Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24.


Hosť

#26

2014-02-01 21:17

Nesuhlasim s nejakym vtieranim súkromných skol k statnym. Vzladom ktomu ze moj syn tam este len nastupi tak nesuhlasim . Ako uz detom tam netreba dentalnu hygienu? Ak to tam mate? Nech si to zriadia Na Zavazi. Adamko Branislav Lichardova 40. Ja Nesuhlasim

Hosť

#27

2014-02-02 10:23

V Žiadnom prípade nesuhlasim aby priestory boli odstupene pre cirkevnu MŠ.

Hosť

#28

2014-02-02 14:30

ja taktiez nesuhlasim s tym, aby v skole bola zriadena skolka.je to vsetko podvod spachany na nasich detoch a na ukor kvality ich vzdelavania.
Michal Jaloviar
Autor petície

#29 Návrh organizačného zabezpečenia vyučovacieho procesu (Mgr. Pavlovičová Ida)

2014-02-02 21:25

Dobrý deň/ Ahojte,

nižšie nájdete plán fungovania školy, ktorý spracovala pani riaditeľka (v plnom znení). Je to textová časť, ktorá je doplnená ešte tabuľkovým rozmiestnením tried. Keďže tabuľky sa mi sem nepodarí dostať len krátky komentár: je to rozmiestnenie tried pre 3 nasledujúce školské roky, vrátane tohto. Tzn. hovorí to len o prvom roku, kedy bude škôlka fungovať (od 1.9.2015) a neukazuje kde bude možné umiestniť ďalšie 4 triedy v nasledujúcich rokoch. Keďže jazyková trieda pre 1. stupeň a 3 počítačové triedy majú ostať zachované, na výber ostávajú: odborná učebňa chémie, odborná učebňa fyziky, aula, malá telocvičňa, knižnica a dielňa.

Michal Jaloviar





Návrh organizačného zabezpečenia vyučovacieho procesu v prípade zriadenia dvoch tried evanjelickej materskej škôlky nad školskou jedálňou od 1.9.2015

1. Zástupcovia mesta a Cirk. zboru Ev. cirkvi boli pozrieť priestory v júni 2013.

2.Rodičia i pedagógovia boli informovaní o zámere zriadiť škôlku (rodičia 26.9.13 a 28.11.13, viď zápisnicu RR, webové sídlo školy a pedagógovia 28.8.13 a 23.1.14, viď zápisnica z Pedagogickej rady).

3. Zriadením škôlky 1.9.2O15 /zmluva má byť uzavretá na 15 rokov, vymedzuje aj podmienky realizácie MŠ – návrh mesta/ budú presunuté tri triedy t.č. druhého ročníka (60 detí) do budovy školy. Budú umiestnené do tried, ktoré sa úbytkami žiakov uvoľnili a teraz sú využívané dve triedy na jazyk, skupiny /9-10 žiakov/ a jedna na výtvarnú výchovu, nie sú to odborne vybavené učebne. Momentálne sú vyžívané všetky priestory v budove školy na vyučovanie okrem školskej dielne. Skupiny sa napĺňajú do 17 žiakov /cudzí jazyk, informatika, svet práce a technika, náboženská výchova do 12-20 a telesná výchova do 25. Podľa počtu žiakov v triedach sa vytvoria skupiny v ročníku. /Príklad: v dvoch triedach 5. ročníka je 43 detí, vytvoria sa 3 skupiny na jazyk po 11 žiakov, dve skupiny zostanú vo svojich triedach a jedna môže ísť do voľnej triedy, kde je telesná výchova, či informatika alebo do počítačovej triedy, ktorá je voľná, knižnice, či auly. Nedá sa to teraz vymedziť presne, lebo neviem, aký rozvrh bude v roku 2015, viem zaručiť, že deti na jazyk nezostanú na chodbe školy. Čo sa týka argumentu poškodzovania lavíc, žiaci sa vždy presúvajú s vyučujúcim a lavice ničia tak, či tak, dá sa to ukontrolovať/. Výtvarnú výchovu budú mať vo svojej triede. Čo sa týka škôlky, majú využívať školskú jedáleň – harmonogram sa dohodne tak, aby neprekážali našim stravníkom /11.15 hod. – dôchodcovia, 11.35 hod.- žiaci 8.a 9.ročníka, 12.00 hod. – škôlka/ a že v kuchyni a v jedálni je ruch, vedia. Letnú triedu budú využívať po dohode s vedením /rodičia dali 1000€, mesto 5000€ a ostatné išlo z prostriedkov školy, cca 9000€/.

Kvalita vzdelávania je a bude zaručená!

Výhody zriadenia pre školu:

- zvýšenie ponuky školy pre rodičov s predškolákmi,

- potencionálni prváci, - žiaci z budovy ŠJ sa nemusia presúvať cez vonkajšie priestory do hlavnej budovy na informatickú výchovu, do jazykovej učebne, či malej telocvične,

- zvýšenie finančných prostriedkov pre školou poplatkami za teplo.

Nevýhody pre školu:

- stiesnené priestory v budove školy, aj v šatniach, väčšia migrácia žiakov,

- školský rok 2015/16 vieme zabezpečiť, ale v prípade každoročného nárastu troch tried 1. ročníka, budeme musieť zrušiť niektoré odborné učebne.

V nasledujúcich tabuľkách uvádzam rozmiestnenie tried v jednotlivých schodiskách v troch školských rokoch i s vysvetlením.

Mgr. Pavlovičová Ida, riaditeľka školy

Hosť

#30

2014-02-02 22:46

zaujimalo by ma co je myslene tym, vyhoda-zvýšenie finančných prostriedkov pre školou poplatkami za teplo - ved kolko tepla minu tolko zaplatia, ci bude niekto platit viac za teplo ako minie?

Hosť

#31

2014-02-03 02:54

Chcem pripomeut, ze skola nema vytvorenu vhodnu prijazdovu komunikaciu - jazdi sa po chodniku, takze si neviem predstavit rannu spicku s dalsimi cca 60-timi autami, kedze skolkarov budu urcite vacsinou vozit rodicia. K bezpecnosti vyse 500 skolakov to rozhodne neprispeje!

Dalej jedalen je pre skolu uz teraz poddimenzovana, ak cast stolov zmensia pre skolkarov bude este menej miesta pre skolakov..

Zubna ambulancia sa zrejme nakoniec tiez zrusi, kedze si neviem predstavit ako budu chodit male deti na WC cez cakaren zubnej ambulancie, kde ma pristup hocikto zvonku..

Proste same minusy!!


Michal Jaloviar
Autor petície

#32 Výsledok Mestského zastupiteľstva + ĎALŠIE KROKY

2014-02-03 17:03

Dobrý deň/ Ahojte,

najprv tá najdôležitejšia informácia z dneška - Mestské zastupiteľstvo stiahlo z programu hlasovanie o nájomnej zmluve na zriadenie škôlky v priestoroch školy Lichardova:)

Ráno sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie Rady rodičov a Rady školy. Napriek tomu, že bolo otvorené všetkým rodičom, moc veľa sa nás tam žiaľ nezišlo. Každopádne sme všetci zúčastnení našli zhodu, že zriadenie škôlky je z priestorového hľadiska neuskutočniteľné a to aj v prípade, že by sa zrušili všetky odborné učebne (okrem vybavených počítačmi). Následne sa zástupcovia Rady školy a Rady rodičov stretli s poslancom a členom Rady školy MUDr. Popluhárom, ktorý informoval vedenie mesta o situácii na škole a dohodol stiahnutie bodu z rokovania.

Toto však nie je vyriešenie celého problému. Získali sme len čas na riadne prerokovanie zámeru na pôde školy, ako aj s mestom. Malé víťazstvo, ktoré nebude znamenať nič, ak nebudeme aktívnejší a nebudeme sa všetci zaujímať o dianie v škole a podielať sa na riešení a podpore (aspoň v takýchto kľúčových chvíľach).

Michal Jaloviar



OZNÁMENIE RADY RODIČOV:

Vzhľadom na aktuálny vývoj ohľadom zriadenia MŠ v priestoroch našej ZŠ Lichardova, ktorá sa prerokovávala v pondelok 3.2.2014 na mestskom zastupiteľstve Mesta Žiliny Vás chceme čo najsrdečnejšie pozvať na mimoriadne zasadnutie Rady rodičov túto stredu 5.2. 2014 v aule školy na prízemí, kde budete nielen informovaní z našej strany, ale budete mať možnosť sa aj vyjadriť, nakoľko celá záležitosť je ešte otvorená. Toto zasadnutie je od 17,00 hod. otvorené pre všetkých rodičov, pedagógov, vedenie a zástupcov Rady školy. Chceli by sme Vás vyzvať, aby ste prišli v čo najväčšom počte, lebo zatiaľ sa nám podarilo dosiahnuť oddialenie schválenia tohto projektu a teraz je rad na nás všetkých, ako sa daná situácia bude naďalej vyvíjať.
Zástupcovia Rady rodičov.
V.Hanuliaková-podpredsedkyňa RR, B.Zábojník - podpredseda RR, D.Jarinová a M.Pobiják - členovia RR


Hosť

#33

2014-02-03 18:10

nezmysel skole to nic neprinesie!!!!!!

Hosť

#34 Re:

2014-02-03 20:50

#17:ivvoch -

Riaditeľka školy nestojí na strane rozhodnutia mesta, len rešpektovala zámer mesta a navrhla možnosť riešenia k septembru 2015. Avšak pri náraste počtu žiakov nasledujúce roky by sa museli zrušiť odborné učebne, s čím tiež nesúhlasí. Rada rodičov taktiež nesúhlasila so škôlkou a situáciu riešila na zasadnutiach. Nič iné v tom nie je.

Host

#35

2014-02-03 21:04

Joj my sme sa vratili az teraz vecer z prazdnin, tak sa nam nedalo prist. V stredu istotne pojdem na stretnutie. Vyjadrujem hlboku vdaku rodicom z rodicovskej rady aj vsetkym, ktori sa podielaju na rieseni tohto problemu. Ste uzasni...
Michal Jaloviar
Autor petície

#36 Mimoriadna Rada rodičov 5.2. + ďalšie kroky

2014-02-05 22:33

Dobrý deň/ Ahojte,
ďakujem všetkým za dnešnú účasť na otvorenej mimoriadnej Rade rodičov, a hlavne za aktívny záujem a podporu. Prítomní rodičia sme sa dohodli, že chceme pokračovať v našej snahe o zachovanie priestorov nad jedálňou pre potreby školy. S pedagógmi, aj vedením školy sme si potvrdili, že prenájom týchto priestorov súkromnej materskej škole by vážne ohrozil fungovanie školy do budúcnosti (nedostatok tried pre vlastných žiakov) a znížil kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu (najmä zrušením odborných učební).

Aké sú teda ďalšie kroky na najbližšie dni:

1. Primátor prejavil záujem o spoločné stretnutie s Radou školy a rodičmi pre vyjasnenie situácie. Termín ešte nie je stanovený. Záver tohto stretnutia bude kľúčový, či mesto ustúpi od zriadenia škôlky na našej škole.

2. Nakoľko sme boli upozornení, že internetová petícia nespĺňa legislatívne podmienky, od zajtra rozbiehame štandardnú "papierovú petíciu". Petícia je otvorená všetkým, ktorí chcú našu snahu podporiť, teda podpisovať môže každý, nie len rodičia žiakov školy. Na stretnutí s primátorom potrebujeme ukázať maximálny počet podporovateľov (potenciálnych voličov:), takže neváhajte osloviť aj svoje okolie. Petičný hárok bude na stiahnutie aj na webstránke školy www.zslichza.edupage.org

Nájdite si prosím čas a príďte podpísať petíciu:

Kedy: štvrtok, piatok alebo pondelok, v čase 7.30-8.30 alebo 15.00-17.00h

Kde: priamo v ZŠ Lichardova 24