Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Michal Jaloviar
Autor petície

/ #32 Výsledok Mestského zastupiteľstva + ĎALŠIE KROKY

2014-02-03 17:03

Dobrý deň/ Ahojte,

najprv tá najdôležitejšia informácia z dneška - Mestské zastupiteľstvo stiahlo z programu hlasovanie o nájomnej zmluve na zriadenie škôlky v priestoroch školy Lichardova:)

Ráno sa uskutočnilo mimoriadne zasadnutie Rady rodičov a Rady školy. Napriek tomu, že bolo otvorené všetkým rodičom, moc veľa sa nás tam žiaľ nezišlo. Každopádne sme všetci zúčastnení našli zhodu, že zriadenie škôlky je z priestorového hľadiska neuskutočniteľné a to aj v prípade, že by sa zrušili všetky odborné učebne (okrem vybavených počítačmi). Následne sa zástupcovia Rady školy a Rady rodičov stretli s poslancom a členom Rady školy MUDr. Popluhárom, ktorý informoval vedenie mesta o situácii na škole a dohodol stiahnutie bodu z rokovania.

Toto však nie je vyriešenie celého problému. Získali sme len čas na riadne prerokovanie zámeru na pôde školy, ako aj s mestom. Malé víťazstvo, ktoré nebude znamenať nič, ak nebudeme aktívnejší a nebudeme sa všetci zaujímať o dianie v škole a podielať sa na riešení a podpore (aspoň v takýchto kľúčových chvíľach).

Michal Jaloviar



OZNÁMENIE RADY RODIČOV:

Vzhľadom na aktuálny vývoj ohľadom zriadenia MŠ v priestoroch našej ZŠ Lichardova, ktorá sa prerokovávala v pondelok 3.2.2014 na mestskom zastupiteľstve Mesta Žiliny Vás chceme čo najsrdečnejšie pozvať na mimoriadne zasadnutie Rady rodičov túto stredu 5.2. 2014 v aule školy na prízemí, kde budete nielen informovaní z našej strany, ale budete mať možnosť sa aj vyjadriť, nakoľko celá záležitosť je ešte otvorená. Toto zasadnutie je od 17,00 hod. otvorené pre všetkých rodičov, pedagógov, vedenie a zástupcov Rady školy. Chceli by sme Vás vyzvať, aby ste prišli v čo najväčšom počte, lebo zatiaľ sa nám podarilo dosiahnuť oddialenie schválenia tohto projektu a teraz je rad na nás všetkých, ako sa daná situácia bude naďalej vyvíjať.
Zástupcovia Rady rodičov.
V.Hanuliaková-podpredsedkyňa RR, B.Zábojník - podpredseda RR, D.Jarinová a M.Pobiják - členovia RR