Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.

Ranma Beyond

#326 Re: Re: ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!

2012-09-26 01:24

#248: Jaro Z. - Re: ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!

OFICIÁLNY PETIČNÝ HÁROK!!! POZREL HO PRÁVNIK A JE TAM VŠETKO, ČO TAM MÁ BYŤ
http://www.ulozto.sk/xMDNht2/peticny-harok-proti-docx

Prosím vytlačiť, podpísať, odoslať a pripomienkovať  ako je to uvedené na tejto stránke v  sekcii OZNAMENIA ... ĎAKUJEM.

miso

#327 pitbul

2012-09-26 02:27

jahnatek je chudak a chrapun
Andrej Kollar
Mocenok

#328

2012-09-26 02:34

cele zle..... viete co ludia? zakazte vsetkych psov, zakazte vsetky zvierata, zakazte samy sebe vychadzat z domu, platte dane za vzduch, platte vstupne ked idete pozriet do lesa, platte poplatky za to ze si prerabate vlastny dom, platte poplatky za to ze prejdete cez cestu mimo vyznaceneho prechodu, platte za to ze sa vam chce cikat, platte za milion dalsich veci.. nechajte si zobrat slobodu a zavrite sa vsetci do svojej vlastnej zlatej klietky, kde sa nebudete moct bez povolenia psychologa a zaplatenia kolkov ani vyprazdnit... ak sa vam taky svet paci, tak si v nom zite..... ale na mojho psa mi nesahajte lebo vas JA dohryziem do krvi !!! ja mam SAO, milujem to plemeno. neberte mi ho :(

Hosť

#329

2012-09-26 06:10

Som poradca chovu plemien Americký stafordšírsky teriér a Bullteriér, medzinárodný rozhodca exteriéru FCI, člen výboru SKCHTaF, podpredseda Slovakia bullterrier klubu a vlastním najstaršiu aktívnu chovnú stanicu AST na Slovensku. Uvedený návrh je likvidačný pre v ňom vymenované plemená, preto je neakceptovateľný. Riešiť zákon rozdelením konkrétnych plemien na nežiadúcich a so sprísneným držaním je neodborné a nič nerieši.
Pitbul Pedro

#330

2012-09-26 07:18

Mám pitbula 11rokov a je to super pes. Práve preto aký je, tak je kľudnej a vyrovnanej povahy, pretože si je vedomí svojej sily a nepotrebuje biť nervozny. Preto nie je nebezpečný. Má za sebou výcvik podľa Ipo1 a Svv1.
Pitbuly su skvelé.

Hosť

#331 Re:

2012-09-26 07:23

#303: -

čo je to ,ked psovy prepne? Čo je to za výraz? Ty musíš mať psichicku poruchu. určite si prešla lekárskou kontrolou?

Pitbul Pedro

#332 Re: haha

2012-09-26 07:56

#278: hehe - haha

Teba chcem stretnuť osobne.

Pitbul Pedro

#333

2012-09-26 08:33

Ja som zvedavý, že keď sa podarý vyvraždiť pitbuly a keď ľudia čo chcú strašiť svoje okolie prejdu na Rotvíky alebo dobermany, tak či ich zakážu tiež. Lebo týto ľudia to určite urobia.
Trish-free

#334 Nebudme psími rasistami

2012-09-26 09:12

Toho inteligenta čo dal taký návrh zákona treba zavrieť do jednej miestnosti na týždeň s kvázi nebezpečným psom a zistí aké je to úžasné plemeno.
A povedzme si, keby sa takto pristupovalo aj k ľudom
tak na Slovensku máme kvantum kastrátov a po čase by aj Slovensko zaniklo. Treba riešiť ľudí a nie psov!!!!!!
Daj moc inteligentom ("") a takto to dopadne.

ofca

#335 stupidny navrh zakona

2012-09-26 09:26

Nechápem vaše zmýšľanie, zakazujete psov, ktorí napadli ľudí za posledný rok v SR, tak si to ozrejmime trochu. O napadnutí bandogom som nepočula, zato viem o labradorovi kt. napadol 5 ročné dieťa, nem. ovčiakovi kt. napadol dieťa, tiež vybehol z ohrady, ale pitbul vám znie lepšie, už len toho slova sa ľudia boja ;-)) pitbul napadol a zabil ženu po vyslovenom zákaze dotyčného psa vodiť mimo chovnéh...o priestoru, ten pes ju mohol kludne zabiť už v chovnom priestore, bol týraný a používaný na psie zápasy. To bolo zrejmé už ked sa vrátil naspäť že sa hned pustil do bitky s dalším psom.. Dalej podme k tomu fotografovi, prípad z Dunajskej Lužnej, 2 psy - kríženci NEMECKÉHO OVČIAKA a ROTVAJLERA sa podhrabali pod plot objektu, v ktorom vykonavali svoju pracu strážnych psov. Mimochodom ani jedno z týchto 2 plemien som nevidela na vašom hlúpom zozname, uvedomte si že týmto vašim zoznamom sa nič nevyriešili, pretože pre strážne psy za ohradou sa vôbec nič nezmení :-)) podhrabú sa aj nabudúce!!!!!!!!!!!!pokiaľ VY, mocipáni, nezačnete konečne postihovať nezodpovedných majiteľov a nie psov!!!!!!!!
ofca

#336 stupidny navrh zakona

2012-09-26 09:28

inak poviem vám p. Jahniatek,je veľmi zaujímavé ako so strachom vnímajú ľudia našich psov, ale chápem ich, strach,ktorý v nich vyvolávajú mediálne senzácie typu pes baskervilský zaberajú na 100% aj ja som sa ešte pred pár rokmi bála pitbula a bola som len obyčajná ovca, kým som nespoznala jeho úžasnú, oddanú povahu a pravdu o našich psoch. PITBULA by som nevymenila za žiadneho psa. Vidím že vôbec nepoznáte týchto psov, ako ja kedysi ;-)))
ofca

#337 Re:

2012-09-26 09:34

#303: -  

 ja mám skúsenosti s pohryznutím ´nebojového plemena´ a to ich maju teraz vsetky zakazat iba preto ze ma pohryzol pes nezodpovedneho ignoranta?? nikdy som nedavala vinu psovi ale jeho sprostemu majitelovi !!!!!!


Hosť

#338

2012-09-26 09:54

cele je to na hlavu postavene
domi

#339

2012-09-26 10:09

K.U.*.*.A mna napadol a dokusal srnčí RATLÍK tak prečo nezakázať všetky zvieratá??? !!!! týmto budú trpieť len ľudia ktorí su zodpovednými chovateľmi.. trestať treba NEZODPOVEDNÝCH CHOVATELOV !!!!! myslím že pri vačších trestoch by si rozmyslel ako sa bude o svojho psa starat!!!
Katka

#340

2012-09-26 10:38

Predávať psov len s PP a ak tak zakazať chov a predaj VSETKYCH psov a maciek bez PP a nepodporovat krizenie psov. Mozno aj istym ludom by bodli psychotesty... Moj nazor. A nie taketo extremne blbosti! Ved uz nam vsetko prikazuju zakazuju a nariaduju. Strasna krajina, strasny stat, strasne vedenie statu... toto sme si zvolili, pardon okrem mna!
Palo

#341

2012-09-26 10:48

Absurdne vymyslený zákon, ktorý nerieši príčiny...
Jon

#342 Nech sa vyžiadaju správy od lekárov a veterinárov

2012-09-26 10:50

Tu je to postavene uplne na hlavu!!! Slovensko chce zas zaviest extra nezmysel !!! Nehadzme vsetkych psov - plemena do jedneho vreca a zacnime uz konecne odlisovat fakty !!! prečo si pan Jahnatek nevyziada správy od lekaárov a vetrinárov v kolkých prípadoch boli ludia napadnutý-pohryzený bojovými plemenami alebo plemenami v týchto skupinách A a B ?? kolko je prípadov napadnutia hoci jakym pouličným domacim psom a kolko psami z tohoto zoznamu ??? nech sa prezistia fakty a média nech sa začnú zaoberat aj utokmi inych plemien ktorých je niekolko nasobne viac oproti utokom tychto plemien zo zoznamov a dovolim si tvrdit ,ze tieto plemena utocia len sporadicky akurat s tym rozdielom ze ked uz k volacomu takemu pride tak sa toho chytaju hned media a masiruje sa verjna mienka...vykresluju sa tam potom plemena ako tie zle a nie majitelia ktory zjavne chov nezvladaju !!!... Pán Jahnátek zobudte sa !!! lebo toto su neme tváre a branit ich mozu len majitelia ktorym na nich zalezi !!!
milan

#343

2012-09-26 10:57

Čo ktomu napísať,človek vyšľachtí plemená na lov na zabíjanie a dalších X ludí si týchto psou vycvičí k obrazu svojmu a tak sa aj potom správajú.Samozrejme že keď cvičím psa na zápasy a tým dostávam sneho von jeho agrasivytu nemôžem očakávať že mu neprepne a nebude agrasívny aj voči luďom.Ďalší príklad zanedbanie , pes uviazaný na reťazi žiadny kontakt s ludmi, zavretý vo voliere žiadny výbeh slabá starostlivosť ako môže niekto očakávať že to zviera sa bude chovať normálne?! Nehľadal by som vinu v tých psoch ,ale v ľudoch a toto je celí koreň problému kvôli tupcom ktorý sa takto správajú voči psom a aj iným zvieratám si to zase odnesú ty nevinný!
Miky

#344 Gramatika

2012-09-26 11:15

Nechcem rypat, ale ak uz to ma byt oficialna peticia, myslim, ze by mala byt v sulade s gramatickymi pravidlami slovenskeho jazyka, aby nedoslo k degradacii jej relevancie. Prosim, opravte cast vety *Požadujeme však mi dole podpísaní, ktorý sme... - ak treba poradit, tak "mi" na "my" a "ktorý sme" na "ktorí sme". Je to len odporucanie s dobrym umyslom.
Ben

#345 som za zakaz plemien

2012-09-26 11:18

Som za zakaz chovu bojovych plemien .... ak niekto argumentuje ze za vychovu moze pan, tak neviem ako vysvetlite ze drviva vacsina tychto psov bola umelo vyslachtena na to aby boli agresivne. Okrem toho lahsie zvladnem uhryznutie pudlika ako pitbulla.

Hosť

#346

2012-09-26 11:30

Co kdybyste se raději zaměřili na boj proti týrání zvířat, proti množitelům? Těmito návrhy akorát zvedáte ze židle ty, kteří se snaží zvířatům pomoci, a také ukazujete svou omezenost! Vy jste asi nikdy nezažili ten oddaný pohled psích očí a radost obou z toho, že pracujete/hrajete si společně, že?
michallka

#347

2012-09-26 11:30

Racionalny nazor k aktualnej problematike novely zakona

Vážená pani hovorkyňa.

Pred istým časom som si dovolil osloviť Vás s ponukou a návrhom na riešenie situácie, ktorá sa pretriasala v médiách a vyvolala isté názory na situácii v chove a držaní psov. Nereagovali ste a len Vy viete prečo. To je už za nami.
Dnes som v TV počul a v tlači čítal Vašu obhajobu pripravovaného zákona o chove psov.
Chápem, že aj vo Vašom povolaní platí porekadlo : "Čí chlieb ješ, toho pieseň spievaj...", ale napriek tomu si myslím, že aspoň verejnosť by sa nemala zavádzať, ak už nemám použiť expresívnejšie slovo...
Ako hovorkyňa a a verejná obhajkyňa daného návrhu mi snáď budete vedieť odpovedať na niekoľko otázok. Myslím, že ako občan a volič mám na tieto odpovede nárok. Nebojte sa, veľa ich nebude.

1., V čom je zlý zákon z roku 2002, ktorý túto problematiku rieši?
a., kto bol podľa tohto zákona niekedy postihnutý?
b., kto je za nedodržiavanie tohto zákona zodpovedný?
c., ak tento zákon je nedokonalý, kto bol za tento nepodarok postihnuty?
Osobne si myslím, že tento zákon plne pokrýva riešenie tohto okruhu problémov, len je potrebné
ho dodržiavať. .

2., Podľa akého kľúča ste navrhovali nežiadúce plemená, či plemená so sprísneným režimom? Ak je to
podľa skutočného počtu poranení, či usmrtení, potom strieľate od pása, pretože v tomto smere sa
štatistiky nevedú, ale určite sú známe čísla usmrtení a ťažkých poranení človeka psom v okolitých
štátoch). Pokiaľ mi je známe, tak : Lipany - československý vlčiak, Trnava - rotweiler, Košice 2x
rotweiler toho istého majiteľa. Sobrance - údajne bandog (ale neskôr preukázaný ako kríženec!).
Tento rok : napadnutie fotografa v Bratislave - rotweiler a krížence rotweilera s nemeckým ovčiakom,
Sucháň - pitbul, ďalšie prípadyublíženia - kaukazský ovčiak, nemecký ovčiak. Dovolím si použiť ešte
čísla z dvoch štatistík:
Nemecko: 26 usmrtených ľudí nemeckým ovčiakom, 7 usmrtených ľudí rotweilerom, 5 usmrtených
ľudí nemckou dogou, 5 usmrtení ľudia krížencami, 3 usmrtení ľudia skupinou bull (pit, staf, amstaf),
po jednom usmrtenom človeku má na svedomí chrt, bernardín, boxer, husky, labrador a doberman.
Počet usmrtených je za 34 rokov.
Česko : usmrtení/ťažko poranení 1998 1/0, 1999 1/1, 2000 0/3, 2001 0/3, 2002 1/6, 2003 3/10,
2004 1/7
U nás tie čísla budú veľmi podobné.
Takže : a. ešte stále sa Vám zdá návrh na zákaz plemena objektívny a podložený faktami?
b., kde sú plemená, ktoré skutočne zabíjajú a zraňujú ľudí?
c. prečo tu nie sú plemená ako NO a RTW?
d., je Vám známe, že na SK je 80% všetkých poranení práve menšími plemenami?
e., bolo treba zapchať oči a uši verejnosti, tak sa zvolili plemená, kde bol predpoklad
najmenšieho odporu?

3., Pani Želeňáková, prečo chce tento návrh zákona riešiť dôsledky a nie príčiny problému?
Veľmi zásadná otázka...

4., Prečo chce tento zákon poškodiť predovšetkým majiteľov, ktorí sú organizovaní, registrovaní,
dodržujúci určité pravidlá a platiaci dane tomuto štátu, zatiaľ čo neorganizovaní a množitelia budú
znovu nepostihnuteľní?

5., Na základe čoho chcete zasahovať do ústavného práva na osobné vlastníctvo? Neplatí v našom štáte
prezumpcia neviny? Prečo chcete vopred viniť niekoho a niečo, pričom nič nespáchal a neporušil,
alebo Vy už vopred predpokladáte, že áno?

6., Poukazujete na podobnú platnosť zákonov v Nemecku, či Rakúsku. Prosím Vás, prečo si ale
už potom nenaštudujete podrobnosti o vykonávaní týchto zákonov? Viete o tom, že napríklad také
vyspelé štáty ako Holandsko a Taliansko už podobné zavedené zákony zrušili, pretože nepriniesli
žiadne výsledky?

7., Ste si vedomí, že odsúdiť plemeno ako také je nezmysel? Ak by to tak nebolo, prečo napríklad v
jednom a tom istom plemene je jedinec, ktorý zvládne policajný výcvik, ale je tam aj jedinec pre
canisterapiu, či záchranár? Bandoga a pitbulla nevynímajúc? Je naozaj pre Vás tak jednoduché
odsúdiť plemeno ako také?

8., Majitelia psov do štátnej, či samosprávnej kasy ročne odvádzajú nemalé prostriedky. Dnes, ešte
zákon nie je v platnosti a samosprávy si mädlia ruky, ako budú zase mať viac peňazí, lebo zvýšia
dane (viď dnešné vyhlásenia pána Bajana). Nie je to zase len o peniazoch, potvrdeniach, povoleniach,
špeciálnych kurzoch a kontrolách? Vám fakt robí dobre donekonečna z občanov ťahať peniaze?

9., Pani Želeňáková, posledné dve otázky a odpoveď na ne, sú pre moje ďalšie rozhodovanie sa v tejto
veci kľúčové :
Prečo nie ste schopní načúvať a spolupracovať s odborníkmi v kynológii, prečo neberiete do
úvahy denno denné vyjadrenia chovateľov, majiteľov, veterinárov, výcvikárov a ďalších odborníkov o
nezmyselnosti tohto návrhu, ale tvrdošijne stojíte na svojich stanoviskách, ktorým chýba ten zdravý
sedliacky úsudok?
10., Prečo neriešite zodpovednosť majiteľov, prečo prípadné priestupky tvrdo nesankcionujete a
nepostupujete represívne, ale úplne zbytočne a nezmyselne sa vŕšite na tých, ktorí sa brániť nemôžu
a pritom verne človeka sprevádzajú tisícročia?

Verím, že na moje otázky sa mi dostane z Vašej strany patričná a pravdivá odpoveď.

Občan Slovenskej republiky MVDr. Zoltán Tatarko

Hosť

#348 ˇPatní lidé né psi.

2012-09-26 11:31

Politici jsou víc nebespečný než nějaké plemeno psa. Oni sami dokážou udělat víc škody než rozzuřený pes.

Hosť

#349

2012-09-26 11:37

Súhlasím s tym že zlého psíka robia zlý ludia. Ked sa človek s človekom pobije tak ze skonci na Áre ..tak dotyčný bude akurát tak v podmienke. No uhryzne vás pes na 5 štychou ?? a už ho hned chcu uspať !! to je hrozné. Ja som mala 16 rokov jazvečíka, ktorý pravidelne hryzol každú návštevu,ale to nebola jeho chyba, oni išli k nemu, psik neutocí bezdôvodne. Ale zase na druhú stranu, súhlasila by som s tým ze by mali bojove plemena a ich majitelia absolvovat aspon raz kurz kynologickeho výcviku. A aby na prechadzke s tymito prikami mávali psíky náhubok. Tým pádom nikoho nepohryzu a je vec vyriešená !! :)
Ivana

#350

2012-09-26 11:51

Je to nesmyslné a zajímalo by mně jestli se budou lidé také dělit na nebezpečné rasy a podle toho se budou utrácet.Nebezpečný může být jakýkoliv pes a je podle mně naprosto zbytečné toto řešit,když jsou jiné,důležitější věci,které by se měly řešit.