Otcovia a mamičky Slovenska, vzbúrme sa a zdvihnime hlavy!

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otcovia a mamičky Slovenska, vzbúrme sa a zdvihnime hlavy!.


Hosť

#201 Re:

2015-06-25 06:19

#199: -  

 A prečo by príspevok mal pokryť všetky vaše výdavky na dieťa? Je to vaše dieťa. Až si dá štát nejake dieťa do opatery, potom si žiadajte plnú náhradu výdavkov.

Babina

#202

2015-07-10 15:09

Podporujem petíciu - hoci ja už mám 3 dospelé deti. Prešla som si tým....ked mečiarovci zastavili aj výplatu rodinných prídavkov (tých 23€) rodinám s vyšším príjmom t.j. ked som bola matka 3 detí a manažerka s nadštandardným príjmom, tak ma treba potrestať a dať prídavky sociálne neprispôsobivým....Ja som moje deti nemala kvôli podpore štátu, tu ide skôr o princíp....A teraz dcéra bude mať 2 deti do 2 rokov, takže mesačne 1x202 € + 2x23€ -  no nech sa páči, to je podpora mladých rodín a populácie !


Hosť

#203

2015-07-30 08:48

Politická strana PRIAMA DEMOKRACIA (PD) má vo svojom programe riešenie aj tejto situácie. JEDNA DÁVKA - nepodmienený základný príjem pre každého, od narodenia, až po koniec. Každý jeden bez ohľadu na to, či pracuje, alebo nie, či je dieťa, školák, študent, rodič, ktorý sa stará o dieťa. Po zavedení JEDNEJ DÁVKY - NZP sa počíta s tým, že súčasní dôchodcovia budú aj naďalej dostávať aj dôchodok, aj NZP. Pre tých občanov, ktorí boli akúkoľvek dobu dôchodkovo poistení, bude ku dňu zavedenia NZP prepočítaná alikvótna časť starodného dôchodku na ktorý by im vznikol nárok a ten im bude vyplácaný spolu z NZP. Pre všetkých, ktorí ešte neboli starobne poistení bude vyplácaný okamžite NZP. NZP bude dostávať každý, od narodenia až po koniec, bez výnimky. A tu vidíme obrovský priestor pre komerčné poisťovne, môže byť aj štátna dôchodková, ktorá bude poskytovať komerčné služby, na ponuku starobného pripoistenia. Ak si bude niekto od narodenia ukladať čo len 10 eur, tak sa sám rozhodne či pôjde do dôchodku v 50 -tke, alebo v 60 -tke, ak bude mať k dispozícii daľších 70000 eur, z ktorých si nechá vyplácať mesačnú rentu a okrem toho bude dostávať NZP a pritom si môže aj naďalej sporiť 10 eur. Pre komerčné poisťovne sa tu vytvára obrovský priestor na no, aby ponúkli nové produkty. Pre školákov - financovanie štúdia na strednej, vysokej škole tak, aby ozaj si mohli vybrať štúdium kde budú chcieť, aby sa mohli venovať štúdiu a nemuseli hľadať brigády, aby si mali z čoho zaplatiť internát, dochádzku a stravu. Mamičky na materskej už nebudú musieť riešiť, či sa starať o dieťatko do 3 rokov, alebo po 1/2 roku riešiť opatrovateľku. Starí rodičia si konečne budú môcť užiť vnúčat a nebudú riešiť, či si musia ešte k dôchodku ísť privyrobiť, aby mali z čoho zaplatiť nájom. Konečne nám začne vyrastať nová generácia, bez stresu, v láske a opatere milujúcej rodiny. DETI - NAŠA BUDÚCNOSŤ. Tak, ako sa o ne postaráme dnes my, tak sa oni raz postarajú o nás. Ja osobne som vychovala 3 deti, z ktorých sú dnes dospelí ľudia.  Z hrôzou sledujem napr, že matka, ktorej skončí rodičovský príspevok napr. v marci a škôlku pre dieťa dostane až od septemba, zostane z príjmom 23 eur rodinných prídavkov. A to sa musí ísť nahlásiť na Úrad práce, aby si nemusela platiť zdravotné odvody, ako samoplatiteľka. Dávku v hmotnej núdzi sú ochotní jej dať, len ak si ju odpracuje!!, ale s dieťaťom to v§bec nie je jednoduché. Kde ho nechá?? Chorý systém, zrelý na sy ZMENU.


Hosť

#204

2015-08-06 19:30

A kde na ten základný príjem a okamžité dôchodky zoberú? Nemôžem uveriť, že na to niekto skočí.


Hosť

#205

2015-09-23 08:20

#204: -  Myslím, že podporiť matky/rodiny s deťmi je pre štát, ktorý myslí na svoju budúcnosť a je naozaj sociálny, dôležitejšie ako preplácať železniciam cestovné za dôchodcov a študentov. Som dôchodkyňa a štát mi je ochotný kompenzovať výlety vlakom i každý deň - je to absurdné, keď nechá matky a zdravotne postihnutých ľudí živoriť! Takýto "sociálny štát" je zvrátený


Hosť

#206

2015-09-23 08:28

Môj príspevok 205 je len omylom odpoveďou na č. 204 a rozhodne nie je podporou strany Priama demokracia - takýchto novovytvorených strán na jedno použitie, sľubujúcich modré z neba tu už bolo...

dôchodca

#207

2015-10-14 20:54

Nepodpíšem, lebo útočíš na najslabšiu a najdiskriminovanejšiu skupinu, na dôchodcov. Mnohí z nich dreli, dvaja Ťa aj za nižší príjem živili, ale dnes nemajú kráľovských 200 eur a musia si kupovať lieky, ktoré sú drahšie ako plienky, mimochodom mnohí aj tie plienky potrebujú. Musia si platiť nájom, potrebujú aj niečo jesť a možno majú také kruté deti ako si Ty, ktoré ešte od nich pýtajú peniaze a vydierajú ich tým, že veď je to pre vnúčatá. Najprv rozmýšľaj čo píšeš, potom si prever, či si napísala rozumnú vec a až potom, keď sa spýtaš múdrejších ako si Ty, zverejni svoj názor. Urazila si a vysmiala si sa vo svojej petícii všetkým matkám a otcom, ktorí dreli celý život, vychovali svoje deti za minimálne rovnakých, ak nie horších podmienok, ako píšeš. Dôchodca u nás nežije dôstojný život, dôchodca u nás stratil štatút človeka a získal štatút nechceného, nenávideného odpadu.

dôchodca

#208 Re:

2015-10-14 20:59

#205: -  

 Ste dôchodkyňa? Váš dôchodok je 1 500 eur mesačne a zdravotný stav Vám dovoľuje ísť na výlet každý deň? Potom nežijete na Slovensku, lebo slovenský dôchodca má priemerny dôchodok často pod 200 eurami, je chorý, strhaný, potrebuje kopu liekov a rozhoduje sa, či si kúpi chlieb a umrie na choroby, alebo si kúpi lieky a umrie od hladu.

hosť

#209 Re: Re:

2015-10-14 21:11

#187: Danima - Re:  

 Rodila si ako 15-násť ročná? To si sexovala ako 14-násť ročná. Porušila si zákon a ešte brýzgaš na štát. Kde boli Tvoji ,,zodpovední" rodičia? Akú zodpovednosť mal ten Tvoj ,,hrdina?" Aj Ty si si už mohla uvedomiť, že je to prílš skoro na užívanie si. Teraz len nesieš následky svojej hlúposti.


Hosť

#210

2015-12-03 20:32

Pretože štyri deti z tejto smiesnej sumy sa dajú so slzami v očiach ...zvyšujú materskú ale na rodičovský príspevok ani ,,nepozru " ...

Hosť

#211

2016-02-26 06:11

Je to cisty vysmech.Ali