Zákaz predaja tzv. zábavnej pyrotechniky (STOP petardám)

Quoted post

právnik

#88

2018-01-06 10:36

Som jednoznačne za to, aby bolo vypúšťanie zábavnej pyrotechniky povolené výhradne 31. 12., v ostatných dňoch brané ako priestupok. Ale snáď nechcete, aby sme nový rok vítali ako v 70. rokoch na dedine. Vypúšťanie zábavnej pyrotechniky vnímam ako pozitívny fenomén, ktorým sa lúčime so starým rokom a vítame rok nový. Každý december sa teším na Silvestra, pretože tie ohňostroje sú naozaj nádherné. A neargumentujte mi, prosím vás, nejakým povolením len pre oficiálne firmy. Bývam v malom mestečku, ktovie, či by sa tu nejaká takáto firma našla. Vraj to obťažuje malé deti? Nuž, je to len niekoľko hodín, nevravte mi, že vaše deti prežívajú muky. Pokiaľ to vaše deti naozaj obťažuje, tak sa ich radšej snažte od takéhoto nepríjemného sluchového zážitku uchrániť - zatvorte všetky okná, dajte im do uší vatové zmotky a pustite dostatočne nahlas nejakú detskú pesničku. Radšej to, než aby ste nám, ktorí novoročné ohňostroje obľubujú, kazili túto zábavu. A čo sa týka zvierat - to budeme donekonečna robiť kroky, len aby sme im boli po vôli? Opakujem, je to nanajvýš 24 hodín. Chcete mi tvrdiť, že sa za ten čas váš pes zblázni, alebo čo? Keď vás to už natoľko obťažuje, pustite v byte nejakú hudbu, a je. Len, prosím vás, dbajte aj na ostatných. Zatvorte okná a krok s hudbou, prosím vás, nerobte, pokiaľ žijete v činžiaku. Nie každý považuje blaho vášho dobermana za cennejšie, ako vlastné blaho.

Replies

STOP petardám

#93 Re:

2018-01-07 14:36:00

#88: právnik -  

Dobrý deň, ak je to u Vás len na toho Silvestra na pár hodín, to je ideálne. V mestách je to však sústavné ostreľovanie celý december a cca prvé dva novoročné týždne, nočné/denné hodiny. A Silvester mnohí prirovnávajú k vojnovej zóne - sústavné ostreľovanie zo všetkých strán, nedýchateľný vzduch od splodín z protechniky... Poraďte prosím čo robiť, ak sa nedodržiavajú ani VZN, ktoré umožňujú používať pyrotechniku len na Silvestra. A je to z roka na rok horšie. Problémom je hlučná pyrotechnika, predovšetkým petardy. Aké opatrenia teda podľa Vás prijať? Radi by sme, aby sa eliminovali predovšetkým petardy a ohňostrojové kompakty sa používali tzv. no sound, s tichším akustickým prejavom.
Keď ste právnik, možno by ste sa vedeli tiež vyjadriť k problematicke zasahovania do práv druhých, čo sa týka obťažovania nadmerným hlukom (pyrotechnika o ktorej hovoríme dokáže vydávať neraz 120 dB). Vďaka