Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.

eja

#251

2012-09-25 11:38

petícia je dobrá, avšak čím viac chová tieto plemená kopa magorov a nie chovateľov, mali by vedieť v prvom rade komu redávajú šteniatka a nie ich množiť so zlými gémni
Emgaj

#252 Je to chore uz od prvych riadkov

2012-09-25 12:40

Normalne mi stupol adrenalin ked som si precital ten navrh. Verí niekto tomu, že toto nás dokáže ochrániť? A ochrániť pred čím? Veď nie pes je zlý, už vôbec nie len príslušnosťou k nejakému plemenu, zlého z neho môže spraviť iba človek svojim zlým prístupom.
Janie

#253 neuvěřitelné

2012-09-25 12:58

četla jsem o tomto "problému" v časopise a tuhla mi krev v žilách a chtělo se mi brečet. sama mám doma dva psy rasy, kteří by šli dle tohoto zákona uspat. přitom jsme to my, kteří se potýkáme neustále se špatně vychovanými psy. ti psi nejsou agresivní, jen neví jak se mají chovat, protože je to nikdo nenaučil a nebo naučil špatně. myslí si, že je správné se takto chovat. jednou na mého zlatého retrívra vlítla fena cane corno a bez jakéhokoliv varování ho s vrčením potopila. můj pes si ji absolutně nevšímal. a kvůli tomuto by ho měli uspat? ne! uspat by se měli neschopní majitelé těchto psů. nikdy za to nemůže pes, ale ten, kdo je na druhým konci vodítka. tam by se měli zajímat o ty, kteří množí psy jak na výrobní lince, aby si přivydělali k výplatě. toto nesmyslné množení a křížení by se mělo postihovat. sami máme druhého psa z útulku. je to voříšek jak vyšitej :) ale taky má moc "dlouhý" čumák...:)
quark

#254

2012-09-25 13:13

Chcelo by to do zmeny tohto zakona presadit prisnejsie postihy pre nezodpovednych chovatelov a tych, ktorych zviera sposobi daku ujmu inej osobe.
Dragon

#255 Saarloosův vlčák

2012-09-25 13:19

Chtěla bych zde je říct, že mě přijde úplně postavené na hlavu, že se do seznamu dostalo plemeneno Saarloosův vlčák. Sama mám dvě fenky a znám se s chovateli v ČR i v zahraničí. Tito psi mají respekt z lidí a povětšinou se k nim vůbec nepřiblíží, vychází se všemi psi, je to společenský pes. Tak nechápu co je na něm tak nebezpečné?????? Ten jeho vlčí vzhled nebo co vlastně?

Hosť

#256 Re:

2012-09-25 13:23

#205: -

Souhlasím, sama mám dvě fenky Saarloosky...takže vím co chovám...a jakou mají povahu...


Hosť

#257

2012-09-25 13:40

ještě jsem nepotkala "bojové plemeno".. žádný pes není bojový.. celé je to BLBOST!!!!

Hosť

#258

2012-09-25 13:53

V krajine s hlbokou pastierskou a ovčiarskou tradíciou zakzáť ovčiarske a pastierske plemená pretože v individuálnych prípadoch zlyhal človek pri výchove a výcviku (akéhokoľvek) psa je viac ako paradox.
Andy

#259

2012-09-25 13:59

návrh zákona ktoré chce ministerstvo presadiť je bezpredmetné, pretože k vyriešeniu prípadných problémov nestačí. Zamerať sa na útoky "veľkých psov je jednoduché", keby sme sa tak zamerali prečo sa tie útoky vôbec stali..z3prípadov za 2 môže zlyhanie ľudského faktora. Nesúhlasím zo zákonom v plnom rozsahu, súhlasím iba aby sa sprísnenili tresty keď k nešťastiu príde..
Števo z NR

#260

2012-09-25 14:07

Poďme zakázať na území Slovenska chovať blbcov typu Jahnátek!!! :DDD
Jana

#261 Nenechte si to líbit!!!!

2012-09-25 14:44

Svým podpisem bych chtěla podpořit slovenské kynology v jejich boji proti nesmyslnému zákonu.

Ukažte politikům že si takové věci nenecháte líbit! Každému soudnému člověku, nejen majiteli psa musí být jasné že podobný zákon je jen nic neřešící omezování svobody lidí, ze kterého je na první pohled viditelná arogance a hlavně neznalost jeho autorů! Co budou chtít zakázat příště?
Lucia :)

#262 podporujem tuto peticiu!!!

2012-09-25 15:00

pán Jahnátek takých ako ste vy by mali kastrovat!!! Zrejme ste nikdy nechovali žiadne s týchto plemien, láskavo sa starajte o seba a neserte ľudí s takýmito zbytočnými zákonmi! Neodsudzujte psy len preto že ich nepoznáte...!!!
Doga666

#263

2012-09-25 15:15

Nemali by zakázať určité druhy psov,ale ľudí ako sú nezodpovedný majitelia!
David Kalosi

#264

2012-09-25 16:55

typicke politicke riesenie pripravene suhruhmi od pisacieho stola ktore vobec neadresuje pricinu. Zoznam plemien cista imbecilita hlavne ze tam nie je statisticky najbenezbecnejsie plemeno nemecky ovciak.

Hosť

#265 Re:

2012-09-25 17:28

#1: jozef zsido -

dúfam, že tieto podpisy vyše 5200 bude na niečo dobré

mono

#266

2012-09-25 17:36

Ďakujem, že mi autori tejto petície umožnili protestovať proti nezmyselnej novele zákona.

Veľký a silný pes je ako auto. aj to je neškodné v rukách zodpovedného vodiča, v rukách primitívneho a nevzdelaného idiota sa mení na zbraň.

Zakážme registráciu vybraných druhov áut iba preto, že ich nezodpovední vodiči spôsobili najviac dopravných nehôd.
A môžeme to vyhodnotiť podľa rôznych parametrov.
Napríklad podľa výkonu motora, alebo hmotnosti, alebo dĺžky auta alebo dokonca podľa jeho farby.

P.S.
Nikto nedokáže vymyslieť väčšiu sprostosť ako politik !!!
bulhar

#267 Re: aaaaa

2012-09-25 17:37

#6: ici - aaaaa

no to mate prvdu ja mam argentinku dogu a stale donho vyskakuje nejaka civava alebo neco take podobne,ja ho musim skrtit aby mu neublizil,on moj ho nepohrize ale sa chce len hrat ale by ho zaslapnul packami tak ja si svoj pes skrtim a civava si beha volno a nanho steka je to o nicom  .,ked na voditko tak musia vsetki ne len urcite plemena


Hosť

#268

2012-09-25 17:46

Zákazom evidovaného chovu cesta nevedie.Chovatel chová psov pre zlepšenie jeho exterieru a jeho povahy.Kolko psov z chovatelskej stanice napadlo dákeho človeka.
ivan410

#269

2012-09-25 17:48

ako aj ja tie skúšky pochopím že pokial chce niekto chovat psa mal by o tom psovi ale celkove o psoch aj volačo vediet a mal by byt sposobilý na chov ale aj maleho ratlíka ktorý je agresívnejší než pitbul ale smutné je že sa chce hrat niekto na boha a toto plemeno zakázat.to je podla mna viac než prehnané.
Klára Tomčíková
Liptovský Mikuláš

#270 Vyjadrenie

2012-09-25 17:49

ja by som uzákonila aby každý človek predtým ako si zadováži psíka AKÉHOKOĽVEK plemena (je jedno či yorkšír alebo rotvajler) musel zložiť nejaké skúšky či toho o danom plemene a všeobecne o psoch vie dosť a potom keď už bude mať psíka zložiť s ním aspoň skúšku ovladateľnosti ktorú zloží každý pes.Základné povely sa dokáže naučiť každý pes bez ohľadu na plemennú príslušnosť. Tým by sa vyriešilo veľa problémov.A mali by už konečne začať riešiť množiteľov.Zákony by mali vytvárať odborníci...
Magdaléna Kažimírová
Košice

#271

2012-09-25 17:51

MÁM RIEŠENIE!!!
Je hlúposť niečo zakazovať! Máme zákaz prekračovať rýchlosť, požívať drogy a alkohol za volantom, predávať alkohol a cigarety mldistvým a aj napriek tomu máme stále viac dopravných nehôd a v nemocniciach stále častejšie "pumpujú" žalúdky deťom. Toto nič nerieši!!!
VIEM VŠAK O JEDNEJ MOŽNOSTI RIEŠENIA...
Rovnako, ako záujemca o držanie strelnej zbrane musí ešte pred jej zakúpením absolvovať psychotesty a vedomostné testy, malo by to fungovať aj pri záujme vlastniť psa... Vysvetlím...
Na základe zmluvných dohôd štátu s vybranými psychológmi či psychiatrami, alebo psychologickými centrami a taktiež vybranými kynologckými klubmi, by musel každý záujemca o držanie a chov psov absolvovať psychotest. S kladným posudkom by následne absolvoval jednodňový kynologický kurz v kynologickom klube, ktorý by okrem dôležitosti výcviku učil aj o výchove psa, potrebe socializácie a základoch zdravotnej starostlivosti. Kurz by bol ukončený testom.
Poplatky za tieto služby by boli tabuľkovo ošetrené a prispôsobené tak, aby si aj človek z nižšej sociálnej vrstvy mohol dovoliť zadovážiť domáceho miláčika.
Až po obdržaní a predložení týchto dokladov (teda kladného psychlogického posudku a úspešnom absolvovaní základného kynologického kurzu) by si mohol človek zadovážiť psa od chovateľa alebo z útulku.
Toto je, podľa môjho názoru, jediný možný a kontrolovateľný spôsob prevencie(zdôrazňujem PREVENCIE) ďalších psích útokov na ľudí, ale aj týraniu a vyhadzovaniu na ulicu bezbranných psov, ktorých máme preplnené útulky. K psovi by sa totiž dostal iba človek, ktorý by relevantne preukázal, že sa oňho bude vedieť patrične postarať.
Samozrejme, že by to bolo treba vycibriť do detailov, ale chcem tu prezentovať čo možno najstručnejší návrh riešenia tohto problému.
Žiadne skúšky z výkonu, ktoré je pes schopný absolvovať až vo vyššom veku a ktoré vôbec nezaručujú dostatočnú úroveň jeho socializácie, nedokážu vyriešiť problém. Čo ak skúšku so psom majiteľ nezvládne????? ...čo potom????? Pes sa mu odoberie????? ...kam pôjde????? Do preplnených útolkov????? ...alebo utratíme zdravé zviera?????
Ponúkam možnosť reálnej PREVENCIE! ...a opakujem, nejde tu len o útoky, ale aj ochranu psov pred zlým zaobchádzaním.
Zamyslite sa a ak máte pocit, že to, čo som rozpísala vyššie má zmysel, tak to prosím posúvajte ďalej, nech sa to dostane aj k niekomu kompetentnému, kto to dokáže rozvinúť a presadiť.
Ďakujem.
Magdaléna Kažimírová
Košice

#272 Re:

2012-09-25 17:55

#266: mono -

Presne tak!!! ...a rovno tiež vykastrujme všetkých, ktorí už boli za niečo trestaní, nech sa nemôžu ďalej rozmnožovať!!!

MONTE

#273 Strašná hovadina

2012-09-25 17:58

Zase naša vláda vymyslela brutálnu hovadinu, ktorú ani len nepremyslela. A je im celkom jedno, že majú na Slovensku šampiónov, ktorí reprezentujú krajinu v medzinárodných súťažiach.
Správne píše Ranma: Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných


Odporúčam tento článok, ktorý podporuje túto petíciu:
http://zaujimavosti.net/z-domova/zakazu-a-obmedzia-niekolko-plemien-psov-pitbull-a-bandog-skoncia/
estix

#274 Re: aaaaa

2012-09-25 17:58

#6: ici - aaaaa

mna ide slak trafit, ked chcu odomna aby som nasadil psovi nahubok a dal ho na voditko. Nerobim ani jedno. Paradoxne, cim viac zakazov, tym viac su ti psy a majitelia nervozni. Co ma ten pes z toho, ked je obmedzovany voditkom a nahubkom? Ako sa ma vybehat? Este aj viest psa na bicykli je zakazane, to ja aj ked s tym psom budem chodit na voditku cely den, tak ten pes sa nevybeha, akurat ja budem dodzubany jak ciganske hracky.

Toto by si mali uvedomit zastancovia nahubkov a voditok


Hosť

#275

2012-09-25 18:32

ako prišli na to, že práve tieto psy sú agresívne? ak je tu už tosa, kde je potom bulteriér, argent. doga, cane corso...doberman, rotweiler, atď.!!!