Nebuďme psími rasistami

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.

jozef zsido

#1

2012-09-21 11:33

Dufam,ze sa zapoji miliony a miliony ludi proti tejto blbosti co si stat zasa zmyslel..dakujem kazdemu podpisanemu
ivizzz

#2 boha...

2012-09-21 11:37

měla by se vláda slovenské republiky vzpamatovat!!!!
Bajka

#3

2012-09-21 11:43

Ako napríklad s tými skúškami súhlasím ale ostatné sú také...píííp ...že až
Škrko

#4

2012-09-21 11:44

Neni čo dodať...
VIERKA

#5 Roky žiaden zákon

2012-09-21 11:46

za zlepšenie podmienok chovu spoločenských a hospodárskych zvierat, za sankcie za týranie, za sankcie na množiteľov, ktorí psov chovajú v otrasných podmienkach a okrádajú štát na daniach, za sankcie voči psím zápasom atď, atď. Zmohli sa len na takýto paškvil. VELEBNOSTI JDU BLEJT!
ici

#6 aaaaa

2012-09-21 11:49

Ak budú dávať malým psom nahubky ktorí sú pustení začnem aj ja dávať mojej na vodítku! Ale hlavná vec je že nikto nekontroluje malé plemená ked sú pustené na miestach kde neni volny pohyb psa dovolený!!! Pokial viem to nariadenie je platné pre všetky plemená
Janko

#7 Iba tak

2012-09-21 11:50

Napríklad v Dánsku či Norsku sú bojové plemená zakázané.

Iba od veci poznámka.
Lucia

#8 Psia genocída

2012-09-21 11:53

Toto opravdu nie je dobré riešenie, vôbec nie... dopadneš jak Hitler, pán Jahnátek!
salim

#9

2012-09-21 12:05

len dúfam,že my majitelia,týchto nám srdcu najmilších psov nebudeme doplácať na bezcitnosť niektorých hlupákov!
Miroslav Prášek bandogportal.sk

#10 :((

2012-09-21 12:12

dlhe roky chovám psy , bandogy od roku 2006 , v živote som nevidel bojové plemeno , nikde také plemeno nie je ani zaevidované , treba riešiť nezodpovedných majiteľov a nie psy , ktoré su v tom uplne nevinne, keby moja fena bandoga nemala zdravotné problémy, chodievali by sme na canisterapiu medzi male detičky, s BANDOGOM !!! taká je úžasná a v pohode, kiež by som aj ja bol :D , nik s tým nemal ani náznak problému keď som to chcel začať robiť ,že pre boha s "BOJOVYM PLEMENOM" a CANISTERAPIU? nepoznám ani jedného bandoga ktorý zaútočil na človeka bez povelu, som za evidovanie, žiadne psy ako detské hračky,plnezodpovedný majiteľ-dospelý ! pri psoch ktoré sú ostrejšie vyžadovať skúšky , to je všetko dobre , ale kastrovať , zabíjať ... táto republika je chorá , pán Jahnátek starajte sa aby tu cigáni a politici nekradli , riešte to čo treba a nepchajte nos keď sa do niečoho nerozumiete .

Hosť

#11

2012-09-21 12:17

Petícia proti návrhu zákona „z ............... 2012,
ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení zákona č. 102/2010 Z. z.“. My dole podpísaný sme proti tomuto návrhu zákona v jeho plnom znení, okrem „§ 2a, odsek (3), ktorý hovorí o povinnom kynologickom výcviku, avšak s rozšírením platnosti na všetky plemená a krížence držané na území Slovenskej Republiky. Ďalej požadujeme trestnú zodpovednosť s odňatím slobody pre majiteľa psa, ktorý zaútočí na človeka bez predchádzajúceho vyprovokovania, ochrany majetku, alebo majiteľa a spôsobí mu tak ujmu na zdraví s trvalými následkami, ktorý taktiež požadujeme pre majiteľov všetkých psov držaných na území Slovenskej Republiky. toto by bolo lepšie :)

Hosť

#12

2012-09-21 12:18

potporujem tuto peticiu

Hosť

#13

2012-09-21 12:23

nemám komentár, média = svinstvo a autority? tu u nás? asi som slepý

Hosť

#14 Re: :((

2012-09-21 12:29

#10: Miroslav Prášek bandogportal.sk - :((

V živote som nevidela, aby evidovali psov v rómskych osadách, kde sa množia a množia, takisto nebol potrestaný ani jeden majiteľ, ktorý psa vyhodil na ulicu, alebo topil šteniatka, alebo nejaký množiteľ, ktorý drží psov vo výkaloch a tme. Toho, čo by mali riešiť a neriešia, sú mraky, ale toto je jednoduchšie, nabalia sa inštruktori, nabalia sa veterinári, obce už budú môcť bez milosti utratiť každého psa na ulici, lebo nikto nebude zisťovať, či je to kríženec pitta alebo oriešok. A keď si spočítam, čo všetko by mal majiteľ "bojového" plemena absolvovať a zaplatiť, poteš pánbú tie počty vyhodených psov zasa na uliciach a po lesoch..... choré, choré, akurát teda klasika, sme na Slovensku, že sa ešte čudujeme.


Hosť

#15 smutne, co sa tu deje ....

2012-09-21 12:40

podla mna by sa niektory drzitelia psov mali podbrobiz okrem kynologickeho vycviku aj psychologickemu testu ... ja som tu peticiu podpisala, lebo nerozlisujem psov medzi sebou ale roslisujem ludi, kt. ich drzia .... skor by sa mal zakon zmenit v bodoch, kt. sa tykaju majitela psa a nie samotnych psov ... majitel je zodpovedny za svojho psa ... taky maltezak vie viacej ublizit ako rotvajler ... a tak dalej, ved by sa dalo pisat ....

Hosť

#16

2012-09-21 12:44

to čo sa deje na tomto prijebanom slovensku nema obdobu ani u cigaňov v osadach,a všetkym politikom by som dal 350euro vyplatu za cely mesiac bez naroku na obedy,hajzli!!!
Lucia

#17 Re: smutne, co sa tu deje ....

2012-09-21 12:45

#15: - smutne, co sa tu deje ....

Presne tak ako píšete... :(


Hosť

#18 ....

2012-09-21 12:46

A platny od aprila 2013??? aby si este vsetci zaplatili dane a potom niekomu utecie zacipovany, ockovany, pes, kt. ani stekat nevie ... a obec ho odstrely, lebo bol nebezpecny pre okolie????? kur.y su to ....
nech ciganov strielaju, ti su viacej nebezpenci a aj viacej penazi nas stoja ...

Hosť

#19

2012-09-21 12:46

Myslím,že je to úplně pitomost.Žádný pes není BOJOVÝ ani nijak nebezpečný když je správně veden!
vetdoc

#20 zakladny vycvik

2012-09-21 13:00

myslim ze keby uzakonili ze kazdy jeden majitel psika je povinny absolvovat a zvladnut zakladny vycvik poslusnosti, ovladatelnosti psa (od najmensich po najvacsich psikov), tak az potom sa nam vsetkym bude zit lepsie a napadnuti bude menej. Nech sa nehneva na man ziaden majitel maleho psika, ale ked si ich pustia ustekanych na volno, ved nic neurobi a uhryzne male dieta tak to je ok, to bolo na vine to dieta, ale ked vynervuje dobiedzanim do velkeho psa a ten zautoci, tak to je vina koho zase len velkeho psa???? A co vina v oboch pripadoch u majitela maleho havka???? odvolatenost malych psov je skoro nulova na kazdom uzemi kde sa s nimi stretneme.Skor sa stretavam s uhryzeniami od malych psov ako od velkych, lebo vacsina majitelov velkych psov ak su zodpovedny sa snazia vediet ovladat svojho psa :-D zakon ktory nam predkladaju neriesi vobec nic a len posobi likvidacne na poctivych majitelov chovatelskych stanic danych plemien. HANBA!!!
netreba mi prezívku, svoj názor schovávať nemusím-Monika Boóczová-svoj názor poviem aj prezidentovi!

#21

2012-09-21 13:16

Je to choré!! Nie psy sú na vine, ale ich majitelia!! Samozrejme, že nie je agresivita ako agresivita!! Ak nieko môj pes pohryzie, nie je to pre to, že je zlý, ale pre to, že chránila niečo, čo jej je blízke (mňa, môjho muža, seba či jej osobný priestor, ktorý niekto narušil!! To akože ak mi príde do bytu zlodej a moja fena mu odtrhne nohu, budem na vine ja, lebo moja fena na niekoho zaútočila a zlodejovi sa jeho pokus o krádež prepečie, lebo sa bude hľadiel LEN na moju fenu?? A čo sa týka toho, že "bojové psy". Aj čivava môže zabiť, tak prečo tam nezahrniete aj ju?? Lebo je to malá chlpatá podoba pseudo psa?? Aj ona má zuby!! Hanba tomuto štátu a tým debilným papalášom v ňom!! Ako by povedali Rusi: "Pľujem na vás!"
Gedžitka

#22 Re: Roky žiaden zákon

2012-09-21 13:17

#5: VIERKA - Roky žiaden zákon

Souhlasím. Důležité věci ignorují, ale takovýhle nesmysly vymýšlí!!!!!

Monika Boóczová

#23 Re:

2012-09-21 13:20

#11: -

totálny súhlas!!!!


Hosť

#24

2012-09-21 13:25

Vždy keď ideme s našim pitom von, vždy do neho skáču (dovolím si menovať plemená ): yorkshirský teriér, jazvečík, nemecký ovčiak, anglický koršpaniel a čivava.
Teraz si položím otázku keby sa môj pes čo i len oženie papuľou po nich kto bude zodpovedný ? Chcela by som vedieť ktorý človek by si niekedy priznal že dráždil psa ? Ktorý majiteľ napríklad vyššie uvedených plemien by uznal že jeho pes bol "provokatér" ? Nedovolím aby si ktokoľvek na môjho psa čo i len ústa otvoril !Poviem to tvrdo ale tak to je, ja si na vaše haranty tiež hubu neotváram a to si dovolím povedať deti sú oveľa krutejšie ako psy. Mne a priateľovi je náš pes ako dieťa a svojho dieťaťa sa zastanem !
Ranma Beyond

#25 Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných ...

2012-09-21 13:29

Je neuveriteľné ako to tu na Slovensku funguje. Teraz je to pitbul a bandog, pretože pitbulov bola pred nedávnom každá stránka novín a každý televízny kanál. Je veľmi jednoduché zakázať psov, pretože sú nemí a nemôžu sa obhájiť. Rozumiem strachu ľudí, ktorí ho nadobudli cez takto krásne medializované prípady a rozumiem aj strachu z neznalosti. Ale to naozaj nikoho nenapadlo, že pes je taký a onaký len vďaka svojmu pánovi ? Každý jeden majiteľ psa (každej rasy) by si mal uvedomiť, že pes musí mať vo svojej náhradnej (ľudskej) svorke svoje miesto. Netreba si ho mýliť s bábikou alebo dieťaťom. Je to živý tvor, ktorý má svoje potreby a svoje vnímanie sveta. Nešťastný je pes, ktorý si myslí, že je vodcom svorky a tak sa snaží prevychovať ľudí s ktorými žije .. je agresívny, zmätený. Je rovnako šialené držať psa celý život na vodítku, alebo na rukách, hneď keď ide oproti iný pes .. to všetci dobre poznáme. Nesocializovaný zmätený pes bez miesta vo svorke je nešťastný pes a s ním je nešťastné aj celé okolie. ... ale iste sú aj iné prípady nie len "rozmaznávanie". Opačné prípady, keď je pes neprimerane trestaný, aj takto sa môže stať agresívnym. Každopádne tento zákon je podľa mňa LIKVIDAČNÝ. Ľudí nemotivuje chovať psov v medziach normy a správne, motivuje ich nechovať takéto psy ale iné. Ale ak je človek debil, tak bude debil aj čuvačom, čivavou, kokrom .. Výcvik pre všetky plemená bez rozdielu. Potom by sme všetci videli koľko malých plemien je neovládateľných ... Ak na niekoho zautočí, mla by mať rovnakú zodpovednosť ako pri ostatných plemenách ... Ďalšia vec. Samotná inštitúcia, ktorá by mala vydávať potvrdenia o spôsobilosti. Kto to bude? Koľko to bude celé stáť? A KTO SA NA TOM ZASA NABALÍ ??? je mi z toho zle.