Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

RVM

/ #359 Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

2013-10-25 16:53

#356: homofób, xenofób, nativista, intolerantný a všetko, čo len chcete sekulárni humanisti... :-) - Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Dnes som si precital material s nazvom "Pracovne listy pre sexualnu vychovu na druhom stupni zakladnych skol", na ktorom spolupracovala aj Pietruchova. Cakal som, ze tam najdem nieco co by mohlo ohrozovat mravny vyvin mladeze a pod. Nenasiel som nic. Ak je toto dovodom velkeho pohorsenia na vasej strane, tak vedzte ze ten text v dnesnom vyspelom svete nie je nijako kontroverzny a ze v podobnom duchu sa vyucuje sexualna vychova aj v ostatnych vyspelych europskych krajinach. Kolega, krestan, a velky odporca Pietruchovej mi na to povedal:

"Co tak argument, ze sex mimo manzelstvo, je z hladiska viery prestupenim Bozieho zakona?"

To si fakt niekto mysli, ze povinnostou skolstva je nasledovat nejaky "Bozi zakon" ? Ak je predmanzelsky sex problemom pre krestanov, tak nech to vtlkaju do hlav detom knazi, ale nie skoly. Pre moslimov je "bozi zakon" koran. A urcite by vam vysvetlili, ze je nemiestne aby vase deti chodili do zmiesanych tried, a uz vobec nie, aby mali telocvik spolocne chlapci a dievcata. A ze jest bravcove je hriech. Maju teraz nase skoly nasledovat tieto nabozenske zakony ? A vobec tu nezalezi na tom, ze krestanov je u nas vacsina a moslimov drviva mensina. Tento stat predsa stoji na sekularnych zakladoch, nie sme statom nejakeho konkretneho nabozenstva.