Poslanci, zrušte konečne hazard v Martine!

Kontaktujte autora petície

Podpíšte petíciu proti nezmyselnému zvýšeniu daní v Martine ✅

2023-10-18 14:31:06

Podpíšte petíciu proti nezmyselnému zvýšeniu daní v Martine ✅ https://www.peticie.com/som_proti_zvyovaniu_dani_v_meste_martin

Počas mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude konať 26.10., budú martinskí poslanci hlasovať o návrhu, ktorý upravuje výšku niektorých poplatkov a daní smerom nahor až o 100%. Do mestskej kasy by to malo priniesť každoročne navyše cca 5 miliónov eur.
My, dolupodpísaní občania mesta Martin s tým nesúhlasíme!
1. Primátor Danko ako úplne prvé, keď sa opätovne ujal úradu, riešil výšku svojho platu, aby zabezpečil seba. Následne zbytočného druhého viceprimátora, aby si zabezpečil väčšinu v zastupiteľstve. A teraz chce občanom a firmám zvýšiť dane miestami až o rekordných 100%, aby ešte na chvíľu udržal potápajúcu sa loď nad hladinou.
2. Navýšenie daní samo o sebe nemusí byť zlá vec. Ak to dáva zmysel, resp. ak je aspoň trochu nádej, že sa tie peniaze nestratia v tajuplnej čiernej diere netransparentnosti alebo sa nerozflákajú na ad hoc neudržateľné a nekoncepčné nezmysly.
3. Tu však vedenie mesta doslova žiada občanov, aby z ich vlastných peňaženiek financovali ich neschopnosť setriť sami na sebe, neschopnosť čerpať eurofondy v takej miere, ako to robia napríklad v Trenčíne či 5-ročnú neschopnosť postarať sa o to, aby Martin nevyzeral ako zanedbaná a rozpadávajúca sa karikatúra niekdajšieho rozkvitajúceho a významného mesta.

Milan Ftorek - Reštart Martina

Sľúbili sme, expresne rýchlo sme splnili. Stromy v košútskej horičke sa rúbať nebudú!

2022-10-28 17:45:35

Sľúbili sme, expresne rýchlo sme splnili. Stromy v košútskej horičke sa rúbať nebudú!


Dal som vypracovať odborný dendrologický posudok od nezávislého znalca, na základe ktorého je jasné, že horička je zdravá a povolenie jej výrubu je teda - pri zdravom rozume - vylúčené. Škoda na životnom prostredí by bola okolo 130 000€, a to si veru nedá za klobúk ani majiteľ pozemku a ani príslušný orgán.




Mesto Martin mimochodom pred časom vyradilo zo správneho konania o výrube týchto stromov väčšinu (možno i všetkých) občanov, ktorí sa doň prihlásili. Dokonca i jedného z majiteľov garáží priamo pod horičkou. Aj na tomto príklade však vidno, že sa netreba nechať odradiť. Hlavne ak ide o dobrú vec



 

Vďaka vám všetkým, ktorí sa podpísali pod našu petíciu.

 

Milan Ftorek - Reštart Martina


Milan Ftorek - Reštart Martina

Pokračujeme ‼️

2021-01-11 04:20:39

Priatelia, aby bola petícia proti hazardu v našom meste úspešná, potrebujeme získať čo najviac podpisov. Na ulici sme vyzbierali 1000 a boli by sme radi, aby aj tu svietilo ďalších 1000. Rozpošlite preto túto petíciu mailom a do správ svojim známym a zdieľajte ju na svojich sociálnych sieťach. Ďakujeme!


Milan Ftorek - Reštart Martina



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...