Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

andrejKE

/ #44 Re: LUW

2013-10-21 06:49

#2: LUW - LUW

Zdravím - čiže chceš povedať, že máme držať hubu a krok? Že preto, že veríme v nejakú ideu, ktorá nie je mainstream, musíme byť ticho, a že sa nemáme právo ozvať, ak si myslíme, že nás iní osočuje, hovorí nepravdy, lži, vymýšľa si to, čo nie je pravda?

Kiež by si si prečítal blog Olgy Pietruchovej, na ktorý potom otvoreným listom odpovedala Gabriele Kuby - zistil by si, ako je to skoreknosťou vyjadrení a vnucovaní svojej vôle a presvedčenia, a kto - keby to bolo dnes právne v norme - by žiadal upáliť toho druhého. Jedna vec je, že obe majú odlišné "idey", no podstatný je fakt, ako pristúpili k "sokovi" - OP útočne, znevažovaním, zosmiešňovaním a urážaním náboženského presvedčenia GK iróniou, prekrúcaním pravdy, spájaním vecí, vytrhnutým z kontextu, tak aby jej to pasovalo do svojej ideológie - pričom je štát. zamestnanec, ktorý má - ó aký paradox - na starosti úrad o "rovnosti" občanov sr.A tiež asi OP zabúda na to, že Slovensko je zaviazané dodržiavať všeobecnú deklaráciu ľudských práv, kde sa v "základnom balíku" práv nachádza aj sloboda vierovyznania a že nikto nesmie byť ani pre túto vec prenasledovaný, oberaný o slobodu, diskriminovaný či inak znevýhodňovaný.

Naproti tomu otvorený list GK - fakticky, bez urážok, zneucťovania hodnoty OP ako takej, ako človeka - fakt, skús si prečítať obe, aj keď si zásadne proti názorom jednej z nich. Ak sa cítiš byť objektívny, istotne si prečítaš nielen to, čo sa Ti páči, ale aj oponentskú reakciu, obranu - a zaiste uznáš, kto ako pristupuje z ľudského hľadiska ku oponentovi.