PETÍCIA ZA BEZPEČNÚ TUPÉHO ULICU

Kontaktujte autora petície

Slávnosť na Vtáčniku - priestor na dialóg aj o tejto petícii

2022-09-04 20:08:45

Vážení signatári,

vzhĺadom na to, že až doteraz sa nám nepodarilo získať od kompetentnych orgánov výstup, ktorý by malo význam oficiálne komunikovať, dovolím si vás pozvať na podujatie, kde bude priestor opäť otvoriť aj tému bezpečnosti a celkového stavu Tupého ulice - participačný happening, ktorého súčasťou bude aj diskusia s predstaviteľmi mestskej časti Bratislava Nové mesto a mesta Bratislava.

Podujatie Slávnosť na Vtáčniku sa bude konať v piatok 23.9. a konkrétne diskusia od 17:30

Popis celého podujatia nájdete tu: https://fb.me/e/2LNPFejnf

 
 
V prípade pekného počasia sa bude program odohrávať vonku na voľnom priestore s výhľadom na mesto na konci Frankovskej ulice, cez ktorý chodia obyvatelia na prechádzky do lesa.
V prípade nepriaznivého počasia sa bude podujatie konať v Swing bistro lounge bare.
 
Diskusia bude vychádzať predovšetkým z dát zozbieraných v tomto dotazníku, preto vás pekne prosím o jeho vyplnenie (v prípade, že ste obyvateľom alebo obyvateľkou dotknutej štvrte): https://fsesuniba.eu.qualtrics.com/.../SV_74ivR7EqZxzfSmy
 
S pozdravom a prianím pekného dňa,

 


Eva Križková

ďalší postup vo veci vyhovenia petície

2022-01-19 07:32:20

Váženi signatári,

od novembra sa pokúšam zistiť na Magistráte mesta Bratislavy v akom štádiu je rieŠenie vyhovenia našej petície. Včera som dostala nasledovnú odpoveď mailom:

"v nadväznosti na náš rozhovor zasielam aktuálne informácie ohľadom plnenia uznesenia č. 974/2021 prijatého mestským zastupiteľstvom dňa 23.9. 2021 k Petícii za bezpečnú Tupého ulicu, podľa ktorých by mali kolegovia z kompetentného útvaru v priebehu mesiaca január listom osloviť Mestskú časť Bratislava – Nové Mesto tak v bode B. ako aj v bode C. Kontrola plnenia uznesenia je naplánovaná na 5. týždeň. Akonáhle budeme mať k dispozícii bližšie informácie, sprostredkujeme Vám ich."

Začiatkom februára vás teda budem opäť informovať.

S pozdravom,

 

 


Eva Križková

Rokovanie mestského zastupiteľstva už tento štvrtok

2021-09-21 10:28:54

Vážení signatári a signatárky,

už tento štvrtok sa na zasadnutí Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy bude preberať aj naša Petícia za bezpečnú Tupého ulicu. Keďže zasadnutie bude prebiehať online, môže sa ho zúčastniť ktokoľvek z vá. 

Zasadnutie bude možné sledovať na tomto linku: https://www.zastupitelstvo.sk/

Program je tu: https://zastupitelstvo.bratislava.sk/data/att/58068.pdf

Ak by chcel niekto z vás na zastupiteľstve aj vystúpiť s vlastným vstupom, oznámiť to musí najneskôr zajtra na tomto maily:zastupitelstvo@bratislava.sk

 


Eva Križková

Kontaktovali sme primátora

2021-06-15 05:25:18

Vážení signatári,

chcela by som sa vám veľmi pekne poďakovať za podporu a šírenie tejti petície.

K dnešnému dňu máme 1031 podpisov. V piatok sme kontaktovali kanceláriu primátora so žiadosťou o termín na osobné stretnutie. O jeho výsledkoch vás budeme následne informovať. Pokiaľ nám to bude umožnené, vyhotovíme zo stretnutia aj video, ktoré s vami budeme zdieľať.

Prajem pekný deň!

 

 


Eva Križková

Podpora bezpečnosti na Tupého ulici rastie. Poďme ju zdvojnásobiť!

2021-05-03 06:47:08
Dobré ráno,

 

dobrá správa je, že za 4 dni sa nám podarilo zozbierať 500 podpisov. 

Situácia je vážna, preto sa tešíme, že na našu iniciatívu pozitívne zareagoval aj portál
YIM.BA - Yes In My Bratislava: "Na danej petícii je sympatické, že ide o aktivitu za niečo, namiesto aktivity proti niečomu. V tomto prípade je navyše požiadavka absolútne oprávnená – bez ohľadu na to, čo si myslíme o developmente nad Tupého ulicou, v tejto chvíli tu žijú stovky, možno aj viac ako tisíc ľudí, ktorí nemajú bezpečnú možnosť sa dostať do iných častí Bratislavy inak ako autom. Situácia Tupého ulice je katastrofálna a mala byť vyriešená už dávno."


 

V mene celého petičného výboru by som sa vám chcela poďakovať za vyjadrenú podporu a zároveň vás poprosiť o ďalšie šírenie petície. Naším cieľom na tento týždeň je 1000 podpisov. Po ich zozbieraní petíciu doručíme jej adresátom a budeme ich žaidať o neodkladnú reakciu.
Prosím ak môžete, zdieľajte petíciu na vám dostupných kanáloch, prípadne prepošlite aspoň jednému človeku. V domácnosti môže tiež petíciu podpísať každý člen vo veku minimálne 16 rokov.

 

 Za každú pomoc vopred ďakujeme!

 

 S pozdravom a prianím príjemného dňa,

 

 

 

 

Eva Križková



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.