Nebuďme psími rasistami
Re: Aby zodpovední majitelia neodplácali na tých nezodpovedných a ľahostajných ...
Nevraviac o tom, že je to celé stupidita.
Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
#140: Miriam Turzová - PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
TENTO PROTEST SOM PRÁVE POSLALA E-MAILOM NA MINISTERSTVO PODOHOSPODARSTVA AJ PREZIDENTOVI V NASLEDOVNOM ZNENI, nemajú právo robiť si s nami čo sa im zachce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
Ak chce riesit psov a drzitela psa akp takeho tak by mala skor postihovat obcanov ktori si nezabezpecia psa ,neposkitnu zakladnu starostlivost ,tyranie zvierat.Bolo by nacase aby boli zakony ktore by toto postihovali a pes ci uzitkove zviera by nebol brany ako vec ,ale brany zakonne ako ziva bytost.
Re: PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
#140: Miriam Turzová - PROTEST PROTI NOVELE TOHTO PRIMITÍVNEHO ZÁKONA
nie je čo dodať, Miriam, vystihnuté do bodky....
doplatia na to len nevinny ludia a chovatelia, ktory su zodpovedny na ukor debilnych drzitelov...ale ved to sa dalo cakat sme na SLOVENSKU!!!!!! len tak dalej dojebte vsetko co sa este da!!!!
MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!
V takomto prípade ma nezaujímajú žiadne práva psov! Veď nikto nevraví, že keď už sa taký pes raz narodil, bude za to zrazu musieť ísť do fašírky. Ale nemá tu čo behať, ani na vôdzke, keď je aj tak nebezpečný a keď váži viac, než jeho majiteľ a bez problémov ho bude ťahať za sebou, ak bude chcieť. To je rovnaké, ako keby si nejaký magor začal na záhrade so smiešnym dvojmetrovým pletivom chovať pumy, bral ich na vôdzke na vychádzky a tvrdil, že on ich zvládne a susedia, ktorí by sa oprávnene báli o vlastné životy, by proti tomu nič nemohli urobiť, nanajvýš tak dať si na okná mreže a nevychádzať von. Je mi jedno, či niekto chová psa, pumu, krokodíla alebo obrovského škrtiča, ak môže byť to zviera nebezpečné a nikdy nemôže vedieť, čo to zviera zrazu urobí, obzvlášť ak je voľne pustené.
MY chceme právo na život a je to tak aj v ústave, takže žiadny pes, ktorého má na starosti človek, ktorý by mal tieto základné práva ovládať a je zaň zodpovedný, nemá právo nás akokoľvek ohrozovať, iba preto, aby on mal slobodu.
Re: MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!
#213: - MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!
Hosť, odpovedal si si niekoľkokrát sám. Na zodpovednosť netreba brať psa, ale jeho majiteľa. Som za to, aby bol vždy len majiteľ zodpovedný za konanie svojho psa. Či je už malý, či má 60 kg. Lebo aj malý pes môže dokaličiť tvoje dieťa. Moja mama má kríženku bernardína s belgičákom. Veľké to je ako bernardín a viem, že by to v živote decku neublížilo. Ja mám zase kríženca teriéra, malý ako jazvečík. Je nervný a vždy ho mám na vodítku, hlavne pri malých deťoch, lebo práve u tohto malého som si nie celkom istá. Takže vo veľkosti to nie je. Ide o povahu a hlavne výchovu. Ja som za to, aby bol VŽDY na zodpovednosť braný majiteľ akéhokoľvek psa.
Tie plemená ktoré reálne na slovensku zabíjali ludí!!!!! V tom zákone nie sú vobec spomenuté. Obetovali sa plemená ktoré sú na slovensku málopočetné alebo vobec nie sú. Skôsme hádať dvovody.
Tento zákom nič nerieši ako je na slovensku zvykom
MNA BY LEN ZAUJIMALO TO KED MA NAPADAJU MIESANCE Z DVORA VYBIEHAJUCE,V DEDINE SA K NAM PREHRABAL MIESANEC NAHLASIL SOM TO ZE AJ NAPADOL NASICH PSOV A OSLOVIL SOM VSETKY MEDIA A NIKTO TOTO NERIESIL.MOJMU PSOVY OPADLA SRST Z POLKY TVARE PO UHRYZNUTI SUSEDOVIM BASTATRDOM.STAROSTA DAL ZA PRAVDU ASOCIALNEMU SUSEDOVY KTORY NEPLATI DANE ZA NIC ANI ZA PSA KTORY ANI NEBOL OCKOPVANY.SUSTAVNE SOM NAPADANY IZBOVYMI PSAMI NOVOLNO KTORY NAS NAPADAJU.SU NEVYCHOVANY NEPRISPOSOBIVY A O SOCIALIZACII SA ANI NEBAVME.KED MI NAPADAJU PSOV TITO IZBOVY MILACIKOVIA NEPRISPOSOBIVI ROZRUSI TO AJ MOJICH PSOV CO SA POTOM ODRAZA ZE NEMAJU RADI PSOV.ALE SOCIALIZACIA A ZMENA SPRAVANIA JE TAZKA KED NAS DENNE NAPADNU AJ 5KRAT PSI.TOTO UZ NIKOHO NEZAUJIMA A ANI TO ZE MAM V CHOVE SUKI CCA 5000EUR A TIETO ICH SRACKY CO NAS NAPADAJU MAJU HODNOTU 50EUR.KTO MI NAHRADI PRIPADNE SKODY.PO NAPADNUTI NENORMALNOU CIVAVOU MOJ PES DOSTAL INFEKCIU LEBO MALA PAPULU PLNU BAKTERII A MUSELI SME NOHU OPEROVAT.STALO MA TO OKOLO 100EUR.MAJITELKA MA VYSMIALA AJ POLICAJTI.TAK KTO JE TU TYRANY TEDA.BOJOVE PSI BY SOM NAZVAL IZBOVE PSI BEZ VODITOK A IM BY SOM NARIADIL POVINNY VYCVIK.INFEKCIU S OPADNUTOU SRSTOU MAM AJ NAFOTENU AJ OPERACIU NOHY VSETKO ZDOKUMENTOVANE A NIKTO TO NERIESIL.ANI HLASENIA O NAPADANY NA MESTS.POLICII NEMALI ZMYSEL.CO TENTO STAT VLASTNE RIESI.MNA AKO REGISTROVANEHO CHOVATELA BUDE BUZEROVAT LEBO TO ROBIM OFICIALNE.A MNOZITELA NEBUDE RIESIT NIK.TO ZE SPLNAM VSETKO MAM SKUSKU POVAHY CO JE PRE UCHOVNENIE POVINNE.
neziaduci a so sprisnenym drzanim by mali byt nezodpovedni majitelia !!
Re: MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!
#213: - MY máme právo na život a nemajú právo nás ohrozovať - každý majiteľ je za to zodpovedný!
Ale z vášho príspevku je jasne cítiť že nenávidite každé jedno zviera !!!!
Gabika
Prečo si myslia, že veľký pes musí byť nebezpečný?
Koľkokrát som mala problém s malými psami napr. yorkšír, čivava, jazvečík, ktorí boli agresívni
voči môjmu psovi-agresívne štekali, vrčali a dorážali na môjho psa. Majiteľ ich nemusel mať na vôdzke, pes nemusel mať náhubok - lebo je to malý pes. Konkrétne môjho rotvajlera, ktorý bol samozrejme na vôdzke s náhubkom, pokúsal jazvečík
a on sa nemohol brániť, ale majiteľovi jazvečíka to bolo strašne smiešne a bol hrdý, ako si jeho jazvečík trúfol na rotvajlera. Preto som proti tomuto návrhu zákona a žiadam,aby zostal v tom znení, ako je doteraz. Za psa malého, alebo veľkého, by mal byť jednoznačne zodpovedný majiteľ
a zákon by mali dodržiavať rovnako majitelia veľkých aj malých plemien. Veď aj neskúsený človek, keď si bude všímať na prechádzke psov zistí, že akurát veľké plemená psov sú kludné a vyrovnané a naopak malé plemená sú nervózne, neustále štekajú a dorážajú do druhých psov.
Veru tak len ma zaráža jedna blbosť.. Od kedy je kaukazský ovčiak bojové plemeno ? je to stražny pes
Re: Veru tak len ma zaráža jedna blbosť.. Od kedy je kaukazský ovčiak bojové plemeno ? je to stražny
Ludia,ta peticia musi byt podisana na papieri,inak je neplatna.Kontakt,kam zaslat je na dogfore tema americky pitbulterier. Prosim najdite si cas aj spripomienkovat novelu,potrebujeme 500pripomienok do 10.oktobra
ĽUDIA PROSÍM POZOR !!!
| This discussion has been closed. |