Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

RVM

#367 Re:

2013-10-26 07:28

#362: -

O tych vasich krestanskych korenoch by sa dalo polemizovat. Napriklad tu sa pise nieco uplne ine:

http://www.ved.sk/RC.cyril.metod.kultura.htm

Krestanstvo bolo aj medzi Slovanmi rozsirovane nasilim. Skupiny, ktore sa odmietli vzdat svojej "pohanskej" viery, boli obrate o majetok a uvalene do otroctva. Ak sa krestanstvu odmietla poddat cela krajina, bola takato krajina napadnuta krestanskymi krajinami v kriziackej vyprave. Na tychto vypravach boli castokrat osobne pritomni vysoko postaveni biskupi, to ale nezabranilo lupeniu, vrazdeniu civilneho obyvatelstva ani znasilnovasniu. Dobrym pirkladom je kriziacka vyprava vedena proti pobaltskym slovanom v roku 1168.

Ak  ste niekedy poculi pouzit moslimov vyraz "ty neveriaci pes", tak vedzte ze rovnako titulovali krestania vsetkych ostatnych. Ked v roku 631 dorazil za vodcom Slovanov Samom vyslanec Frankov Sycharius a Samo mu navrhol priatelstvo, Sycharius odpovedal: "Nie je mozne, aby krestania a sluhovia bozi uzavierali priatelstvo so psami".

Replies

homofób, xenofób, nativista, intolerantný a všetko, čo len chcete sekulárni humanisti... :-)

#372 Re: Re:

2013-10-26 08:14:29

#367: RVM - Re:

RVM, RVM.... Čo to všetko, ten balast, čo ste tu popísali, má spoločné s tým, že ľudia tu na Slovensku proste nechcú tie absurdné nezmysli? Veď si kludne čítajte ďalej na internete "vedecké štúdie múdrych ľudí", čítajte si o tom, ako sú kresťania strašne zlí a aj vždy boli, ale dajte drvivej väčšine obyvateľstva pokoj...Pokiaľ sa Vám a Vám podobným nepáči život v tejto krajine, nik vás tu nenúti násilím ostávať a dvere odtiaľto preč máte otvorené dokorán.Tam niekde v Nemecku, vo Francii, či Veľkej Británii sa môžte kľudne zosobášiť aj so svojím "milovaným", vziať si detičky do výchovy a žiť "idylicky" až do smrti.Ďakujeme, na Slovensku si takéto čosi neprosíme...Sakra...To stále treba omielať dookola, že pomýlených ľudí je tu ešte stále na Slovensku málo? Ja ale viem, kde je problém...Nepodarilo sa to tu spraviť poľahučky, potichučky a poza chrbty ľudí...Toto najviac štve ľudí na opačnej strane barikády. A preto Bedlite...