Zmena volebného systému pre voľby do NR SR

My, dole podpísaní občania, na základe čl. 27 Ústavy SR a zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve žiadame, aby bol Národnou radou SR prijatý ústavný zákon, ktorým sa zmení spôsob a systém volieb do Národnej rady SR, tak, že Voľby poslancov do najvyššieho legislatívneho orgánu Slovenskej republiky (NR SR) by sa konali raz za štyri roky počas jediného dňa (v sobotu). Vo voľbách si občania zvolia 75 členov – zástupcov politických strán (poslancov), volených vo všeobecných, priamych, rovných a tajných voľbách pomerným volebným systémom, v rámci jedného volebného obvodu (celé Slovensko) a 75 členov - konkrétnych osobností (poslancov), volených vo všeobecných, priamych, rovných a tajných voľbách väčšinovým volebným systémom s relatívnou väčšinou, v rámci volebných obvodov podľa aktuálnych okresov územného členenia SR. Každý volič má dva hlasy, jedným volí priamo konkrétnu osobnosť, druhý odovzdáva straníckym kandidátom (stranám).

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.