Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Michal Jaloviar
Autor petície

/ #36 Mimoriadna Rada rodičov 5.2. + ďalšie kroky

2014-02-05 22:33

Dobrý deň/ Ahojte,
ďakujem všetkým za dnešnú účasť na otvorenej mimoriadnej Rade rodičov, a hlavne za aktívny záujem a podporu. Prítomní rodičia sme sa dohodli, že chceme pokračovať v našej snahe o zachovanie priestorov nad jedálňou pre potreby školy. S pedagógmi, aj vedením školy sme si potvrdili, že prenájom týchto priestorov súkromnej materskej škole by vážne ohrozil fungovanie školy do budúcnosti (nedostatok tried pre vlastných žiakov) a znížil kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu (najmä zrušením odborných učební).

Aké sú teda ďalšie kroky na najbližšie dni:

1. Primátor prejavil záujem o spoločné stretnutie s Radou školy a rodičmi pre vyjasnenie situácie. Termín ešte nie je stanovený. Záver tohto stretnutia bude kľúčový, či mesto ustúpi od zriadenia škôlky na našej škole.

2. Nakoľko sme boli upozornení, že internetová petícia nespĺňa legislatívne podmienky, od zajtra rozbiehame štandardnú "papierovú petíciu". Petícia je otvorená všetkým, ktorí chcú našu snahu podporiť, teda podpisovať môže každý, nie len rodičia žiakov školy. Na stretnutí s primátorom potrebujeme ukázať maximálny počet podporovateľov (potenciálnych voličov:), takže neváhajte osloviť aj svoje okolie. Petičný hárok bude na stiahnutie aj na webstránke školy www.zslichza.edupage.org

Nájdite si prosím čas a príďte podpísať petíciu:

Kedy: štvrtok, piatok alebo pondelok, v čase 7.30-8.30 alebo 15.00-17.00h

Kde: priamo v ZŠ Lichardova 24