Chcela by som vedieť, či pán minister, ktorý zákon navrhuje mal alebo niekedy pracoval vo výcviku so psom a hlavne poznal dušu psa! Máme my ľudia takéto právo....Ďakujem
Patas

#239 Petice

2012-09-25 00:24

Ať se jdou naši čeští ale i ostatní zákonodárci bodnout jsou milionkrat horší než jakékoliv plemeno měli by z té vlády všichni odejít jaká je todle vláda lidu když o nás rozhodují jiní ikdyž jsme si je zvolili udělali poze dluhy a mi je ted máme prý splácet rozprodali co se dá jen aby měli na luxusní auta atd... a diví se že stoupá nezaměstnanost když všechny podniky zavřeli a následně nevybudovali nové kde to žijem ted studuji střední školu ale v dospělosti nehodlám platit nějaké jejich dluhy obyčejní lidé sotva vyžijí a oni si myslí že mají na splácení dluhů jiných za chvíli dopadneme jako řecko. Už neví co by dělali tak vymýšlejí takvedle hovadiny. Do senátu se chodí poze vyspat. Tak at nás nechají dělat co chceme. My jim taky neříkáme co mají nebo nemají dělat či chovat.
Monika Fišerová

#240 Re:

2012-09-25 00:48

 

Neexistuje bojové plemeno,existujú len ludia čo si psa nevedia vychovať!! Po uliciach behajú "bojové" čivavy,jorkšíri a iné malé pokazené zmetky a na tie sa zákaz nebude vzťahovať nikdy! Tak prečo musia byť na tom bitý slušný majitelia psov!

Monika Fišerová

#241

2012-09-25 00:55

Neexistuje bojové plemeno,existujú len ludia čo si psa nevedia vychovať!! Po uliciach behajú "bojové" čivavy,jorkšíri a iné malé pokazené zmetky a na tie sa zákaz nebude vzťahovať nikdy! Tak prečo musia byť na tom bitý slušný majitelia psov!
akire

#242 bojové?????

2012-09-25 01:48

JÁ teda nevím ale koukala jsem všude ale žádné psí plemeno není regisrováné jako BOJOVÉ,tak nevím je jokšír taky bojové plemeno když napadá vše co potká??Protože můj mírumilovnej staford to fakt nedělá ....tak som ztoho volajaká zmetená..:-)
nopasaran

#243

2012-09-25 03:07

problém rieši dostatočne sučasná legislatíva.pes je zo zákona vec-a ked sa niekto z akehokolvek dovodu pokuša siahnuť občanovi na ZAKLADNE právo vlastniť,a rozhodovať o svojom majetku-Vážení,toto nemá so psami nič spoločné-tu sa pod zámienkou pomaličky oklieštuju základne ludské práva a slobody,toto si ani komanči nedovolili.čiže obmedzeníe chovu psov,ktorí su schopní a ochotní položiť život za svojho pána a su určení NA OCHRANU JEHO MAJETKU,a ŽIVOTA-je dalším krokom k zastrašeniu a zneisteniu slušných občanov.vlastním kaukazskeho ovčiaka-a ten ma v plemennom štandarde nedoveru a utočnosť k cudzím osobám na svojom uzemí,asi rusi vedia prečo im strážia raketové základne..a možno keby sa štát o moju bezpečnosť postaral,namiesto špiclovania a odposluchavania,tak by som ho nechoval!!!A ja mam ist s ním na preskušanie,kde sa s krikom na mna rozbehne cudzí človek a ide sa ma dotýkať..a pes samojme neuspeje na skuške,lebo automaticky po tom človeku vyštartuje..JE TO JEHO PRIRODZENOST-a MOJA ZODPOVEDNOST!dalšia vec-ak by moj pes ušiel,a stretol by sa na volnom priestranstve s cudzími ludmi,odignoroval by ich a čuchal by háravé feny..jeho agresivita je dedične viazaná k ochrane stráženého objektu,a umna doma za plotom..sorry ale tam nemá nikto čo hladať čiže nastavme zákony tak,že všetci akože máme možnosť,ale len pokial splnime to a to,čo sa nastaví tak aby nikto nevyhovel.Čapek kedysi napísal"Lidé,mnel sem vas rád,BDETE!!"
smolicek

#244

2012-09-25 07:51

Kto podal ten návrh, nech si napustí plné vedro vody a schladí si hlavu, potom dostane rozum.
nora

#245

2012-09-25 09:04

Úplne scestné. Opäť sa niekto snaží dať právny rámec niečomu, čomu sa vôbec nerozumie. Prečo by mali byť postihované napr. psy, ktoré sa cvičia na stráženie? Nikdy som nevidela žiadneho vycvičeného psa, aj keď bol vo výcviku výborný obranár, aby niekoho bezdôvodne napadol. Prečo v zozname nežiadúcich psov napr. nie je slovenský čuvač, ostatné balkánske pastierske psy? A kde je nemecký ovčiak? Vraj štatisticky najviac pohryzení je nemeckým ovčiakom. Mám šarplanincov už 15 rokov, chodím na prechádzky bez vodítka, pretože od malička som svoje psy socializovala. Aj keď príde k nim malý hysterický pes a šteká im pod hosom, skrátka si ho nevšímajú, je to pod ich úroveň. Ak by som mala čas, tak moje psy môžu robiť canisterapiu. Ale pritom keď stretneme ráno v lese diviaka, to by ste mali vidieť, aká to je snaha o razantnú akciu. Predkladateľovi zákona by som odporučila ísť cez víkend na prechádku v Bratislave na Kolibu, všetky psy si tam voľne pobehujú medzi ľuďmi, navzájom sa hrajú, naháňajú. Veľkí s malými, všetci spolu. Ale všetko sú to psy socializované. A o to a o nič iné nejde. Medializované pohryzenia boli psami, ktoré podľa mňa v živote nevyšli zo svojho areálu a nikto sa im poriadne nevenoval.
Jaro Z.

#246 Re: Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných ...

2012-09-25 10:34

#25: Ranma Beyond - Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných ...

Úplne súhlasím s Vašim príspevkom. Každý priestupok by sa mal riešiť samostatne a netrestať za to plošne celú jednu rasu, ale majiteľa konkrétneho psa. Je to nekvalitne predložený návrh zákona. A čo ostatné zvieratá? Pán predkladateľ zákona, ako budete riešiť situáciu, keď napríklad ublíži medveď polovníkovi? Tiež ich budete všetkých kastrovať alebo vyvážať zo Slovenska?

kubko

#247 Re:

2012-09-25 10:45

#19: -

Súhlas.

Jaro Z.

#248 Re: ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!

2012-09-25 10:58

#225: Ranma Beyond - ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!

Chcem podporiť a podpísať petíciu aj na papier. Kde to môžem vykonať? Zverejnite to, prosím. Ďakujem, Jaro Zaťko.

psi rasista

#249 zrusit psy

2012-09-25 11:09

ja bych zrusil vsechny psy
Brano

#250 Trestna zodpovednost majitela

2012-09-25 11:23

ja osobne mam plemeno psa, ktoreho sa tento zakon priamo nedotkne aj tak s nou ale nesuhlasim. Z mojho pohladu by mal za ciny psa niest trestnu zodpovednost jeho majitel, cim by sa zabranilo tomu, ze ludia si bez rozmyslu budu kupovat plemena ktore nevedia zvladnut a kupia si ich len ludia, ktori vedia co ich vychova obnasa.