Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

RVM

/ #370 Re: Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

2013-10-26 07:55

#365: homofób, xenofób, nativista, intolerantný a všetko, čo len chcete sekulárni humanisti... :-) - Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Skolstvo tu mame vdaka Cirkvi len preto, ze nic ine ako vasa Cirkev tu nebolo, a svetska moc, teda az na vynimky v stredoveku nepotrebovala vzdelane obyvatelstvo, a tak sama skoly nezakladala. Faktom je to, ze skoly existovali uz davno pred vznikom krestanstva, ale aj zidovstva. Po nastupe krestanstva naopak doslo k utokom voci starej antickej mudrosti, najma v oblasti filozofie a Europa sa prepadla na niekolko storoci do temna. Nakoniec, este aj na rozhrani stredoveku a novoveku krestanski biskupi bojovali proti akejkolvek inej kulture, napriklad ked v roku 1562 biskup Diego de Landa nechal spalit obrovske mnozstvo mayskych kodexov. Nicenie kodexov pokracovalo aj nasledujuce desiatky rokov, az do roku 1697. Dnes nam ostali tusim iba 4 posledne kodexy. A tak mozeme povedat, ze vdaka vam krestanom sa podarilo takmer uplne znicit pisomnu kulturu celeho jedneho kontinentu.

Strasite tu moslimami, co podla mna bude aj nosnou temou konzervativnych krestanov v najblizsich rokoch. Budte si isti, ze Islam povazujem za este vacsie zlo ako krestanstvo a akonahle sa bude snazit obmedzit moje slobody, budem proti nemu bojovat rovnako ako bojujem proti fanatickemu krestanstvu.