Otvorený list na ODVOLANIE JUDr.A.Cisárovej riaditeľky CIPS


Hosť

/ #94 zmenený názor pani Studencovej!

2014-01-08 19:18

Eleonora Studencova pridal/a príspevok na časovú os stránky Magnificat Slovakia
"Vážení priatelia,
dovoľte mi reagovať na Otvorený list k Petícii za odvolanie súčasnej riaditeľky Cipc-u JUDr. Cisárovej.

Ja kategoricky odmietam akúkoľvek formu, ktorá by mohla mať za následok ODVOLANIE Judr. Cisárovej z postu riaditeľky Centra pre medzinárodnú právnu ochranu detí.

Odvolanie, prípadne odstúpenie terajšej riaditeľky Centra bude mať za následok zbavenie sa zodpovednosti, tak ako sa osobnej zodpovednosti vyhli jej predchodkyne a tiež zodpovední zamestnanci štátnych úradov, ktorí sa dlhodobo podieľali na obchodovaní so slovenskými deťmi. /Obchodovanie podľa Dohovoru práv dieťaťa – ak je za adopciu požadovaný zisk, sociálni pracovnici, opatrovatelia alebo adoptívni rodičia VŽDY dostávajú odmenu za starostlivosť o blaho a najlepší záujem dieťaťa , Článok 21 Dohovoru práv dieťaťa d/ urobiť všetky potrebné opatrenia pre zabezpečenie toho, aby osvojenie v cudzej krajine neviedlo k neoprávnenému zisku zainteresovaných osôb,/ ./Článok 11 Dohovoru práv dieťaťa –Nezákonné premiestnenie a nevrátenie (Štát má povinnosť zabrániť a napraviť únos alebo zadržiavanie detí v zahraničí rodičom alebo treťou stranou.)/

Preto Vás vyzývam, aby ste svojimi „urýchlenými“ podpismi nepodporovali jednoduché a beztrestné zbavenie sa zodpovednosti za chyby, za poškodenie občanov nesprávnym rozhodnutím štátneho orgánu /napr. podľa článku 46 Ústavy SR/ na základe manipulácie napr. so spismi , ďalej osobné ovplyvňovanie rozhodovania sudcov slovenských súdov a iných orgánov štátnej moci, napr. sociálnej kurately. Arogantné správanie, urážanie a ohováranie klientov, neprehľadné hospodárenie s prostriedkami, vytvorenými na pomoc slovenským občanom , ktorí sa ocitli v núdzi a ich deti zostali v zahraničí bez sprievodu /z dôvodu nehody, núteného odobratia, atď/

Verím, že pán minister sociálnych vecí, ktorý má ešte stále povesť „ministra so sedliackym rozumom“ sa rozumu aj ujme a preverí si klamstvá, ktoré mu servíruje súčasná riaditeľka Centra. Ak bude záujem, podklady a dôkazy kedykoľvek a nie len jemu budú poskytnuté. Rozsudky slovenských prípadov a intervencie slovenskej strany sú na internete www.familylawweek.co.uk

Obávam sa však, že členovia ľudskoprávneho výboru, ktorí sa predháňali pred kamerami v septembri a vyhrážali sa odobratím dvojročných platov štátnym úradníčkam, ktoré dlhodobo odmietali repatriáciu slovenských detí bez kamier nemajú záujem konať v prospech doterajších prípadov ani ďalších slovenských detí, iní ústavní právnici po zložení okuliarov už vidia veci inak a cenzúra médiách už pôsobí, ale zároveň buduje neohrozenú pozíciu súčasnej riaditeľky.

Okrem tohto, chcem upozorniť na vynikajúce správy ombudsmanky z 28 11. 2012 o stave a činnosti Centra a posledná správa o postavení a činnosti sociálnej kurately na Slovensku. Nepôjdem „sa vyštekať“ k pani ombudsmanke, pretože sa mi ešte stále neospravedlnila, ale som rada, že precitla a vykonala kontrolu v Cipce a tiež SPODaSK a verím, že bude dosť podnetov na preskúmanie hospodárenia Centra so zverenými prostriedkami na pomoc rodinám v núdzi, napr. ak sa deti alebo rodiny s deťmi ocitnú v zahraničí. A tiež vykoná kontrolu samosudcov , ktorí na podnet Centra rozhodujú o uznaní cudzích rozhodnutí o deťoch a tiež prácu súdnych úradníkov ako brutálne vykonávajú rozhodnutia rodinných súdov na Slovensku nielen v závislosti k zahraničiu..

Sladká inauguračná reč o ochrane detí a týraných žien zostala za dverami „generálnej kancelárie“ a tak zodpovednosť za osudy detí v zahraničí, ale aj ich pobytu na Slovensku zostáva na vo veľkej miere na pôsobení a osobnej aktivite riaditeľky Cipcu.

Dovolím si však upozorniť , že svojim nepremysleným a jednostranným podpisovaním pod touto petíciou môžete vyvolať vznik Medzinárodnej adopčnej agentúry, pretože súčasná riaditeľka má skúsenosti v medzinárodnej advokácii, medzinárodnej adopcii, je spoluautorkou Memoranda a nových zmlúv s krajinami, kde posielame slovenské deti, je spoluautorkou nového Dohovoru o medzinárodných prijatiach a vzniku Adopčného panelu podľa vzoru UK, tak aby komisia sama sebe schvaľovala dôvody adopcie do zahraničia, jej americké vzdelanie a vynikajúce vzťahy s americkou ambasádou svedčia , ktorým smerom by sa slovenské detí mohli v budúcnosti uberať.

Súčasná riaditeľka Centra pre medzinárodnú právnu pomoc detí je „veľké múdre decko“, ktoré je schopné zastupovať slovenské deti v zahraničí, je právnicky odborne fundovaná, je schopná relatívne dobre komunikovať v anglickom jazyku , ale je aj mladá , bezdetná a najmä nezdravo ctižiadostivá, arogantná, psychicky nevyrovnaná a necitlivá v kontakte s ťažko traumatizovanými matkami a rodinami po odobratí detí v cudzej krajine.

Preto trvám na tom, že jej konanie musí byť „pod verejnou kontrolou“ a teda musí niesť plnú zodpovednosť za dôsledky svojho konania a zotrvať na svojom poste riaditeľky Centra pre medzinárodnú právnu pomoc deťom v núdzi a ohrození života.

Tento post je poslaním ochraňovať deti a ich rodiny , prispievať k ich blahu a prosperite a nie rozvratu rodín slovenských občanov ako doterajšia činnosť Centra dokazuje.

Pre ilustráciu : Boorovci – kopirovanie z emailov a sms správ
- 28. 11.2012 z emailu Cisarova Andrea 28.11.2012
komu: boris.gandel, andrej.droba, miroslav.wlach., mne
Odislo to aj DHL. Zajtra to bude na sude. Lehota na doplnenie je do piatku. Je to poziadavka LOCAL AUTHORITY, nad ramec konania na sude. S uctou Andrea Cisarova
------
28.12.2012, 15,44
Vazena pani Studencova,vzhladom na zavaznost situacie si Vas dovolujem upozornit, ze od 1. 1.2013 preberaju pravomoc nad Vasim pripadom slovenske sudy. S nevolou, ale budem musiet postupovat v zmysle nariadenia 2201/2003 Z.z., kde ako ústredný orgán budem musieť upozorniť na Vaše chovanie a správanie, aby súdy zvážili komu budu deti zverené v Slovenskej republike. Nakolko po telefonátoch s mojimi nadriadenými sa absolútne dištancujeme od Vášho neprimeraného správania a zvažujeme použiť všetky konzekvencie, ktoré nám umožňuje slovenský právny poriadok.s úctou andrea cisarova,riaditeľka Centra pre medzinárodno-právnu ochranu detí a mládeže

/na vysvetlenie: „po telefonátoch s nadriadenými“ – vyhrážka, že nám zrušia cestovné doklady detí, ak nepôjdeme s nimi 2.1.2013/
-------
-osobná intervencia u predsedníčky OS DS z 2.1.2013 nie je v kompetencii riaditeľky Centra medzinárodnej právnej ochrany detí, ovplyvňovanie sociálnej kurately v DS na základe osobnej dohody s SS v Londýne, posielanie reportov na slovenských občanov bez záujmu inej krajiny a šikanovanie rodiny počas 12 mesiacov. /email od SS /
-------
- Po 12 mesiacov súd v Piešťanoch žiada psychologické posudky detí a oboch rodičov , aby mohol na základe požiadavky sociálnej kurately v súvislosti s dohodou z UK „správne a spravodlivo“ rozhodnúť o zverení detí do starostlivosti jedného z rodičov, prípadne do starostlivosti štátnych orgánov.
-------
- Okresný súd v Dunajskej Strede v tej istej veci už vydal 14 rozhodnutí a uznesení o úprave práv a povinností vo vzťahu k Martinovi a Samuelovi Boor, okrem výživného.
-------
- Okresný súd v Dunajskej Strede, nekompetentný konať vo veci uznania cudzieho rozhodnutia na základe návrhu Centra pre medzinárodnú právnu pomoc, oäť bez jeho kompetencie Centra, rozhodol o uznaní rozsudku o adopcii z mája 2012 pod čislom FD 10C00293, ktorý ani nebol v skutočnosti rozsudkom, ale návrhom Local Authority pre konanie na Kráľovskom súde z 23.11. 2012.
-------
Mnohé ďalšie dokumenty o činnosti Cipcu nielen v prípade Boorovci, aj v ďalších prípadoch slovenských detí sú k dispozícii a nie je možné ich tu všetky uviesť.
Študencová Eleonora"