Za zmenu názvu PRERUŠENIE tehotenstva na UKONČENIE tehotenstva

Quoted post

Peter Michalík

#2 Ako to vzniklo?

2013-01-21 15:05

Včera večer som písal na počítači a išiel mi pritom zvuk z televízora, kde sa viackrát spomenulo "umelé prerušenie tehotenstva". Tak ma to nahnevalo, že aké je to "prerušenie"? Napadlo ma, keď sa preruší rokovanie, koľkí sa zodvihnú a idú domov v domnení, že sa to skončilo? Ak sa to preruší na dlhšie obdobie tak každý očakáva, že niekedy to bude pokračovať. Alebo, keď moderátor vyhlási, že sa športový zápas prerušuje. Koľkí hráči alebo diváci sa pohnú preč? Ani jeden! Lebo každému je jasné, že keď sa niečo preruší, tak to bude aj pokračovať a keď sa povie, že sa to ukončuje, tak je každému jasné, že už sa môže stadiaľ pobrať, lebo je po všetkom. Netreba si mýliť tieto dva pojmy. Koľko mamičiek ide po "prerušení" tehotenstva na druhý deň kupovať kočík pre to dieťatko v nádeji, že sa to len prerušilo? Ako je možné pokračovať v "prerušenom" tehotenstve? Aj v tom slovníku je pri definícii slova umelo a nasilu uvedené slovo "natrvalo", citujem: "Prerušiť (čo) na istý čas al. natrvalo prestať niečo robiť, vykonávať...". Toto "natrvalo" je tam len preto, aby obstála argumentácia termínu "umelé prerušenie tehotenstva". Inak je každému jasné, že keď sa niečo preruší, tak je to dočasné, lebo po prestávke, alebo oprave je možné v tom pokračovať. Je to hrubé zavádzanie a manipulácia s pojmami.

Replies

Haky

#39 Re: Ako to vzniklo?

2013-02-11 02:35:33

#2: Peter Michalík - Ako to vzniklo?

Braček, už dávno som si uvedomoval, že toto zavádzajúce pomenovanie vzniklo úmyselne na "učičíkanie" svedomia ľudí... - ale až 9. II. 2011 som zrealizoval už skôr zamýšľaný plán vytvoriť na FB stránku pojednávajúcu o tomto podvode, ktorá bude "ľuďom otvárať oči". Má názov:  "PRERUŠENIE TEHOTENSTVA" je lož, existuje len UKONČENIE, čiže VRAŽDA. ;-               Keďže sme "na jednej lodi", ponúkam, aby si sa aj Ty, braček, stal spoluadministrátorom...  Pre množstvo povinností aj tak zanedbávam stránky, kt. som na FB založil... - čo Ty na to?

Tina

#89 Re: Ako to vzniklo?

2013-04-03 18:13:44

#2: Peter Michalík - Ako to vzniklo?

Som veriaca a som proti potratom, ale vobec si nemyslim ze k tejto teme sa maju vyjadrovat muzi.

Je velmi to sebecke a neuctive. Kazda zena ma traumu na cely zivot ak toto podstupi, ale ani jeden muz a ani tato spolocnost sa nad tym nezamysli ze aku spoluvinu natom maju oni.

Co sme urobili pre osamele matky a pre rodiny s vacsim poctom deti? Toto je otazka na zamysleniesa !!!

Bol niekto z Vas v cakarni na potrat ? Videl niekto z Vas zenu par minut po potrate ?

Netreba menit nazov, treba ponuknut riesenie co ma urobit so svojim zivotom a zivotom uz narodenych deti o ktore sa nevie postarat. Toto je kruta realita nasej spolocnosti.

Riesenim je nie podpisovat peticiu o zmene slov ale napisat svoje telefonne cislo a adresu kde Vas tieto zeny zastihnu ked budu potrebovat pomoc, postrazit dieta alebo ho mozno aj nakrmit.