Nebuďme psími rasistami
Je to chore uz od prvych riadkov
neuvěřitelné
Saarloosův vlčák
Re:
Souhlasím, sama mám dvě fenky Saarloosky...takže vím co chovám...a jakou mají povahu...
Nenechte si to líbit!!!!
Ukažte politikům že si takové věci nenecháte líbit! Každému soudnému člověku, nejen majiteli psa musí být jasné že podobný zákon je jen nic neřešící omezování svobody lidí, ze kterého je na první pohled viditelná arogance a hlavně neznalost jeho autorů! Co budou chtít zakázat příště?
podporujem tuto peticiu!!!
Veľký a silný pes je ako auto. aj to je neškodné v rukách zodpovedného vodiča, v rukách primitívneho a nevzdelaného idiota sa mení na zbraň.
Zakážme registráciu vybraných druhov áut iba preto, že ich nezodpovední vodiči spôsobili najviac dopravných nehôd.
A môžeme to vyhodnotiť podľa rôznych parametrov.
Napríklad podľa výkonu motora, alebo hmotnosti, alebo dĺžky auta alebo dokonca podľa jeho farby.
P.S.
Nikto nedokáže vymyslieť väčšiu sprostosť ako politik !!!
Re: aaaaa
no to mate prvdu ja mam argentinku dogu a stale donho vyskakuje nejaka civava alebo neco take podobne,ja ho musim skrtit aby mu neublizil,on moj ho nepohrize ale sa chce len hrat ale by ho zaslapnul packami tak ja si svoj pes skrtim a civava si beha volno a nanho steka je to o nicom .,ked na voditko tak musia vsetki ne len urcite plemena
Vyjadrenie
Je hlúposť niečo zakazovať! Máme zákaz prekračovať rýchlosť, požívať drogy a alkohol za volantom, predávať alkohol a cigarety mldistvým a aj napriek tomu máme stále viac dopravných nehôd a v nemocniciach stále častejšie "pumpujú" žalúdky deťom. Toto nič nerieši!!!
VIEM VŠAK O JEDNEJ MOŽNOSTI RIEŠENIA...
Rovnako, ako záujemca o držanie strelnej zbrane musí ešte pred jej zakúpením absolvovať psychotesty a vedomostné testy, malo by to fungovať aj pri záujme vlastniť psa... Vysvetlím...
Na základe zmluvných dohôd štátu s vybranými psychológmi či psychiatrami, alebo psychologickými centrami a taktiež vybranými kynologckými klubmi, by musel každý záujemca o držanie a chov psov absolvovať psychotest. S kladným posudkom by následne absolvoval jednodňový kynologický kurz v kynologickom klube, ktorý by okrem dôležitosti výcviku učil aj o výchove psa, potrebe socializácie a základoch zdravotnej starostlivosti. Kurz by bol ukončený testom.
Poplatky za tieto služby by boli tabuľkovo ošetrené a prispôsobené tak, aby si aj človek z nižšej sociálnej vrstvy mohol dovoliť zadovážiť domáceho miláčika.
Až po obdržaní a predložení týchto dokladov (teda kladného psychlogického posudku a úspešnom absolvovaní základného kynologického kurzu) by si mohol človek zadovážiť psa od chovateľa alebo z útulku.
Toto je, podľa môjho názoru, jediný možný a kontrolovateľný spôsob prevencie(zdôrazňujem PREVENCIE) ďalších psích útokov na ľudí, ale aj týraniu a vyhadzovaniu na ulicu bezbranných psov, ktorých máme preplnené útulky. K psovi by sa totiž dostal iba človek, ktorý by relevantne preukázal, že sa oňho bude vedieť patrične postarať.
Samozrejme, že by to bolo treba vycibriť do detailov, ale chcem tu prezentovať čo možno najstručnejší návrh riešenia tohto problému.
Žiadne skúšky z výkonu, ktoré je pes schopný absolvovať až vo vyššom veku a ktoré vôbec nezaručujú dostatočnú úroveň jeho socializácie, nedokážu vyriešiť problém. Čo ak skúšku so psom majiteľ nezvládne????? ...čo potom????? Pes sa mu odoberie????? ...kam pôjde????? Do preplnených útolkov????? ...alebo utratíme zdravé zviera?????
Ponúkam možnosť reálnej PREVENCIE! ...a opakujem, nejde tu len o útoky, ale aj ochranu psov pred zlým zaobchádzaním.
Zamyslite sa a ak máte pocit, že to, čo som rozpísala vyššie má zmysel, tak to prosím posúvajte ďalej, nech sa to dostane aj k niekomu kompetentnému, kto to dokáže rozvinúť a presadiť.
Ďakujem.
Re:
Presne tak!!! ...a rovno tiež vykastrujme všetkých, ktorí už boli za niečo trestaní, nech sa nemôžu ďalej rozmnožovať!!!
Strašná hovadina
Správne píše Ranma: Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných
Odporúčam tento článok, ktorý podporuje túto petíciu:
http://zaujimavosti.net/z-domova/zakazu-a-obmedzia-niekolko-plemien-psov-pitbull-a-bandog-skoncia/
Re: aaaaa
mna ide slak trafit, ked chcu odomna aby som nasadil psovi nahubok a dal ho na voditko. Nerobim ani jedno. Paradoxne, cim viac zakazov, tym viac su ti psy a majitelia nervozni. Co ma ten pes z toho, ked je obmedzovany voditkom a nahubkom? Ako sa ma vybehat? Este aj viest psa na bicykli je zakazane, to ja aj ked s tym psom budem chodit na voditku cely den, tak ten pes sa nevybeha, akurat ja budem dodzubany jak ciganske hracky.
Toto by si mali uvedomit zastancovia nahubkov a voditok
| This discussion has been closed. |