Spaľovňa Skalica

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Spaľovňa Skalica.

Peter

#51 Re: "spaľovňa"????

2014-05-03 12:14

#25: bývam na Zlatníckej - "spaľovňa"????

Lenze PRIMATOR s tym uz SUHLASI. Snad ako jediny Skalican (ak sa po tomto este moze Skalicanom nazyvat). Dokonca poslal suhlas za mesto na ministerstvo. Ze ide Lipvi a Kutlakovi o kseft a je im cela Skalica u prdele, to je sice nechutne ale oni to maju ako biznis. Ale ze NAS VLASTNY PRIMATOR kasle na ludi a ide v tom s nimi je STRASNE ZISTENIE.


Hosť

#52 Re: nedoložený certifikát

2014-05-03 12:23

#44: tiež občan Skalice - nedoložený certifikát

Jasne, jeden papier je z Turecka a druhy z Ciny, dvoch krajin "preslavenych" ochranou zivotneho prostredia. Ani jedna z EU. Co nam to tu chcete nahovorit pan Kutlak? Vsetci vedia ako to je. O odpadoch neviete nic. Lipa sa ani nesnazi tvarit ze o nich nieco vie. Ste obycajni obchodnici co sa dostali k cinskemu smejdu, lecnemu prenajmu v byvalej spalovni a chcu zarobit. Ze ludom na Travnikoch klesne cena bytu o tretinu (slnecny trojizbovy byt s vyhladom na spalovnu, pardon, na depolymerizacne svinstvo a tisice litrov ropnych latok, obcas strasny smrad ked to otvoria) a na Travniky sa zacnu stahovat "nizkoprijmove skupiny" to Vam je jedno. Nenechame si znicit sidlisko a uspory kvolli Vasim kseftom!


Hosť

#53 Re: neoverená technologia

2014-05-03 12:28

#47: - neoverená technologia

Tu si precitajte, co si o tychto technologiach myslia nasi, Europski, odbornici a preco tieto rekatory nepatria k mestu! http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/v-nemcicich-pneumatiky-palit-nebudou-radni-na-vystavbu-tovarny-zmenili-nazor-201.html


Hosť

#54 Prosim nenechajte sa odradit

2014-05-03 12:34

Dakujem autorom peticie, ze o tomto "zamere" infomovali nas z Travnikov a Skalice. Prosim nenechajte sa odradit osobnymi utokmi, ktore tu pachaju vsetci ti Jurovati, Skoliaci a Chovanci aj tak im uz nikto neveri. Ich ciel je vzdy jediny - udrzat nepravosti v Skalici pod poklackou a prenasledovat osobne kazdeho, kto sa odvazi ozvat.
Tiez sa pripajam k navrhu, aby sa uskutocnila aj pisomne peticia pre ministerstvo.
Reki

#55 Re: "spaľovňa"????

2014-05-03 16:28

#25: bývam na Zlatníckej - "spaľovňa"????

....nech sa spaľujú, či rozkladajú je jedno ...ale NIE V SKALICI !!!


Hosť

#56 Re: nedoložený certifikát

2014-05-03 17:03

#44: tiež občan Skalice - nedoložený certifikát

či sú podklady, či nie z EU nám je úplne jedno aj certifikáty ISO 9001 na certifikáty kašleme...MY OBČANIA SKALICE SI SPALOVŇU NEŽELÁME !


Hosť

#57 Re: neoverená technologia

2014-05-03 17:13

#47: - neoverená technologia

Bežte sa pozrieť do Švajčiarska koľko je tam spalovní. Asi žiadnu nenájdete Vy pane Číno.


Hosť

#58 Re: Re: Re: Ovce

2014-05-03 17:46

#26: - Re: Re: Ovce

Pokiaľ sa niečo zohrieva na viacej ako 200-400 stupňov C, tak ako to potom chceš nazvať - varenie, ale nie spalovňa!?

Kerim611

#59 Re: Ovce

2014-05-03 19:34

#9: Vlk - Ovce

To je totalni kravina, co pises. Jake ovce???????
Proc nastudovat. V dnesni dobe, kdy jsou vypracovane technologie na dalsi reciklaci gum, tyto spalovat????? Uz jenom z principu, že vim jak ta spalovna smrdela v minulosti a dokazu si predstavit co to bude za humus, kdyz bude foukat vitr od hor do Skalice. A to uz ani nemluvim o tom, kolik tu denne projede nakladnich aut. Dekuji NECHCI

Racionálne rozmýšlajúci Skaličan

#60 Pre a proti

2014-05-04 09:27

Aký bude prínos tohto zariadenia na recykláciu pneumatík pre Skalicu? asi žiaden keď nebude recyklovať odpad ktorý sa neustále vozí do Mokrého hája, v dokumentoch sa uvádzajú len pneumatiky. Do kedy bude stačiť kapacita Mokrého hája? Skalica má málo odpadu a bude sa do mesta voziť kamion pneumatík denne!
Zvýšia sa príjmy mesta? Asi nie keď vlastník nebude mesto.
Koľko bude v prevádzke pracovať ludí ? Mesto má dostatočný počet prac. príležistostí nepotrebuje takúto ekologicky zaťažujúcu firmu.
Firma ktorá bude recyklovať bude vykupovať pneu a predávať uhlovodíkové palivá na vykurovanie, dobrý biznis,

Z toho mi vychádza že to zariadenie mesto nepotrebuje.



Hosť

#61

2014-05-04 10:57

#57: - Re: neoverená technologia

info pre odborníka na švajčiarske spalovne - v roku 2011 bolo vo Švajčiarsku v prevádzke 28 spalovní komunálneho odpadu. Kedže neviete toto, tak asi ani neviete to, že už od roku 2000 je vo v tejto krajine zakázané akékoľvek skládkovanie nerecyklovateľného spáliteľného odpadu a všetky odpady tohto typu musia byť zo zákona povinne spaľované. Takže dík za vysoko odborný názor podporený faktami, taký ako skoro všetky na tomto fóre.

obyvateľka

#62

2014-05-04 14:10

V Skalici fúka vietor skoro denne. Aký tu bude vzduch so spaľovňou, výfukovými plynmi z aut, ktoré budú pneumatiky voziť a čo ten hluk vážení radniční? Potrebujete zaplátať diery - peniaze ste prehajdákali Vy - megalomániou, z ktorej my, obyčajní obyvatelia Skalice nič nemáme. Vy na to máte, ak bude treba zbalíte kufre a my tu zostaneme a preto Vám odkazujeme- chceme žiť v čistom prostredí!
Stop aktivitám na zníženie Vášho dlhu v neprospech obyvateľov Skalice !!!
BoBLO

#63 Re:

2014-05-04 17:21

#61: -

Ano, spalovna komunalneho odpadu pre Skalicu - to by bol veeelmi uzitocny projekt pre vsetkych nasich obcanov. Za ten sa prihovaram vsetkymi desiatimi. Avsak tento projekt Skalici nic okrem problemov neprinesie. Je uzitocny iba pre (skra)Chovanca a jeho biele kone.


Hosť

#64

2014-05-05 00:46

Ako majiteľ bytu na sídlisku Trávniky zásadne nesúhlasím s prevádzkou spomínanej spaľovne pod oknami mojho domova.
Peter Mareš

#65 Re: Ovce

2014-05-05 08:11

- kladom novej technologie je jej setrnejsi dopad na zivotne prostredie v porovnani so spalovanim

- technologia vsak neriesi zapach pri otvoreni reaktora

- nevhodnym umiestnenim prevadzky pribuda dalsi neziaduci vplyv na kvalitu zivota obcana - doprava

- z tohto hladiska minimalizuje neziaduce dopady dopravy a priemyslu obchvat a priemyselna zona

- v projekte zameru su jasne popisane neziaduce dopady na kvalitu zivota ludi zijucih v okoli prevadzky, preco ju teda nedate co najdalej od ludi

- dopad na zivotne prostredie a dopad na kvalita zivota nie je to iste

- pre Skalicu by nebolo nic horsie, ako novy atribut v podobe typickeho zapachu

- presne takyto atribut dlhe desatrocia charakterizoval Senicu - zapach z hodvabky -  lahky chemicky priemysel

- preco mesto nuti obcanov narychlo studovat novu technologiu , ktoru v tichosti a utajene prinasa do mesta a nezvoli opacny postup - verejnu diskusiu s obcanmi?

- spiklenecke konanie moze vyvolat jedinu moznu reakciu - nedoveru, ktorej dosledkom je tato peticia

- Vlku, snazite sa obhajit neobhajitelne

 


Hosť

#66 Spalovňa

2014-05-05 18:44

Pod petíciu sa podpísal len jeden poslanec MZ???

Hosť

#67

2014-05-05 18:55

Prosím Vás, kto sa dnes stará o psíky, dnes je zaujímavé iba to koľko sa na tom zarobí ! Hnusný, odporný svet !!!!!
jofo

#68 Predmet

2014-05-05 20:44

..ja vidim ze pod peticiu sa podpisali dvaja poslanci...lukas tison.a peter bartos
fiji

#69

2014-05-06 06:22

Prvy dolezity bod je,ze obcania neboli dostatocne informovani,neboli pozvani na fundovanu debatu niekde do saly kulturneho domu s odbornikmi na tuto problematiku..
Niekto pisal,ze navrh na tuto spalovnu je uz 2 roky,ale firma,ktora tuto spalovnu ma stavat bola zalozena minuly rok,co je dost zvlastna nahoda..O skusenosti tejto firmy teda nie je pochyb ani o tom,kto za nou stoji a kto bude dostavat provizie..
Je ale aj na druhu stranu smutne,ze tuto spalovnu kritizuje pan Hornak,ktory si cez HZDS nadobudol majetky podivnymi kupami za korunu a ktory ako inak ide kandidovat za primatora..Myslim,ze tu plati zlodej krici chytte zlodeja..Suhrn..Som proti vystavbe depolymerizacneho zariadenia v meste Skalica na danom uzemi ale nie som proti ekologickym rieseniam polymerizacie odpadu,ktore funguje aj v zahranici,kde z odpadu vytvaraju energiu pri ziadnom uniku skodlivych latok po niekolkorocnom schvalovani s uradmi ale hlavne s obcanmi..Co tu samozrejme chyba..Dakujem

Hosť

#70 Re: volebný bodík ku bodíku...

2014-05-06 11:43

#30: - volebný bodík ku bodíku...

Možno by ste mohol milý pisateľ viac chodiť na zastupiteľstvo a videl by ste, že p. Horňák sa tu snaží zobudiť poslacov z ich neskutočnej zaslepenosti či vazalizmu, niekoľko rokov a diplomovka na tému spaľovňa, predložená na MŽP, bez zmeny územného plánu a bez vedomia dotknutých občanov, je len kvapka v mori, ktorú už asi radšej oznámi priamo občanom , keď poslancom ( česť vínimkám !!) nezáleží na osude mesta a hlavne ich voličov.

 


Hosť

#71 Re: Re: Ovce

2014-05-06 11:54

#65: Peter Mareš - Re: Ovce

Po prečítaní si záverečných stanovísk vydaných MŽP na takéto a lešie spaľovne ma hreje fakt, že aspoň na ministerstve majú v tejto problematike jasno. Pneumatiky majú zelenú v cementárňach, tie sú na takéto spaľovanie dostatočne nielen kapacite pripravené ale hlavne nezaťažujú prírodu....každá schvaľovaná spaľovňa buď neprešla alebo bola zastavená hlavne aj preto, že zastupiteľstvo obce a občania bolo proti....ale v nešom meste asi zastupiteľstvo rieši iné, dôležitejšie problémy :-(

Skaličanka

#72 Skaličania bojujme!!!!

2014-05-06 12:50

Myslím si , že nad tým , či podpísať túto petíciu , by nemal nikto ani premýšlať!!! Vybudovať spaľovňu pneumatík v tesnej blízkosti obrovského bytového sídliska i zástavby rodinných domov??? Neviem, ako niekoho niečo také vôbec mohlo napadnúť.
Jednoznačne sa prikláňam k názoru, aby sme spísali petíciu aj v písomnej forme. Nemôžeme to vzdávať, ide predsa o veľa! Verím, že spoločnými silami sa nám podarí zabrániť vybudovaniu tejto plánovanej stavby :)

Hosť

#73 Chovancove lži

2014-05-06 13:16

Pán Horňák tu cez HZDS žiadne majetky nenadobudol, to je bohapustá lož, ktorú takto "umne" šíria priatelia primátora Chovanca, aby očiernili každého, kto si ich dovolí kritizovať. Presne v duch hesla, ze tisickrat opakovana loz sa stava pravdou. Lenze nestava. Ak tu niekto prešiel po ceste totálneho oportunistu KSČ-HZDZ-SMER tak je to Chovanec aj z jeho skrachovanými ADUTmi.
lokálpatriotka

#74 nenechajme sa odradiť

2014-05-06 19:23

Pán Horňák, pán Tisoň, prosím konajte, kde môžme podpísať petíciu v papierovej forme? Podpisov tu síce pribúda, ale je to dostatočné pre to, aby sme zabránili výstavbe spaľovne, ktorú tu evidentne občania Skalice a okolia NECHCÚ? Myslím, že tu nestačí písať, ale treba konať. Budeme Vám vďační

Hosť

#75 Re: nenechajme sa odradiť

2014-05-06 20:00

#74: lokálpatriotka - nenechajme sa odradiť

tiež sa pripájam k tomuto názoru. Prosím p. Horňáka a Tisoňa aby sa za nás postavili a zabránili sme tak tomuto hroznému zámeru! Tiež som toho názoru, že online petícia nestačí a treba začať čo najskôr so zbieraním podpisov v papierovej forme a to čo najskôr. Musíme predsa spoločnými silami zabrániť vybudovaniu tejto stavby!!!