STOP "kogeneračným jednotkám" firmy Lycos - Trnavské sladovne

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií STOP "kogeneračným jednotkám" firmy Lycos - Trnavské sladovne.

Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o

#1 Reakcia Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o.

2014-04-28 13:09

Vážený pán Kvasnička,
v reakcii na dezinformácie a klamstvá, ktorými zavádzate verejnosť sme nútení na Vás reagovať :
1. Vymyslenú petíciu, ktorú ste spustil proti výstavbe “spaľovne” ste v okamihu zistenia, že sa žiadna spaľovňa stavať nebude, jednoducho zmenili na petíciu proti “Kogeneračným jednotkám” bez najmenšej znalosti faktov.
2. Kogeneračné jednotky na výrobu elektriny a tepla sú v súčasnosti najekologickejším spôsobom výroby elektriny a tepla, ktorý je plne v súlade s koncepciou rozvoja mesta Trnava ako aj v súlade s koncepciou rozvoja energetiky Slovenskej republiky.
3. Klamete, keď vo svojej petícii uvádzate , citujem : “Namiesto výsadby izolačnej zelene na pozemku firmy Lycos s rozlohou 532 m2, idú "posadiť" dve 45 ton vážiace kogeneračné jednotky rozmerov 15x3x3m, ktoré spália 360 m3 plynu za hodinu, so zatiaľ nespresnenou prevádzkovou hlučnosťou väčšou ako 60 dB, podľa hlukovej štúdie.”
V skutočnosti Vami citovaná hluková štúdia konštatuje, že projektovaná prevádzka kogeneračných jednotiek spĺňa limity emisie hluku pre denný, večerný aj nočný čas a garantuje na hranici pozemku Lycos - Trnavské sladovne s.r.o., že výsledná hladina akustického tlaku hluku všetkých zariadení súvisiacich s prevádzkou kogeneračnej jednotky nepresiahne hodnotu 40,3 dB (na úrovni terénu).
4. Vo svojej petícii opať zavádzate, citujem “Svojím podpisom vyjadríte nesúhlas s výstavbou kogeneračných jednotiek namiesto plánovanej izolačnej zelene”
V skutočnosti sme sa zaviazali vysadiť dodatočnú izolačnú zeleň práve v súvislosti s umiestnením kogeneračných jednotiek a nie umiestniť kogeneračné jednotky namiesto izolačnej zelene.
5. Vo svojej petícii uvádzate, citujem : “ Žiadam o podrobné spracovanie projektu zohľadňujúce všetky reálne faktory (hlučnosť, splodiny, vibrácie, chýbajúca zeleň) a vyzývame na otvorenú diskusiu všetkých zainteresovaných, orgánov mesta Trnava, UVZ, investora, dodávateľa, obyvateľov a pod.”
Takéto podrobné spracovanie, ktoré sa pre Vašu informáciu volá “Zámer podľa zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov” samozrejme spracované bolo.
Vyjadrovalo sa k nemu aj mesto Trnava prostredníctvom “Odboru územného rozvoja a koncepcií“ Všetky pripomienky mesta Trnava boli do projektu vysoko nad rámec zákona zapracované.
Odhliadnúc od veľa ďalších faktov, ktoré potvrdzujú pozitívny vplyv investície do kogeneračných jednotiek na životné prostredie, už len na základe vyššie uvedeného Vás žiadame o zastavenie klamlivej kampane voči našej spoločnosti.
V opačnom prípade budeme nútení žiadať náhradu škôd vzniknutých spoločnosti Lycos - Trnavské sladovne s.r.o. Vašim konaním súdnou cestou.

S pozdravom
Ing. Martin Mäsiar
konateľ
Lycos-Trnavské sladovne s.r.o.
Andrea

#2 Re: Reakcia Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o.

2014-04-29 05:25

#1: Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o - Reakcia Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o.

Dobrý deň,

 

o spalovni písalo ako prvé SME

viď članok:

Spaľovňa odpadu

"Druhý návrh na zmenu územného plánu prišiel na mesto z firmy Lycos-Trnavské sladovne. Na nezastavanej zelenej ploche vo svojom areáli, asi 50 metrov od najbližšej chránenej budovy materskej školy (v súčasnosti krízové centrum), 70 metrov od najbližšieho bytového domu na sídlisku Podjavorinská a asi 110 metrov od areálu nemocnice chce postaviť spaľovňu odpadu." http://trnava.sme.sk/c/7164110/pri-porodnici-ma-vyrast-obchodne-centrum-kusok-od-neho-spalovna.html

Posudzovanie vplyvov na ŽP v procese EIA /SEA  v r. 2013 navrhovateľ na vlastnú  žiadosť stiahol. Prečo?

http://www.enviroportal.sk/sk_SK/eia/detail/modernizacia-vyrobnych-postupov-skvalitnenie-procesu-vyroby-sladu-lyco

Možno by bolo lepšie sadnúť s občanmi za ohrúhly stôl a vec vyjasniť. Vyhrážať sa žalobou mi príde hlúpe, hm?

S pozdravom,

A.Pallang.


Hosť

#3 Re: Re: Reakcia Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o.

2014-09-23 08:26

#2: Andrea - Re: Reakcia Lycos-Trnavske Sladovne s.r.o. 

 Pre pani Andreu:

Ak si tu :EIA/SEA pozorne precitate, tak sa tm nikde ale skutocne nikde nepise o spalovni odpadov, vzdy je to o kogeneraci... Najprv citat potom stekat.

Mati