Petícia PROTI VZNIKU Technologickej linky na sanáciu haldy trosky

Quoted post

Freddy

#4 Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká)

2015-01-12 12:56

Neviem prečo riešite to že chcú odstrániť strusku, ktorá je toxická a už dlhé roky z nej steká voda do pitných prameňov. Znečisťuje prírodu aj keď tam len tak stojí, radšej nech ju odstránia. 
Myslím že v okolí sú podstatne dôležitejšie aktuálne veci čo znečisťujú ovzdušie, ako skládka a OFZ Široká. Za tie treba spísať petície! 

Replies


Hosť

#5 Re: Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká)

2015-01-12 13:57:49

Z 4,4 miliona ton ju chcu v Istebnom zmenšiť asi o 5-10% tak o to ide !!!  Ostane tam na 90% všetka a ešte horšia, lebo bude v podobe prašnejšej - dobre si to prečítaj!!!! Toxicke latky len tak budu lietať v povetri na kilometre!!!!

Oni nie su hrdinovia, zeby nas chceli zbavit nebezpecnej toxickej skladky, tot je velmi dolezite teraz riesit- potom 10 rokov bude sa plakať,  #4: Freddy - Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká) 

 

Párnica

#11 Re: Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká)

2015-01-24 12:51:13

#4: Freddy - Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká) 

 a to je ten problém prečo  osobne nesúhlasím za narušenie tej trosky, ak tú vrstvu narušia, uškodí ešte viac ako doteraz. Investorom nejde o odstránenie haldy trosky ide im o zisk aby z tej haldy vyťažili nebezpečné kovy a zarobili na tom. Čiže ochrana zdravia a životného prostredia sú na poslednom mieste pridržiavajúc sa pravidiel rhového hospodárstva : čo najmenšie náklady, čo najväčšie zisky. 


Hosť

#13 Re: Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká)

2015-01-27 18:46:46

#4: Freddy - Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká) 

 neviem,ale toto ma vie rozculit o com prosim Vas hovorite tu stranku neodstranie len pan riaditel Klocok ten zmatok a chamtivec necha rozdrtit 4,4 miliona ton odpadu ktory je rokmi uz zhutneny ukrajinsky odbornici s ich know how mu postavia separovaciu linku aby z toho vybral ubohych 100 ton toho co sa da este spenazit!!!!Ten zvysok v podobe prachu necha tam oa ho nezrecykluje o to mu predsa ani neslo!VY to asi neviete ale OFZ to robi uz od 2010 roku,pretoze uz vtedy dostalo od sasov z DOlneho &Kubina stavebne povolenie len teray to chce robit vo velkom!Precitajte si zapistnice z mestst.uradu z 12/14" a najnovsie Oravsko na strane 8 a potom povecte ze to je jedno Ja som teraz oslovil asi 50 znamych a neni mi to jedno Janotik Pavol

bosamp

#27 Re: Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká)

2015-03-15 11:59:05

#4: Freddy - Riešte dôležitejšie aktuálne problémy znečisťovania (Široká) 

 Tak si posli ziadost na min.zivot.prostr.v ramci slob.pristupu k info mas na to narok ja som sa zaujmal o jett filtre ktore mali podla zapis z istebneho z decembra podla Lorinca pouzite na linku az dva!pritom podla min.o ziadnych filtroch nevedia!V navrhu sa nepise ani o dne sklad.telesa!Tak Oravci zase nas idu odrbat!Ja chcem ties takto podnikat nezabudajte ze unia mu vzhladom na to ze zneuzil v zamere slovo sanacia ,mu tych 20 milionov daju!takze si vybere z toho svojich 200 tisic ton ktore sa predaju(za komunistov tito kovy nemali cenu,teraz ano!) a  z toho pouzije aj v stavebnictve takze kseft storocia lebo linku vraj uz ma davno kupenu maji mili!Tu si mu zaplatil aj ty!A co si myslite,ze ked to znova rozdrvi tak sa Cr nedostane do ovzdusia ved sa to musi nejako prevazat pocas 10 rokov sa tu naprasi,a nemyslite si ze investuje do pracov.miest ved 17 pracov.na desat rokov je ubohe!aj tie mu zaplatia dotacie statu!A nemyslite si,ze sa tu ludia budu hrnut robit mozno zadovazi aj ukrajinskych muklov!