Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24.


Hosť

#1

2014-01-31 07:04

Nie je fér robit veci poza chrbát tých ktorých sa to týka najviac- žiakov a rodičov. Beriem toto rozhodnutie ako kamarátsku dohodu ktorá bola uz vopred uzavretá bez ohľadu na dôsledky ktoré z nej vyplynú.
x

#2

2014-01-31 07:47

Zamyslel sa niekto s kompetentných, či vôbec tento projekt je z hygienického hľadiska možný? Viete si predstaviť deti spať priamo nad školskou jedálňou, keď tam obedujú žiaci ZŠ ktorí určite nebudú tichúčko sedieť a obedovať? Zmeral niekto vôbec tieto hodnoty hluku? Okrem toho bude škôlka využívať rovnaký vchod ako žiaci pri vstupe do jedálne.
A na uzatvorenom dvore pred školskou jedálňou sa minulý rok vybudovala letná trieda aj z financií rodičov žiakov ZŠ. To je mesto fakt tak arogantné aby investíciu rodičov len tak nechala využívať súkromnej škôlke?

Hosť

#3

2014-01-31 09:22

Je to nehoráznosť. Takto si predstavujú Istoty mestskí predstavitelia vládnucej strany?

Hosť

#4

2014-01-31 10:41

Dobrý deň,
Ďakujem všetkým za podporu tejto peticie. ako to už v našom meste chodí, z doposiaľ nepotvrdených kolujúcich správ sa dozvedáme, že konečný zámer s našou školou je jej úplné zrušenie. takže možno bojujeme aj za to, aby ostala.
hosť

#5

2014-01-31 11:56

Vedenie školy sa môže hanbiť, že zvolá rodičovské združenie dva pracovné dni pred schválením. Ešteže existuje internet.

Hosť

#6 Re:

2014-01-31 13:07

#5: hosť -

Netreba odcudzovať vedenie školy. Sú to zamestnanci mesta, musia robiť tak ako im je to zvrchu nariadené. Treba podotknúť, že rada rodičov sa touto témou už zaoberala, čo by malo byť vidieť aj v zápise. Nič to ale nemení na chrapúnskom prístupe vedenia mesta, keď všetky citlivé témy sa snažia v tichosti schváliť.


Hosť

#7 Re: Re:

2014-01-31 13:11

#6: - Re:  

 poslanci aj primator su naši voleni zastupcovia tak nech rešpektuju a beru nas na vedomie



Palo

#8 ZS Lichardova - nesuhlas s prenajmom priestorov cirtvi

2014-01-31 13:12

Uvedene som mailom napisal primatorovi aj vsetkym poslancom mestskeho zastupitelstva.

Dobry den,

dnes /30.01.2014/ sme sa na rodicovskom zdruzeni ZS Lichardova dozvedeli, ze tema prenajmu priestorov ZS cirkvi a prestavba na cirkevnu MS je stale aktualna. Uvedene sme diskutovali vo viacerych triedach. Znova nesuhlasime a vyjadrujeme protest proti uvedemu. Povodne chcela Evanjelicka cirkev MS na ul.Fedora Ruppeldta, avsak po viacerych protestoch a verejnych diskusiach od toho upustila. Sme toho nazoru, ze ak chce akakolvek cirkev svoju MS, ma dostatocne financne prostriedky, prip. aj svoje priestory na vystavbu akehokolvek nehnutelneho majetku, resp. ma moznost prenajat si priestory mimo arealu ZS, ktorej zriadovatelom je mesto.

O tejto snahe cirkvi som sa informoval aj na MU na odbore skolstva a tieto informacie som tlmocil rodicom. Opakujem, s uvedenym prenajmom nesuhlasime a protestujeme proti nemu. Rade skoly sme navrhli, aby bola o tejto teme verejna diskusia a poziadali sme o spisanie peticie. O uvedenom sme diskutovali s pedagogmi ZS. Ak bude tato problematika nadalej pretrvavat, podnikneme vsetky potrebne kroky, aby k uvedenemu nedoslo. Pozname pozadie, ekonomicke aspekty, proklamovanu "diskriminaciu" medzi cirkvami a podobne, nadalej si vsak myslime, ze negativa prevysuju a tento vami dohodnuty zasah nam nie je ako rodicom a priatelom ZS lahostajni. Znova tlmocime mestu a volenym zastupcom nase znepokojenie a nesuhlas.

Za rodicov a priatelov skoly ZS Lichardova

Pavol Vascak
adresa+mail+telefon

 

ima

#9 ako vždy

2014-01-31 13:38

Veď čo si myslíte, vždy sa to takto robilo, za Slotu, Harmana a teraz za Chomu, presne to isté.
Občan je na poslednom mieste, prvoradý je vždy nejaký súkromný podnikateľ.

Hosť

#10 Re: ako vždy

2014-01-31 13:58

#9: ima - ako vždy 

 netreba to ale nechať tak. Ak budeme ticho, nič sa nepohne.


Hosť

#11

2014-01-31 14:39

Je nefér, že som sa ako rodič, ktorému záleží na vzdelávaní mojich detí, o tomto dozvedela na mimoriadnom RZ na poslednú chvíľu. Môj názor je ten, že rodičia by mali byť informovaní dostatočne v predstihu, aby sa mohli vyjadriť a aj zistiť aký dopad to bude mať na vzdelanie ich detí.
Michal Jaloviar
Autor petície

#12 Čo sa zatiaľ udialo a ďalšie kroky

2014-01-31 15:18

Dobrý deň/Ahojte,
chcem vás informovať o aktuálnej situácii.

Pravdepodobne viacerí sme boli včera zaskočení a nahnevaní spôsobom nekomunikácie s rodičmi ohľadom plánu zriadenia škôlky nad jedálňou. Iniciatíva dostať poriadnu odpoveď na otázku aké bude mať dopady zriadenie tejto škôlky na fungovanie školy vznikla v 5.B a ďakujem všetkým, ktorí ste sa pridali. Je pravdou, že informácie o zriadení škôlky boli na Rade školy a Rade rodičov už skôr, no diskusia sa odkladala až na 30.1.. Problém je, že štandardnou cestou už do hlasovania 3.2. nevieme urobiť nič a napriek vyjadrenému nesúhlasu Rady rodičov so škôlkou, o ktorom informovala pani riaditeľka 10.12. na Rade školy, nebol uskutočnený žiadny oficiálny krok na riešenie.

Od dneška sa snažíme rôznymi cestami dostať k maximálnemu počtu rodičov informáciu o on-line petícii (info e-mailom, písomná informácia v škole, zdieľanie medzi rodičmi). Cieľom je získať čo najviac podpisov pre prípad, že budeme naozaj musieť túto tému riešiť na pôde Mestského zastupiteľstva, ktoré má v pondelok poobede hlasovať o prenájme priestorov pre škôlku.

Včera a dnes boli kontaktovaní viacerí poslanci Mestského zastupiteľstva a informovaní o situácii.

Včera večer som poslal žiadosť o stretnutie s vedúcou odboru školstva na meste, p. Mgr. Zapletajovou, čo sa napokon aj po viacerých mejloch v priebehu doobedia podarilo. V zložení Jarinová, Seidlová a Jaloviar sme sa dozvedeli, že do dnešného dňa mesto dostávalo zo školy informácie, že je všetko v poriadku a všetci so zámerom súhlasia. Vinu za nedostatočnú komunikáciu posúvajú na úroveň štatutára školy. Záujmom mesta je vytvoriť nové miesta pre škôlkárov a toto je pre mesto príležitosť ako to urobiť bez potreby financovania z ich strany. My sme hovorili hlavne o tom, že máme obavu ako bude zabezpečený vyučovací proces, keď škola potrebuje ďalších minimálne 5 tried do budúcnosti (na prvom stupni sú po 3 triedy, pribudne technické vyučovanie,...). No a k tomu pribudne potreba presťahovať 3 triedy kvôli škôlke.....

Oceňujem celkom konštruktívnu debatu, ktorej výsledkom bolo, že jedinou možnosťou je, že Rada školy požiada pani riaditeľku školy o prípravu detailného plánu ako bude vyzerať organizácia školy v podmienkach po vytvorení škôlky a ako sa vysporiada aj s požiadavkami na nové triedy v najbližších rokoch. V tomto pláne bude popísané aj to, ako sa bude diať delenie tried a výučba v odborných učebniach, zlučovanie tried, ďalšie rušenie odborných učební, v ktorých priestoroch budú vytvorené nové triedy a pod.. Termín pre predloženie Rade školy bude pondelok 8.00 h (podľa poslednej informácie).

Na základe tohto detailného vysvetlenia môžu potom nastať 2 možnosti:

1. Pani riaditeľka nás presvedčí, že naše obavy boli úplne zbytočné, lebo sme nemali dostatočnú informáciu a žiaci na ZŠ Lichardovej nebudú negatívne ovplyvnení vznikom škôlky. V tomto prípade naša iniciatíva skončí a môžeme byť spokojní, že je všetko s o.k. ...... a samozrejme bude treba vylepšiť prácu a komunikáciu v Rade školy, Rade rodičov a vedení školy.

2. Pani riaditeľka nás nepresvedčí, budeme naďalej vidieť hrozbu, že vyučovací proces bude menej kvalitný, že zámer nie je domyslený a na školu to bude mať negatívne dôsledky. V tomto prípade nám ostáva jedine aktivovať všetkých poslancov a zúčastniť sa na Mestskom zastupiteľstve a snažiť sa o odloženie hlasovania.

Od Rady školy by som mal dostať preposlaný tento dokument, tak využijem tiež tento kanál na posunutie ostatným rodičom v pondelok čo najskôr. Asi sa nebude môcť zohľadniť názor každého a finálne rozhodnutie bude musieť urobiť Rada školy, no budem rád ak vyjadríte potom svoj názor (demokracia je diktatúra väčšiny:)

Ešte raz ďakujem, že nie sme ľahostajní a dúfam, že to celé dopadne dobre pre školu a v prospech jej žiakov.

Michal Jaloviar


Hosť

#13 Nedomyslené

2014-01-31 15:53

Škôlka nad jedálňou je nedomyslený nápad. Deti na seba pokrikujú, keď odchádzajú zo školy.Malí škôlkári budú vyrušovaní školákmi počas spánku. Zároveň v malej záhrade, hneď pod oknami budúcej škôlky je letná trieda.Žiaci tam chodia, keď je teplo, teda najmä od 3 do 6. vyučovacej hodiny. Ale škôlkári sa chystajú okolo 12tej na spánok. Takže žiaci 5. a 6. hodinu nebudú môcť ísť do letnej triedy, aby detičky nevyrušovali. Načo sa teda investovalo do letnej triedy?
ima

#14 Mesto Žilina

2014-01-31 16:11

Raz to dopadne tak, že ľudia sa naštvú a začnú vyhadzovať poslancov z okien, v stredoveku už bola defenestrácia. Provokujú nás a my ich stále a stále volíme ako ovce, tak je to aj s parkovaním v meste a podobne. Dovtedy si budú koledovať, kým pohár trpezlivosti pretečie. Mestský úrad spolu s poslancami je jedna čudesná byrokratická mašinéria, ktorá nadržiava vždy len niektorým vyvoleným za tichého súhlasu väčšiny. Takto to funguje už 24 rokov.
Väčšina, prebuď sa konečne! Je 5 min po dvanástej.

Hosť

#15

2014-01-31 16:17

Ak ma škôlka platiť za nájom priestorov 208 eur mesačne,tak stačí aby žiaci zaplatili 30 centov mesačne a mesto si príde na to isté aj bez nejakej škôlky...

Hosť

#16 Re:

2014-01-31 17:01

#15: -

Srandovná suma, že 208 eur :), ten, čo zriadi tú škôlku je asi nejaký sociálny prípad

divvoch

#17

2014-01-31 22:22

Zaujímavá je skutočnosť, že pani riaditeľka školy stojí za rozhodnutím mesta v budove ZŠ zriadiť MŠ, pričom by vo vlastnom záujme mala obhajovať záujmy vlastnej školy a žiakov. Malo by jej záležať na kvalite vyučovania a výchovného procesu, ktorá sa týmto krokom rozhodne zníži.
Z pohľadu spolunažívania detí v predškolskom veku a žiakov základnej školy sú tu protichodné požiadavky. Škôlkari na dvore budú rušiť žiakov počas vyučovania a školáci v jedálni budú rušiť škôlkarov počas spánku.
Druhá stránka - riaditeľka aj s radou rodičov doteraz o celej záležitosti mlčali. Natíska sa mi otázka: "Nie je za tým korupcia?" Celá záležitosť smrdí tým, že si tu niekto pomohol k letnej dovolenke.
Prečo pani riaditeľka stojí za rozhodnutím mesta, keď pre ňu ani ako riadiaceho pracovníka ani ako zástupcu školy to neprináša žiadne výhody. Ako riaditeľka bude musieť improvizovať pri tvorbe rozvrhu v oklieštených podmienkach. Ako škola stratí svoju konkurenčnú výhodu oproti iným základným školám a v konečnom dôsledku spôsobí odliv žiakov.

Hosť

#18

2014-02-01 09:07

Nesúhlasím aby sa škola oklieštila o učebné priestory. V minulosti stačilo, že sa zabral pozemok ihriska - športového areálu za školou pod bytovky. Úroveň školy by šla dole vodou.

Hosť

#19

2014-02-01 09:25

Nesúhlasím so zabratím prieskoru školy, vyučovacích tried ako priestor pre škôlku. Naruší sa tým celkový výučbový proces. Pre triedy 1 - 4 je dobré keď sú spočiatku samostatne umiestnené mimo hlavnej budovy, nakoľko si žiaci zvyknú, bez stresu na školský systém. Na rodičovskom združení som sa dozvedela, že sa jedná o zriadenie Evanilickej škôlky, ktorá mala byť pôvodne zrealizovaná v areáli evanielického kostola. Ale na základe petície občanov v jeho okolí sa nemá realizovať v jeho areáli. Preto sa hľadá náhradné riešenie.
Myslím že v areáli evanielického kostola by bolo škôlke najlepšie, aj keď bola voči nej petícia. Bola by v centre a nebrala by priestory základnej školy. Deti sú naša radosť a budúcnosť, tak by v tom areáli ev. kostola nemali nikomu vadiť. Všetci ludia sú vätšinou doobeda v práci, tak detský krik 1 - 2 hodiny na dvore nemôže nikoho rušiť (aj to sú vonku keď je pekné počasie). A ak to vaďí dôchodcom, tak nech si spomenú, že aj oni boli deti a neboli inakší.
hosť

#20

2014-02-01 11:28

Vážení,ak si prečítate Vyhlášku Ministerstva zdravotníctva SR zo 16.8.2007 o podrobnostiach o požiadavkách na na zariadenia pre deti a mládež,zistíte, že najmä pre škôlkárov budú dané priestory absolútne nevyhovujúce.
Executor

#21 zastupitelstvo

2014-02-01 13:53

Zasa sa ukazuje, ze ti co su hore je iba banda prasivych zlodejov (mestske zastupitelstvo). Najom je symbolicky iba naoko, v skutocnoti su v hre ine prachy do vackov nasich nenasytnych zlodejskych mestskych zastupitelov.
Michal Jaloviar
Autor petície

#22 MIMORIADNÉ OTVORENÉ ZASADNUTIE RADY RODIČOV pri ZŠ LICHARDOVA 24

2014-02-01 18:14

Vážení rodičia,

vzhľadom na mimoriadne okolnosti súvisiace s prebiehajúcou petíciou a nové informácie ohľadom zriadenia MŠ v priestoroch našej ZŠ nad jedálňou, ktoré nám až doteraz známe neboli, ako aj vzhľadom na prejednávanie tejto otázky na zasadnutí mestského zastupiteľstva Žilina v pondelok 3.2.2014

týmto zvolávame

MIMORIADNÉ OTVORENÉ ZASADNUTIE RADY RODIČOV pri ZŠ LICHARDOVA 24
na pondelok 03.02.2014 o 07,30 v priestoroch auly.

Viera Hanuliaková, podpredsedkyňa RR, Bohumil Zábojník, podpredseda RR, Darina Jarinová, Katarína Matejíčková

Hosť

#23 Re:

2014-02-01 18:41

#18: -

Asi by bolo dobre, keby sa škola zbúrala a na mieste sa vybudovali ďaľšie bytovky. A tiež treba zrušiť aj to malé ihrisko, čo zostalo. Žiakov pošleme učiť sa do jaskyne, aspoň budú mať zdravšie prostredie.

Michal Jaloviar
Autor petície

#24 Aktualne info

2014-02-01 20:12


Dobry den/ Ahojte,
este par aktualnych informacii k poslednemu dianiu.
Rada skoly, prostrednictvom svojej predsednicky este v piatok, poziadala pani riaditelku o pripravu detailneho planu fungovania skoly a vyucovacieho procesu po zriadeni skolky. Dohodnuty termin je najneskor pondelok rano a plan by mal byt predstaveny na mimoriadnom zasadnuti Rady rodicov a Rady skoly, ktore je planovane na pondelok 7.30 h v skolskej aule. Zasadnutie je otvorene aj ostatnym rodicom, co dava moznost nie len vypocut si tento plan, ale najma pytat sa na vsetko, co nas zaujma ohladom dopadov zriadenia skolky na skolu. Plan by mal obsahovat detaily k poctu tried, hodnotenie kapacitnych potrieb skoly na triedy a ucebne do buducnosti, plan pripadneho rusenia odbornych ucebni, navysovania poctu ziakov v triedach alebo zlucovania tried. Urcite by bolo dobre pozriet si aj priestory, ktore by mali byt upravene na triedy. A samozrejme, ako bude fungovat organizacia vyucovania, delenie tried,.....
Pondelkove rano je teda klucovy moment, ktory rozhodne o tom, ci budeme pokracovat dalej s cielom dosiahnut odlozenie hlasovania o najomnej zmluve na Mestskom zastupitelstve.
Aby som nezabudol, dakujem velmi pekne vsetkym, ze nasa peticia ma za taky kratky cas uz naozaj vela podpisov, teda skutocnu vahu a nikto uz nemoze (teda aby som sa vratil do reality "nemal by":) ignorovat nas nazor.
Michal Jaloviar

Hosť

#25

2014-02-01 21:15

Nesuhlasim s nejakym vtieranim súkromných skol k statnym. Vzladom ktomu ze moj syn tam este len nastupi tak nesuhlasim . Ako uz detom tam netreba dentalnu hygienu? Ak to tam mate? Nech si to zriadia Na Zavazi Adamko Branislav Lichardova 40