Otvorený list na ODVOLANIE JUDr.A.Cisárovej riaditeľky CIPS

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otvorený list na ODVOLANIE JUDr.A.Cisárovej riaditeľky CIPS.

Maja z Ružomberka -

#76 Re: A mohla by ste byt konkrétnejšia ? Či ani nie ?!!

2014-01-08 02:41


Hosť

#77 Re: Re: Re: Re:

2014-01-08 10:33

#70: dezdemona - Re: Re: Re:

Buďte , prosím, konkrétnejšia - aké peklo zo života robí pani Cisárová rodine Boorovej? Vaše konštrukcie sú postavené iba na neoverených príspevkoch z Facebooku, veď sama priznávate, že vychádzate z komentárov o odoberaní detí.

Milan Horelican
Autor petície

#78 Re:

2014-01-08 13:54

#63: Julia ,Ruzomberok -

Pani Julia, aj ja ju poznam osobne, pozna ju osobne aj dalsich minimalne 20 ludi, ktori boli na sudnych pojednavaniach na Najvyssom kralovskom sude, pozna ju osobne aj pani Eleonora Sudencova, Ivana Boorova, Silvia Maher a dalsi....

V osobnom poznani - uzasna cielavedoma mlada zena, v profesnom poznani - totalne NEZODPEVEDNA, ved na vsetko mame cas a niekto druhy to predsa da do poriadku (nejedna sa o mna, tak preco by som to mala riesit rychlo a k spokojnosti ludi, ktorych ani nepoznam...)

A pretoze ju poznam nielen osobne, ale hlavne aj co sa tyka jej prace, ako riaditelky CIPS, inicioval som Otvoreny list na jej odvolanie


Hosť

#79

2014-01-08 17:09

Pani Cisarova urobila tclko chyb v pripade Boorovcov, ze si z nej robil sudca posmech a pojednavania sa natahovali donekonecna, matka kolabovala, deti trpeli, uz davno mala odstupit. Ja ked som ju videla po jednom takomto nou zmarenom sudnom procese ako cupi na chodniku pred Kralovskym sudom, tak som bola v soku. Nestaci pomoct jednemu dietatu, treba pomahat vsetky. A vy zastancovia viete, ze preco stale neposlala na Kralovsky sud vyziadanie maleho Eliota? Staci napisat dva riadky a ona to neurobi. Preco??? Lebo bojuje o deti. Nezvlada to a aj napriek tomu, ze niekomu pomoze, tak je stale viac pripadov, kedy to bud zbabre alebo ignoruje.
Ferko

#81

2014-01-08 17:23

Vsetci tu pisete ze ste za odvolanie Cisarovej zrazu ju chcete odvolat ale ked zachranovala a bojovala o Deti Pani:Borovej vtedy ste ju nechceli odvolat ona ma najvedsiu zasluhu natom ze Borovej vratili deti keby neni pani Cisarovej tak ich nikdy neuvidi tak sa uz ludia spamatajte...a Pani borovej by som odkazal aby bola vdacna pani Cisarovej ze jej dokazala pomoct pri navrate Deti...len tolko
Anton Selecký

#82 Re:

2014-01-08 17:33


Hosť

#84 Re:

2014-01-08 18:02

Anton Selecký

#85

2014-01-08 18:04

Prosím vás, čo sú toto zase za zvyky? Prečo odstraňujete vyhlásenie vami napadnutej strany?  Viete niečo o Tlačovom zákone?  To sa učíte tiež v Anglicku alebo v Afganistane?


Hosť

#86

2014-01-08 18:23

Som zvedavý čo sú lži a čo pravda.
Zuzka zo Šamorína

#87

2014-01-08 18:48

dobrý večer ,

pani Studencová , vy ste bojovali v Británií o svoje vnúčatá a pani Cisárová bojovala s vami...ale pokiaľ mám dobrú informáciu, dcéra aj s vnúčatami od vás odišla, je to pravda?
Jano z Petržalky

#88

2014-01-08 18:57

ľudia o čo vám ide???pani riaditeľka len otvorila PANDORINU skrinku na centre a zrazu koľko emócií okolo toho! zaujímavé že nikomu nevadilo že 20 rokov boli deti posielané do zahraničia, na centre bola z vonku guľa, bola to nedobitná pevnosť a teraz odkedy tam je pani riaditeľka vychádza mnoho záhadných veci najavo. Nie je toho náhodou strach, že vyjde najavo niečo čo sa dialo pokiaľ pani Cisárová nebola riaditeľkou?
Milan Horelican
Autor petície

#89 Re:

2014-01-08 18:58

#85: Anton Selecký -

Vazeny pan Selecky,

ak mate informacie o tom, ze su clanky mazane, alebo viete o danom clanku, prekopirujte ho a poslite na mail :

peticia.a.c@centrum.sk

a ja ho zverejnom v plnom texte

Ja osobne, ako autor peticie - Otvoreneho listu na Odvolanie, ziaden clanok som okrem svojeho nezmazal

Ivan zo Šamorína

#90

2014-01-08 19:01

pani Studencová by sa mala zamyslieť, prečo jej dcéra dopadla tak ako dopadla a mala by sa za ňu viacej modliť.
Grey

#91 Ale sa vám to vymyká z rúk

2014-01-08 19:02

Pán Horeličan, už vás nepodporuje ani magnificat. Čože sa to deje? Aj pani Študencová sa zľakla....Že by pre tie chystané trestné oznámenia?
http://www.magnificat.sk/2014/01/juvenilna-justicia-upozornenie-spravodajska-hra-proti-judr-andree-cisarovej/
http://www.magnificat.sk/2014/01/vyhlasenie-judr-andrey-cisarovej/
Lívia z Popradu

#92

2014-01-08 19:03

čo vám tu všetkým hrabe? útočíte na človeka, ktorý konečne niečo robí a kým sa nič nerobilo tak ste všetci držali huby a nikto neriešil kde sa strácajú deti.
jopo

#93 Slováci prestaňte byť manipulovaní a začnite používať vlastný rozum a logiku, pokiaľ je to možné

2014-01-08 19:15

Informácie autora petície sú zmanipulované a nepravdivé..Buď si autor petície potrebuje zvačšiť svoju mužskosť, ktorá mu bohužiaľ nedorástla do veľkosti akú by si prial k zodpovednému si plneniu partnerských povinností, alebo chce kandidovať na post prezidenta a nič lepšie ako sa zviditeľniť ho nenapadlo:-) Všetko je to zkonštruované v jeho hlave, ľudia veď čítajte pozorne, a hneď uvidíte podľa akého návodu vypracoval celú túto srandu..

Hosť

#94 zmenený názor pani Studencovej!

2014-01-08 19:18

Eleonora Studencova pridal/a príspevok na časovú os stránky Magnificat Slovakia
"Vážení priatelia,
dovoľte mi reagovať na Otvorený list k Petícii za odvolanie súčasnej riaditeľky Cipc-u JUDr. Cisárovej.

Ja kategoricky odmietam akúkoľvek formu, ktorá by mohla mať za následok ODVOLANIE Judr. Cisárovej z postu riaditeľky Centra pre medzinárodnú právnu ochranu detí.

Odvolanie, prípadne odstúpenie terajšej riaditeľky Centra bude mať za následok zbavenie sa zodpovednosti, tak ako sa osobnej zodpovednosti vyhli jej predchodkyne a tiež zodpovední zamestnanci štátnych úradov, ktorí sa dlhodobo podieľali na obchodovaní so slovenskými deťmi. /Obchodovanie podľa Dohovoru práv dieťaťa – ak je za adopciu požadovaný zisk, sociálni pracovnici, opatrovatelia alebo adoptívni rodičia VŽDY dostávajú odmenu za starostlivosť o blaho a najlepší záujem dieťaťa , Článok 21 Dohovoru práv dieťaťa d/ urobiť všetky potrebné opatrenia pre zabezpečenie toho, aby osvojenie v cudzej krajine neviedlo k neoprávnenému zisku zainteresovaných osôb,/ ./Článok 11 Dohovoru práv dieťaťa –Nezákonné premiestnenie a nevrátenie (Štát má povinnosť zabrániť a napraviť únos alebo zadržiavanie detí v zahraničí rodičom alebo treťou stranou.)/

Preto Vás vyzývam, aby ste svojimi „urýchlenými“ podpismi nepodporovali jednoduché a beztrestné zbavenie sa zodpovednosti za chyby, za poškodenie občanov nesprávnym rozhodnutím štátneho orgánu /napr. podľa článku 46 Ústavy SR/ na základe manipulácie napr. so spismi , ďalej osobné ovplyvňovanie rozhodovania sudcov slovenských súdov a iných orgánov štátnej moci, napr. sociálnej kurately. Arogantné správanie, urážanie a ohováranie klientov, neprehľadné hospodárenie s prostriedkami, vytvorenými na pomoc slovenským občanom , ktorí sa ocitli v núdzi a ich deti zostali v zahraničí bez sprievodu /z dôvodu nehody, núteného odobratia, atď/

Verím, že pán minister sociálnych vecí, ktorý má ešte stále povesť „ministra so sedliackym rozumom“ sa rozumu aj ujme a preverí si klamstvá, ktoré mu servíruje súčasná riaditeľka Centra. Ak bude záujem, podklady a dôkazy kedykoľvek a nie len jemu budú poskytnuté. Rozsudky slovenských prípadov a intervencie slovenskej strany sú na internete www.familylawweek.co.uk

Obávam sa však, že členovia ľudskoprávneho výboru, ktorí sa predháňali pred kamerami v septembri a vyhrážali sa odobratím dvojročných platov štátnym úradníčkam, ktoré dlhodobo odmietali repatriáciu slovenských detí bez kamier nemajú záujem konať v prospech doterajších prípadov ani ďalších slovenských detí, iní ústavní právnici po zložení okuliarov už vidia veci inak a cenzúra médiách už pôsobí, ale zároveň buduje neohrozenú pozíciu súčasnej riaditeľky.

Okrem tohto, chcem upozorniť na vynikajúce správy ombudsmanky z 28 11. 2012 o stave a činnosti Centra a posledná správa o postavení a činnosti sociálnej kurately na Slovensku. Nepôjdem „sa vyštekať“ k pani ombudsmanke, pretože sa mi ešte stále neospravedlnila, ale som rada, že precitla a vykonala kontrolu v Cipce a tiež SPODaSK a verím, že bude dosť podnetov na preskúmanie hospodárenia Centra so zverenými prostriedkami na pomoc rodinám v núdzi, napr. ak sa deti alebo rodiny s deťmi ocitnú v zahraničí. A tiež vykoná kontrolu samosudcov , ktorí na podnet Centra rozhodujú o uznaní cudzích rozhodnutí o deťoch a tiež prácu súdnych úradníkov ako brutálne vykonávajú rozhodnutia rodinných súdov na Slovensku nielen v závislosti k zahraničiu..

Sladká inauguračná reč o ochrane detí a týraných žien zostala za dverami „generálnej kancelárie“ a tak zodpovednosť za osudy detí v zahraničí, ale aj ich pobytu na Slovensku zostáva na vo veľkej miere na pôsobení a osobnej aktivite riaditeľky Cipcu.

Dovolím si však upozorniť , že svojim nepremysleným a jednostranným podpisovaním pod touto petíciou môžete vyvolať vznik Medzinárodnej adopčnej agentúry, pretože súčasná riaditeľka má skúsenosti v medzinárodnej advokácii, medzinárodnej adopcii, je spoluautorkou Memoranda a nových zmlúv s krajinami, kde posielame slovenské deti, je spoluautorkou nového Dohovoru o medzinárodných prijatiach a vzniku Adopčného panelu podľa vzoru UK, tak aby komisia sama sebe schvaľovala dôvody adopcie do zahraničia, jej americké vzdelanie a vynikajúce vzťahy s americkou ambasádou svedčia , ktorým smerom by sa slovenské detí mohli v budúcnosti uberať.

Súčasná riaditeľka Centra pre medzinárodnú právnu pomoc detí je „veľké múdre decko“, ktoré je schopné zastupovať slovenské deti v zahraničí, je právnicky odborne fundovaná, je schopná relatívne dobre komunikovať v anglickom jazyku , ale je aj mladá , bezdetná a najmä nezdravo ctižiadostivá, arogantná, psychicky nevyrovnaná a necitlivá v kontakte s ťažko traumatizovanými matkami a rodinami po odobratí detí v cudzej krajine.

Preto trvám na tom, že jej konanie musí byť „pod verejnou kontrolou“ a teda musí niesť plnú zodpovednosť za dôsledky svojho konania a zotrvať na svojom poste riaditeľky Centra pre medzinárodnú právnu pomoc deťom v núdzi a ohrození života.

Tento post je poslaním ochraňovať deti a ich rodiny , prispievať k ich blahu a prosperite a nie rozvratu rodín slovenských občanov ako doterajšia činnosť Centra dokazuje.

Pre ilustráciu : Boorovci – kopirovanie z emailov a sms správ
- 28. 11.2012 z emailu Cisarova Andrea 28.11.2012
komu: boris.gandel, andrej.droba, miroslav.wlach., mne
Odislo to aj DHL. Zajtra to bude na sude. Lehota na doplnenie je do piatku. Je to poziadavka LOCAL AUTHORITY, nad ramec konania na sude. S uctou Andrea Cisarova
------
28.12.2012, 15,44
Vazena pani Studencova,vzhladom na zavaznost situacie si Vas dovolujem upozornit, ze od 1. 1.2013 preberaju pravomoc nad Vasim pripadom slovenske sudy. S nevolou, ale budem musiet postupovat v zmysle nariadenia 2201/2003 Z.z., kde ako ústredný orgán budem musieť upozorniť na Vaše chovanie a správanie, aby súdy zvážili komu budu deti zverené v Slovenskej republike. Nakolko po telefonátoch s mojimi nadriadenými sa absolútne dištancujeme od Vášho neprimeraného správania a zvažujeme použiť všetky konzekvencie, ktoré nám umožňuje slovenský právny poriadok.s úctou andrea cisarova,riaditeľka Centra pre medzinárodno-právnu ochranu detí a mládeže

/na vysvetlenie: „po telefonátoch s nadriadenými“ – vyhrážka, že nám zrušia cestovné doklady detí, ak nepôjdeme s nimi 2.1.2013/
-------
-osobná intervencia u predsedníčky OS DS z 2.1.2013 nie je v kompetencii riaditeľky Centra medzinárodnej právnej ochrany detí, ovplyvňovanie sociálnej kurately v DS na základe osobnej dohody s SS v Londýne, posielanie reportov na slovenských občanov bez záujmu inej krajiny a šikanovanie rodiny počas 12 mesiacov. /email od SS /
-------
- Po 12 mesiacov súd v Piešťanoch žiada psychologické posudky detí a oboch rodičov , aby mohol na základe požiadavky sociálnej kurately v súvislosti s dohodou z UK „správne a spravodlivo“ rozhodnúť o zverení detí do starostlivosti jedného z rodičov, prípadne do starostlivosti štátnych orgánov.
-------
- Okresný súd v Dunajskej Strede v tej istej veci už vydal 14 rozhodnutí a uznesení o úprave práv a povinností vo vzťahu k Martinovi a Samuelovi Boor, okrem výživného.
-------
- Okresný súd v Dunajskej Strede, nekompetentný konať vo veci uznania cudzieho rozhodnutia na základe návrhu Centra pre medzinárodnú právnu pomoc, oäť bez jeho kompetencie Centra, rozhodol o uznaní rozsudku o adopcii z mája 2012 pod čislom FD 10C00293, ktorý ani nebol v skutočnosti rozsudkom, ale návrhom Local Authority pre konanie na Kráľovskom súde z 23.11. 2012.
-------
Mnohé ďalšie dokumenty o činnosti Cipcu nielen v prípade Boorovci, aj v ďalších prípadoch slovenských detí sú k dispozícii a nie je možné ich tu všetky uviesť.
Študencová Eleonora"
Grey DS

#95 Eleonora

2014-01-08 19:24

Mala by ste konečne prestať klamať na verejnosti.
Ignác

#96

2014-01-08 19:27

pani Pirošíková, tri krát ste bola odmietnutá na post ESĽP , chystáte sa znova uchádzať o tento post? lebo si myslím, že stáť v pozadí podobných petícií ako je táto vám ide oveľa,,lepšie,,

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-01-08 19:32


José Juan LOPEZ GUIO

#98 EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

2014-01-08 20:17

THIRD SECTION
Application no. 10280/12
José Juan LOPEZ GUIO against Slovakia
lodged on 13 February 2012
STATEMENT OF FACTS
THE FACTS
1. The applicant, Mr José Juan Lopez Guio, is a Spanish national who was born in 1967 and lives in Madrid. He was represented before the Court by Mr J. I. Moreno Macho, a lawyer practising in Madrid.
A. The circumstances of the case
The facts of the case, as submitted by the applicant, may be summarised as follows.
1. Hague Convention proceedings
2. On 21 October 2010 the applicant lodged an application with the Bratislava I District Court (Okresný súd) under the Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction (“the Hague Convention”).
3. The application was directed against a Slovak national (“the mother”), to whom the applicant was not married.
4. In his application, the applicant argued that the mother had wrongfully removed or retained their child, a Slovak national born in 2009, and sought the child’s return to Spain as to the country of the child’s habitual residence.
5. At that time, the child was provisionally entrusted to the care of the mother under the decision (14 September 2010) of the Martin District Court, in the judicial district of which the mother and the child were staying in Slovakia. The decision was appealed and there is no information available as to the current state or outcome (if any).
6. The child’s interests in the proceedings under the Hague Convention were represented by a court‑appointed representative, presumably the Martin Social Services.
7. The District Court heard the application on 11 and 18 November 2010. The child’s court-appointed representative failed to appear at either of the hearings despite having duly been summoned. The mother and her lawyer appeared at the latter hearing, having excused them from the former.
8. Following the hearing of 18 November 2010, on the same day, the District Court ordered the child’s return to Spain. The order has the procedural form of a decision (uznesenie).
9. The order for the child’s return was upheld by the Bratislava Regional Court (Krajský súd) and became final, binding and enforceable on 4 February 2011, following the mother’s unsuccessful appeal.
2. Enforcement
10. By way of a letter of 12 February 2011 the applicant invited the mother to abide by the return order, to no avail.
11. On 2 February 2011 the applicant applied to the Martin District Court for a warrant for enforcement of the return order.
12. On 16 March, 28 April and 13 May 2011, respectively, the District Court called upon the mother and interviewed her and the applicant with a view to having the return order complied with, to no avail.
13. On 16 May 2011 the District Court issued the enforcement warrant and authorised the applicant to carry it out.
14. The mother appealed to the Žilina Regional Court, which – on 7 September 2011 – decided to stay the proceedings on the ground that, meanwhile, the mother had petitioned for reopening of the return proceedings (see below) and that, if the petition was granted, the enforcement proceedings would be stayed by operation of law.
15. It appears that the enforcement proceedings have been stayed since.
3. Extraordinary remedies
16. The mother challenged the return order by way of (i) an appeal on points of law, (ii) a petition to the Prosecutor General inviting him to lodge an extraordinary appeal on points of law, and (iii) a petition for reopening.
17. It appears that the core of the argument was that the mother and the child had not been granted adequate time and facilities to prepare for the hearings and thus properly to assert their rights and interests.
18. On 22 March 2011 the Supreme Court (Najvyšší súd) declared the appeal on points of law inadmissible. It found that the Bratislava I District Court had erred in carrying out the hearing of 11 November 2010 in the absence of the mother and her lawyer but that that error had been rectified by hearing the case on 18 November 2010. As to the child, whose court‑appointed representative had duly been summoned to both hearings, the representative had failed to show up without any excuse.
19. The Prosecutor General decided not to use his discretionary power to lodge an extraordinary appeal on points of law in the present case.
20. The mother’s petition for reopening was dismissed on 26 June and 25 October 2011 by, respectively, the Bratislava I District Court and, following the mother’s unsuccessful appeal, the Bratislava Regional Court on the ground that the proceedings under the Hague Convention had been concluded in the procedural form of a decision (uznesenie) (see paragraph 7 above), in which case no reopening was permissible by law.
4. Constitutional complaint
21. On 1 July 2011, acting in her own name as well as in that of the child, the mother challenged the decision of 22 March 2011 (see paragraph 18 above) by way of a complaint under Article 127 of the Constitution.
22. The complaint was directed against the Supreme Court and the applicant has neither been a party to the ensuing proceedings and nor has he been informed of them.
23. On 18 October 2011 the Constitutional Court (Ústavný súd) declared the complaint admissible.
24. On 13 December 2011 the Constitutional Court dismissed the complaint on the merits in so far as it had been brought by the mother.
However, at the same time, the Constitutional Court found that the Supreme Court had violated the child’s rights as specified below.
25. In particular, a violation of the child’s rights was found under Articles 46 § 1 (judicial protection), 47 § 3 (procedural equality) and 48 § 2 (hearing in one’s presence and opportunity to comment on evidence) of the Constitution; Article 6 § 1 (fairness) of the Convention; and Articles 3 §§ 1 (consideration of the best interests of the child) and 2 (protection and care necessary for the child’s well-being) and 12 §§ 1 and 2 (forming the child’s views and being heard in judicial proceedings) of the Convention on the Rights of the Child.
26. The Constitutional Court endorsed the Supreme Court’s view that the District Court’s error in respect of the mother had been rectified at the hearing of 18 November 2010 (see paragraph 18 above).
27. In so far as the child was concerned, its views were to be expressed by the court-appointed representative, whose failure to appear was not a valid reason for ruling on the matter without having the child’s views established. There were tools, including procedural fines, for ensuring proper participation of the court-appointed representative in the proceedings.
28. Consequently, the Constitutional Court quashed the challenged decision and remitted the mother’s appeal on points of law to the Supreme Court for re-examination. It appears to have been pending since.
5. Other elements of context
29. Meanwhile, on 28 February and 30 June 2011, respectively, the Martin District Court and, following the mother’s unsuccessful appeal, the Žilina Regional Court discontinued the proceedings on a petition by the mother for regulation of the exercise of parental rights in respect of the child finding that Slovakian courts had no jurisdiction in the matter.
B. Relevant international and European Union law
30. The relevant legal provisions are summarised for example in the Court’s judgment in the case of Neulinger and Shuruk v. Switzerland ([GC], no. 41615/07, §§ 48 et seq., ECHR 2010), the Convention on the Rights of the Child of 20 November 1989 having entered into force in respect of Slovakia on 6 February 1991 (Notice of the Ministry of Foreign Affairs no. 104/1991 Coll.), and the Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction of 25 October 1980 having entered into force in respect of Slovakia on 1 February 2001 (Notice of the Ministry of Foreign Affairs no. 119/2001 Coll.).
31. The relevant provisions of the Council Regulation (EC) No. 2201/2003 of 27 November 2003 concerning jurisdiction and the recognition and enforcement of judgments in matrimonial matters and matters of parental responsibility are summarised for example in the Court’s judgment in the case of Karrer v. Romania (no. 16965/10, § 21, 21 February 2012 (not final yet)).
COMPLAINTS
32. Relying on Articles 6 and 8 of the Convention, the applicant complains that that the Slovakian authorities have failed to ensure a prompt return of the child; that the proceedings for its return have not been expeditious; that those proceedings have been interfered with by an arbitrary judgment of the Constitutional Court, to the proceedings before which he was not a party and had no impact on their outcome despite having a direct interest in it; that he is not being provided with a translation of judgments and decisions into a language he understands; and that – as a result - he has been deprived of contact with his child for a protracted period of time.
33. The applicant also alleges a violation of Articles 1, 7, 11 and 12 of the Hague Convention.
QUESTIONS
1. With reference to any and all proceedings, which involved the determination of the applicant’s civil rights and obligations in respect of or in connection with his claim for the return of the child, did the applicant have a fair hearing, in accordance with Article 6 § 1 of the Convention?
In particular, in view of the fact that the applicant could not take part in the proceedings before the Constitutional Court, and of the effect of the outcome of those proceedings on the applicant’s civil right and obligations, including but not limited to those stemming from the then final, binding and enforceable order for the return of the child, was the applicant’s right of access to a court respected?
Have all these proceedings been compatible with the requirements of Article 6 § 1 of the Convention in view of their language (including the language of the decisions, as communicated to the applicant)?
2. Was the overall length of all the proceedings, which involved the determination of the applicant’s civil rights and obligations in respect of or in connection with his claim for the return of the child, in breach of the “reasonable time” requirement of Article 6 § 1 of the Convention?
3. Has there been a violation of the applicant’s right to respect for his family life, contrary to Article 8 of the Convention?
In particular, in view of the course, length, current state and final outcome (if any) of the proceedings for the return of the child, including the enforcement phase, and especially the impact of the Constitutional Court’s judgment of 13 December 2011, and the particularly crucial importance of the passage of time in cases such as the present one, has the respondent State discharged its positive obligation to secure the applicant’s practical and effective enjoyment of his right to respect for his family life, interpreted in the light of the Hague Convention?
The Government are invited to provide the Court with all relevant information and documentation relating to the social, family, administrative and legal background to this case.

Hosť

#99 Re:

2014-01-08 21:18

#96: Ignác -

Tak tu ste na velkom omyle, som presvedčená že pani Pirošíková s týmto nemá nič spoločné, tú som počúvala v Slobodnom vysielači a na môj vkus sa vyjadrovala velmi pekne o slečne Cisárovej. Pani Eleonóra nezmenila názor - prečítajte si jej celú reakciu , kde je pravda. Podaktorí totiž sa neboja povedať pravdu ani verejne, netaja informácie a nezavádzajú a takisto si nepotrebujú takýmito aktivitami si budovať publicitu. Takže pravda vyjde najavo, mlčalo sa dosť dlho, pohár pretiekol. A ten rozhovor z Magnificatu len dokazuje úbohosť celej kauzy - vyhrážať sa žalobami na maily ľudí ktorí žiadajú spravodlivosť ? Vyhrážať sa rodinám, ktoré trpia, namiesto konania v ich prospech - doteraz som bola na vážkach, podporovala som slečnu Cisárovú všade, ale po tejto reportáži mi je to už jasné, kto zavádzal ... A je mi to veľmi ľúto, že rodiny, ktorým by sa patrilo skôr ospravedlniť za nekonanie, čakala som skôr nejaké fakty, príčiny, aspoň nedostatok času alebo ľudí - ale nie. Nič - len vyhrážky a žaloby. A kopanie okolo seba kto za to môže ako malé decko, tak ako vy - tu hľadáte vinníka tam kde nie je. Hľadajte a dožadujte sa pravdy a dôkazov, tak na jednej i druhej strane.


Hosť

#100

2014-01-08 22:05

Toto je slovenska prax. Nepoznaju hranicu a chcu skusit kam sa este da. treba jasne ukazat kde su hranice. Inak stratime tak schopnych ludi ako pani Cisarova. Tyto ludia totis tvoria elitu kazdeho naroda a nemaju s toho skoro nic. Aslovac im este zavidi aj suche s nosa.