Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.


Hosť

#201

2012-09-23 18:39

myslim, ze ked dokazeme zivit zlodejskych politikov, vsetkych lenivcov snaziacich sa vytazit z tohto systemu co najviac, psov oznacenych titulom "bojove" si mozeme len vazit
veroncek22

#202

2012-09-23 18:41

Vsetko zalezi od majitela psika kt. vlastni nie nadarmo sa hovori aky pan taky kram rsp Pes. Ludia dokazu urobit aj s pittbula maznaveho milacika rodiny bez akych kolvek znamok nejakej agresivity,a z maleho plemena zas opacne,naozaj ludia su strojcami povahy zvieratka.
Martina

#203 Re: Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných ...

2012-09-23 19:15

olastic

#204

2012-09-23 21:06

They did try this in Finland, but because so many people disagreed, it didn't pass. Hope it will not pass in Slovakia either, I'll share this with my friends so they can sign it also! Let's hope for the best.

Hosť

#205

2012-09-23 21:55

Mňa by napr. strašne zaujímalo, ktorý blbec a prečo tam dal Saarloosovho vlčiaka.
Nevraviac o tom, že je to celé stupidita.
Miriam Turzová

#206 Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA

2012-09-23 22:03

#140: Miriam Turzová - PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA

TENTO PROTEST SOM PRÁVE POSLALA E-MAILOM NA MINISTERSTVO PODOHOSPODARSTVA AJ PREZIDENTOVI V NASLEDOVNOM ZNENI, nemajú právo robiť si s nami čo sa im zachce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ako občan Slovenskej republiky, ktorý nesúhlasí s návrhom novely zákona o držaní psov Vám týmto zasielam
v prílohe svoj PROTEST - ako človeka, ako občana, ako zástancu prírody, ako zástancu psov každého plemena,
ako človeka, ktorý chce žiť v slobodnej krajine a mať možnosť slobodne sa rozhodovať.
Tento zákon je proti ľudskému rozumu a proti všetkým poctivým a zodpovedným majiteľom psov v tejto krajine a to
bez výnimky.
Zároveň prijatie takéhoto návrhu zákona bude mať extrémne negatívny dopad na spolunažívanie občanov - majiteľov psov v SR.
Žiadam, aby táto novela zákona bola predkladateľom v jeho celom znení stiahnutá, keďže tento návrh prispeje okrem
iného aj ku skutočnosti, že sa výrazne zníži záujem verejnosti o plemená psov alebo ich krížencov, označené v zozname,
ktoré sú v útulkoch a čo s nimi bude?!

Pevne verím, že ak tento zákon parlament schváli, prezident Slovenskej republiky bude na strane nás, ľudí, ktorým na našich domácich miláčikoch záleží a tento NEZMYSELNÝ zákon nepodpíše, za čo mu vopred za všetky tie nemé tváre ďakujem.

Miriam Turzová
občan SR

 

 

BOLO POSLANE:
informacie@prezident.sk   - kancelaria prezidenta
press@land.gov.sk - urad vlady
milica.janculova@vlada.gov.sk - odbor ludskych prav
listydivakov@stv.sk - do STV ... uz akosi JOJke a Markize neverim ...
utulok@slobodazvierat.sk
KTO MA ZAUJEM, POSLEM MU TENTO PROTEST VO FORMATE PDF .... turzova.mi@gmail.com ...KEBY SOM MALA MAIL NA FICA a JAHNATKA, POSLEM TO AJ IM....

 


Hosť

#207

2012-09-23 23:13

:)
M.T.

#208 Re: Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA

2012-09-23 23:51


Hosť

#209

2012-09-24 00:27

Vlada by sa mala zaoberat dvolezitejsimi vecami ako je nezamestnanost a narastajuca chudoba.
Ak chce riesit psov a drzitela psa akp takeho tak by mala skor postihovat obcanov ktori si nezabezpecia psa ,neposkitnu zakladnu starostlivost ,tyranie zvierat.Bolo by nacase aby boli zakony ktore by toto postihovali a pes ci uzitkove zviera by nebol brany ako vec ,ale brany zakonne ako ziva bytost.
Buldog

#210

2012-09-24 01:10

Ten čo spísal tento zákon je asi pekný hlupák,zaradiť do neho plemená čo sa používajú ako služobné je choré.Pre niekoľko prípadov čo sa stali a za ne môžu ľudia,nech potom zakážu aj autá to tú predsa horšie zbrane a viac zabíjajú.Dávajú aj deťom vodičáky a tak to potom vyzerá na cestách.
Andrea

#211 Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA

2012-09-24 01:27

#140: Miriam Turzová - PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA

nie je čo dodať, Miriam, vystihnuté do bodky....


Hosť

#212

2012-09-24 02:05

Neviem ako si predstavovali vycvik s aziatmi... ten co to vymyslel mal by si najprv precitat nieco o plemene a trochu ho aj poznat samozrejme...na drzanie psov vedia urobit velmi rychlo zakon ale na to co by sme fakt potrebovali tak na to nieje cas ani chut..byvale kauzi, cigani atd...toto treba riesit a nie psov!!! vacsina chova psov na strazenie tak nech sa len kradne dalej...ved preco nie ,sme na SLOVENSKU!!!
doplatia na to len nevinny ludia a chovatelia, ktory su zodpovedny na ukor debilnych drzitelov...ale ved to sa dalo cakat sme na SLOVENSKU!!!!!! len tak dalej dojebte vsetko co sa este da!!!!

Hosť

#213 MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!

2012-09-24 02:34

Všetky zvieratá, ktoré majú už len fyzické predpoklady, nieto ešte povahové nejakému človeku vážnejšie ublížiť (akékoľvek veľké psisko nemá problém zabiť človeka jedným uhryznutím na správne miesto), by sa mali zakázať chovať len tak a prísne to strážiť. Obzvlášť keď takéto psy chová mnoho zakomplexovaných primitívov, ktorí ich vychovávajú práve tak, aby raz niekomu ublížili. Obzvlášť, keď máme zákaz voľného púšťania psov a na to slúžia vyhradené plochy, no nikto to nerešpektuje a aj napriek tomu, že prechádzate cez detské ihrisko a nejaké 60-kilové voľne pustené psisko na vás začne divo brechať a najmú vyskakovať na vás a jeho majiteľ, ktorý je od neho vzdialený 20 metrov a stojí priamo pri tabuli s označením zákazu voľného pohybu psov, vám len s kľudom povie, že on nič neurobí a chce si vás len očuchať, čo mňa ale nezaujíma a nemá ma čo očuchávať, pretože je to jeho zverenec a je jeho povinnosťou ho ustrážiť, aby nikoho neobťažoval, nieto ešte ohrozoval a nemôže vedieť, kedy tomu psisku rupne v gebuli a roztrhá tam nejaké decko vracajúce sa zo školy. A obzvlášť, keď toto vidíte na vlastné oči denne kdekoľvek, keď to dávajú každý týždeň aspoň raz v správach, že niekoho zmrzačili či priamo zabili psy, dokonca aj tie s profesionálnou výchovou.
V takomto prípade ma nezaujímajú žiadne práva psov! Veď nikto nevraví, že keď už sa taký pes raz narodil, bude za to zrazu musieť ísť do fašírky. Ale nemá tu čo behať, ani na vôdzke, keď je aj tak nebezpečný a keď váži viac, než jeho majiteľ a bez problémov ho bude ťahať za sebou, ak bude chcieť. To je rovnaké, ako keby si nejaký magor začal na záhrade so smiešnym dvojmetrovým pletivom chovať pumy, bral ich na vôdzke na vychádzky a tvrdil, že on ich zvládne a susedia, ktorí by sa oprávnene báli o vlastné životy, by proti tomu nič nemohli urobiť, nanajvýš tak dať si na okná mreže a nevychádzať von. Je mi jedno, či niekto chová psa, pumu, krokodíla alebo obrovského škrtiča, ak môže byť to zviera nebezpečné a nikdy nemôže vedieť, čo to zviera zrazu urobí, obzvlášť ak je voľne pustené.
MY chceme právo na život a je to tak aj v ústave, takže žiadny pes, ktorého má na starosti človek, ktorý by mal tieto základné práva ovládať a je zaň zodpovedný, nemá právo nás akokoľvek ohrozovať, iba preto, aby on mal slobodu.

Hosť

#214 Re: MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!

2012-09-24 08:03

#213: - MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!

Hosť, odpovedal si si niekoľkokrát sám. Na zodpovednosť netreba brať psa, ale jeho majiteľa. Som za to, aby bol vždy len majiteľ zodpovedný za konanie svojho psa. Či je už malý, či má 60 kg. Lebo aj malý pes môže dokaličiť tvoje dieťa. Moja mama má kríženku bernardína s belgičákom. Veľké to je ako bernardín a viem, že by to v živote decku neublížilo. Ja mám zase kríženca teriéra, malý ako jazvečík. Je nervný a vždy ho mám na vodítku, hlavne pri malých deťoch, lebo práve u tohto malého som si nie celkom istá. Takže vo veľkosti to nie je. Ide o povahu a hlavne výchovu. Ja som za to, aby bol VŽDY na zodpovednosť braný majiteľ akéhokoľvek psa.

milan sk

#215

2012-09-24 09:49

Tie plemená ktoré reálne na slovensku zabíjali ludí!!!!! V tom zákone nie sú vobec spomenuté. Obetovali sa plemená ktoré sú na slovensku málopočetné alebo vobec nie sú. Skôsme hádať dvovody.
Tento zákom nič nerieši ako je na slovensku zvykom

BOSS

#216

2012-09-24 10:19

MNA BY LEN ZAUJIMALO TO KED MA NAPADAJU MIESANCE Z DVORA VYBIEHAJUCE,V DEDINE SA K NAM PREHRABAL MIESANEC NAHLASIL SOM TO ZE AJ NAPADOL NASICH PSOV A OSLOVIL SOM VSETKY MEDIA A NIKTO TOTO NERIESIL.MOJMU PSOVY OPADLA SRST Z POLKY TVARE PO UHRYZNUTI SUSEDOVIM BASTATRDOM.STAROSTA DAL ZA PRAVDU ASOCIALNEMU SUSEDOVY KTORY NEPLATI DANE ZA NIC ANI ZA PSA KTORY ANI NEBOL OCKOPVANY.SUSTAVNE SOM NAPADANY IZBOVYMI PSAMI NOVOLNO KTORY NAS NAPADAJU.SU NEVYCHOVANY NEPRISPOSOBIVY A O SOCIALIZACII SA ANI NEBAVME.KED MI NAPADAJU PSOV TITO IZBOVY MILACIKOVIA NEPRISPOSOBIVI ROZRUSI TO AJ MOJICH PSOV CO SA POTOM ODRAZA ZE NEMAJU RADI PSOV.ALE SOCIALIZACIA A ZMENA SPRAVANIA JE TAZKA KED NAS DENNE NAPADNU AJ 5KRAT PSI.TOTO UZ NIKOHO NEZAUJIMA A ANI TO ZE MAM V CHOVE SUKI CCA 5000EUR A TIETO ICH SRACKY CO NAS NAPADAJU MAJU HODNOTU 50EUR.KTO MI NAHRADI PRIPADNE SKODY.PO NAPADNUTI NENORMALNOU CIVAVOU MOJ PES DOSTAL INFEKCIU LEBO MALA PAPULU PLNU BAKTERII A MUSELI SME NOHU OPEROVAT.STALO MA TO OKOLO 100EUR.MAJITELKA MA VYSMIALA AJ POLICAJTI.TAK KTO JE TU TYRANY TEDA.BOJOVE PSI BY SOM NAZVAL IZBOVE PSI BEZ VODITOK A IM BY SOM NARIADIL POVINNY VYCVIK.INFEKCIU S OPADNUTOU SRSTOU MAM AJ NAFOTENU AJ OPERACIU NOHY VSETKO ZDOKUMENTOVANE A NIKTO TO NERIESIL.ANI HLASENIA O NAPADANY NA MESTS.POLICII NEMALI ZMYSEL.CO TENTO STAT VLASTNE RIESI.MNA AKO REGISTROVANEHO CHOVATELA BUDE BUZEROVAT LEBO TO ROBIM OFICIALNE.A MNOZITELA NEBUDE RIESIT NIK.TO ZE SPLNAM VSETKO MAM SKUSKU POVAHY CO JE PRE UCHOVNENIE POVINNE.

Gabika

#217

2012-09-24 11:51

Chcela by som našej "úžasnej" vláde povedať asi toľko, že mali by sa zaoberať skôr rómskou tematikou pretože keď prechádzam našim krásnym námestím tak mám obavy či sa domov dostanem živá zdravá a neokradnutá.toto nevadí vláde že chováme takých hybridov, ktorí su oveľa nebezpečnejší pre našu spoločnosť ako nejaké psy, ktoré ani nemôžu za to ako ich majiteľ vychová.Som za to aby sa vykonávali skúšky,s tým že ak majiteľ psa spraví skúšky tak to znamená že psa dokáže ovládať tak aby pes nemusel byť stále vedený na vodítku a s náhubkom.a som proti sterilizácii a kastrácii týchto psov.a mimochodom nenechám to len tak som ochotná ísť aj pred samý parlament oponovať tomuto trápnemu návrhu.
monciicii

#218

2012-09-24 11:55

totalny debilizmus !!!
neziaduci a so sprisnenym drzanim by mali byt nezodpovedni majitelia !!

Hosť

#219 Re: MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!

2012-09-24 11:56

#213: - MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!

Ale z vášho príspevku je jasne cítiť že nenávidite každé jedno zviera !!!!

Gabika

#220 Gabika

2012-09-24 11:56

Ja len dúfam že spoločnými silami to zvládneme a zamietne alebo sa zmení návrh na tento zákon.
Eva B

#221 Prečo si myslia, že veľký pes musí byť nebezpečný?

2012-09-24 12:09

Plne podporujem túto petíciu, nakoľko návrh zákona je zlý a je vidieť, že ho vypracovali ľudia, ktorí nemajú skúsenosti s chovom psov.Som proti diskriminácii plemien psov, nakoľko žiadny pes sa nenarodí ako zabijak, ale to z neho vychovajú nezodpovední majitelia. Konkrétne ja mám skúsenosti s chovom rotvajlerov - podľa širšej verejnosti agresívny pes. Podľa mojich dlhoročných skúseností -dobré, vyrovnané, spoľahlivé plemeno, milujúce deti, plne oddané svojmu majiteľovi, bez akýchkoľvek známok agresivity. Samozrejme záleží na výchove.Žili s nami v 3 izbovom byte.Mala som dve rotvajlerky, na ktoré nedám dopustiť, boli to miláčikovia rodiny.
Koľkokrát som mala problém s malými psami napr. yorkšír, čivava, jazvečík, ktorí boli agresívni
voči môjmu psovi-agresívne štekali, vrčali a dorážali na môjho psa. Majiteľ ich nemusel mať na vôdzke, pes nemusel mať náhubok - lebo je to malý pes. Konkrétne môjho rotvajlera, ktorý bol samozrejme na vôdzke s náhubkom, pokúsal jazvečík
a on sa nemohol brániť, ale majiteľovi jazvečíka to bolo strašne smiešne a bol hrdý, ako si jeho jazvečík trúfol na rotvajlera. Preto som proti tomuto návrhu zákona a žiadam,aby zostal v tom znení, ako je doteraz. Za psa malého, alebo veľkého, by mal byť jednoznačne zodpovedný majiteľ
a zákon by mali dodržiavať rovnako majitelia veľkých aj malých plemien. Veď aj neskúsený človek, keď si bude všímať na prechádzke psov zistí, že akurát veľké plemená psov sú kludné a vyrovnané a naopak malé plemená sú nervózne, neustále štekajú a dorážajú do druhých psov.
Vyberte si prezívku

#222 Veru tak len ma zaráža jedna blbosť.. Od kedy je kaukazský ovčiak bojové plemeno ? je to stražny pes

2012-09-24 13:10

Adriana

#223 Re: Veru tak len ma zaráža jedna blbosť.. Od kedy je kaukazský ovčiak bojové plemeno ? je to stražny

2012-09-24 13:31

Ludia,ta peticia musi byt podisana na papieri,inak je neplatna.Kontakt,kam zaslat je na dogfore tema americky pitbulterier. Prosim najdite si cas aj spripomienkovat novelu,potrebujeme 500pripomienok do 10.oktobra

Dada

#224

2012-09-24 14:04

Väčšina ľudí sa boji takýchto plemien len preto že sú označené za bojové. Každý jeden pes môže ublížiť . By radšej mali riešiť takých čo týrajú zvieratá a nie toto . Sa riešia niekedy tak nepodstatné veci že až na smiech.
Ranma Beyond

#225 ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!

2012-09-24 14:46

Tieto podpisy nebudú platné pokiaľ nebudú reálne podpísané na papieri. Preto Vás všetkých podpísaných VEĽMI PROSÍM, aby ste svoje podpisy zopakovali. Nová petícia je momentálne u právnika. Prosím Vás vytlačte si ju a podpíšte ! Potrebujeme 10 000 hlasov, aby petícia prešla do NR SR, no na to, aby táto petícia mala váhu, potrebujeme omnoho viac podpisov. PROSÍM NEZABUDNITE, PODPISY TREBA MAŤ NA PAPIERI! čoskoro uploadneme link s Novou Petíciou. VĎAKA.