Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky.


Hosť

#176 Re:

2013-09-24 19:21

#174: Dušan -

počúvala som i ja a nepopchopila som jedno ako to, došli k tomu, že na Vlkoch chýba len 50 parkovacích miest a na solinkách 600, už 6 rokov bývam na solinkách a hoci s problémami ale zaparkujem viac menej v okolí bytu an vlkoch či pri rodičoch alebo svokrovcov jazdíme okruhy kým nájdeme miestečko kde sa vopchať. takže podľa mňa štúdia úplne účelová a solinky sa na 20 rokov stanú pokusným laboratóriom


Hosť

#177

2013-09-24 19:45

na každý byt jedno parkovacie miesto , len neviem či by to aj tak vychádzalo .
Slavomír Fačkovec

#178 Ďakujem, čítam Vaše názory ale nemám čas na všetky reagovať - je to aj vaše fórum

2013-09-24 21:30

Ďakujem všetkým, ktorí podporujú moju snahu o zastavenie takéhoto riešenia, ktoré podľa mňa problém s parkovaním nevyrieši. Začne sa to s 12€ na rok a ako je vyššie spomenuté, za niekoľko rokov to bude 50€ a možno viac, pretože niektorí narábajú s eurami ako s korunami.
Jednoducho toto treba zastaviť, kým nie je podpísaná zmluva s nejakou firmou. Potom už bude neskoro. Mnohí obyvatelia teraz nemajú na podporu protestnej petície čas (a ani ja ho nemám!), ale viem, že keby som čakal na to, kedy budem mať čas, tak už mi to nepomôže a nič už nezmením.
Preto je dôležité prísť na stretnutie poslancov s občanmi v utorok 1.10.2013 o 17,00 do zákl. školy Gaštanová, aby sa poslanci na vlastné oči presvedčili, čo si o tomto projekte myslíme. Ja tam prídem.
P.S.  Reláciu "Pozor zákruta" som dnes náhodou tiež počul.
P.S.2 V Žilinskom večerníku zo 16.9.2013 bol článok o petícii. K tomu dodávam, že nikto ma neoslovil a článok vychádza iba z môjho komentára na stránke petície. Musím oceniť redaktora, že článok je pomerne objektívne napísaný.
tu je linka
http://www.zilinskyvecernik.sk/articles/2013/09/16/pomoze-solinkarom-peticia-proti-spoplatneniu-parkovania

Jozef

#179 reakcia na vyjadrenie primatora

2013-09-26 06:59

Citujem vyjadrenie primatora z prispevku 158:

"Áno, od septembra minulého roka boli upravené ceny za vydávanie parkovacích kariet a parkovacích lístkov. Zóna plateného parkovania bola zavedená v Žiline pred 10 rokmi a za tento čas bol zaznamenaný nárast počtu vozidiel o viac ako 100%. Museli sme značne sprísniť podmienky na výdaj parkovacích kariet a tiež došlo aj k cenovej úprave, čo myslím, bolo po 10 rokoch žiaduce.

Našou snahou je zaviesť fungujúci systém, kde bude možnosť normálneho parkovania na parkovacích miestach (nie na chodníkoch, ihriskách a zeleni) a ktorý prinesie prospech väčšine obyvateľov.


S úctou

Igor Choma
primátor mesta Žilina"

 

Rad by som sa dozvedel co ste urobili pre tych obyvatelov, ktorym ste zvysili parkovne??? Zvysil sa pocet aut o 100% a vy ste zvysili cenu niekolkonasobne viac. Ako ste tym ludom zabezpecili aby mali kde zaparkovat??? Ludia platia viac a za NIC! To co chcete zaviest je obycajne Vypalne. Ako ste zabezpecili fungujúci systém, kde bude možnosť normálneho parkovania na parkovacích miestach (nie na chodníkoch, ihriskách a zeleni) a ktorý prinesie prospech väčšine obyvateľov na Hlinach, pri rondli?

Chapal by som zvasenie cien parkovneho keby sa dobudovali potrebne parkovacie miesta. Ale argumentovat zvysenie cien z 3€ na 50€ zvysenim poctu aut bez adekvatnej nahrady obcanom moze iba "chora hlava". Pan primator, ano,  vy chcete fungujuci system parkovania. Ktory vsak prinesie prospech iba uzkej skupinke obyvatelov !

 

Milan H.

#180 Predmet

2013-09-26 17:53

V Mikuláši to nakoniec neprešlo. http://www.mikulas.sk/sk/samosprava/oznamy.php?lmd=3734

Otázne je, že čo ďalej. Lebo všetko zrušiť a nechať to tak ako je teraz, tiež isto nepomôže...

Hosť

#181

2013-09-26 21:00

Parkovne na Solinkakch v r. 2023...(ak prejde PPP projekt)
Nas pan primator, vizonar, manager roka, nam vysvetlil ako to je s kseftom parkovneho obecne do buducna ...(v preklade, čistá ryža)."Zóna plateného parkovania bola zavedená v Žiline pred 10 rokmi a za tento čas bol zaznamenaný nárast počtu vozidiel o viac ako 100%. Museli sme značne sprísniť podmienky na výdaj parkovacích kariet! a tiež došlo aj k cenovej úprave"
(preklad: mesto aj prevadzkovatel si drsne zvýšil maržu, novi danovnici nemaju kde parkovat, princip prerozdelenia tych par kariet radsej nechcite vediet)
Nvrh. system vydavania kariet je zbytocne zlozity a pracny. Tu ugendu dokladov a potvrdeni bude spravovat armada uradnikov, nafukne rezijne naklady kazdy rok a parkovne bude rast astronomicky!
Budovat parkovne miesta nema mesto kde, nie su volne ziadne pozemky v blizkosti panelakov!!
Vedenie mesta malo pritlacit METRO/MAX a na to mysliet davno vopred.
Ferove by bolo najprv vybudovat siet zach. parkovisk a potom resit system parkovania.
ZAVER c1: Vedenie mesta je pre mna nedoveryhodne
BTW NA Solinkach nepoznam nikoho, kto by nakoniec nezaparkoval...nema Zilina ine problemy? Napr. do psich hovien sa tu naslapeme kazdy tyzden ... no ala hovnach este nik nezbohatol, pravda pan Choma.



Slavomír Fačkovec

#182 parkovanie na Solinkách v médiách

2013-09-27 10:47

Dnes bol uverejnený článok na stránke zilina.sme.sk
http://zilina.sme.sk/c/6950118/skusobna-doba-plateneho-parkovania-dvadsat-rokov.html


Hosť

#183

2013-09-27 15:27

suhlasim s komentárom p. Milana H. ohľadne EUROfondov. EU nikdy nebude dávať peniaze na podobné projekty; výnimkou by mohli byť možno iba záchytné parkoviska pred vstupmi do miest. EU by mohla naopak podporiť nové cesty ak by sa zrýchlilo cestovanie a znížil podiel exhalátov alebo podporiť cykloinfraštruktúru či nákupy autobusov ( aj to iba niektore palivá ) alebo električiek,vlakov a trolejbusov: na tie v rámci SR zatial mohli peniaze čerpať len " vyvolené " mestá BA a BB, takže je to cele o prerozdelení, ale samotné parkoviská sa za peniaze EU robiť nemôžu !
Nekonečným budovaním parkovísk sa spustí lavínový efekt s kupovaním automobilov, pričom už teraz sú mnohé križovatky na hranici svojich možností a riešenie na skapacitnenie často už neexistuje , iba novými viacpruhovými cestami niekde ponad domy - takže preto je dobrá regulácia ale teraz je otázka akým sposobm ! Študie čo mesto predstavilo sú také polo-povrchné; napríkl. tá z r.2008 na niektorých miestach zrušila povedzme 5 miest aby namiesto nich vybudovala 4 nové absurdné..! TAKŽE: nesmie nastať situacia, že síce sa vybuduje 500 miest,ale možností na parkovanie pribudne ledva sto

Hosť

#184

2013-09-27 16:21

AD vyznacenie parkovacich miest : na Solinkach uz boli miesta znacene, niekde aj viackrat, ale povrch je na 90% miest velmi nekvalitny (aspon z tohto pohladu, inac vyhoda je ze sa netvoria vytlky) a nerovny, takze ziaden nater tam nevydrzi dlhsie ako rok a niekde ani dva mesiace. Muselo by sa to riesit inak ako farbou, mozno listami, pasmi asfaltu apod. Dalsia vec- ak sa ma znacit podla normy, to by znamenalo mierny pokles poctu miest.

Na margo novych parkovisk - co by ste povedali na provizorne ale funkcne riesenie v podobe budovania z kamenno-strkoveho podkladu? Takto sa uz roky parkuje na Javorovej aj pri rozostavanej budove zo strany Platanovej.Isto by to vyslo lacnejsie ako asfalt ci dlazdice. Alebo nanosit stare betonove platne.
Slavomír Fačkovec

#185 parkovisko a eurofondy

2013-09-27 18:26

Pre tých, ktorí si myslia, že sa to nedá financovať z eurofondov.
Tu je časť článku:
23. október 2012
Kossuthovo námestie zrekonštruovali z eurofondov
Námestie sa stalo centrom oddychu v zelenom prostredí a vzniklo tu aj parkovisko pre 157 vozidiel, na jednej strane námestia je 87 miest a na druhej 70. „Keďže ide o verejné financie z fondov EÚ, na ukončenej stavbe sa už žiadne zmeny nemôžu robiť nasledujúcich päť rokov a počas tohto obdobia sa taktiež nemôže vyberať poplatok za parkovanie.
http://www.parameter.sk/sk/sekcia/region/2012/10/23/kossuthovo-namestie-zrekonstruovali-z-eurofondov

a ešte jeden príklad:

Obec Svätý Peter získala z eurofondov takmer pol druha milióna eur
"Z eurofondov sme ukončili revitalizáciu verejných priestranstiev obce, týka sa to hlavného námestia a priľahlých ciest, obnovili sme školu a škôlku. Námestie je vydláždené, s malou fontánkou a zeleňou. Vytvorili sa nové parkoviská a celá obec má verejné osvetlenie," konštatovala prednostka..."
http://aktualne.atlas.sk/obec-svaty-peter-ziskala-z-eurofondov-takmer-pol-druha-miliona-eur/dnes/regiony/

Ja k tomu iba dodávam, že máme primátora, ktorý je aj poslancom Národnej rady SR za Smer-SD a Smer-SD je vo vláde. Keď to dokážu v obci Svätý Peter, mohli by aj v Žiline. Ak nevedia ako sa to robí, nech sa tam idú opýtať.


Hosť

#186

2013-09-27 19:00

len je sakra rozdiel rekonstrukcia namestia - kde vstupuje viac elementov a parkovisko je pridruzeny efekt ako budovanie samostatnych parkovacich ploch
MOZNO keby sa vypracoval projekt napr. OAZY ODDYCHU kde by boli pod zemou garaze a hore nieco na kulturu, sport a relax tak mozno by to bolo narokovatelne
Keby to s tymi E-fondami bolo take jednoduche, tak by za ne uz vsetko bolo davno hotove...no a netreba spominat kolko je s tym spojenej byrokracie

Hosť

#187 (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

2013-09-28 20:29

Na začiatku Javorovej v blízkosti Gaštanovej hneď za vstupom z Obvodovej vybudovať medzi Obvodovou a západnou stenou vchodu Gaštanová 1 do mierneho svahu priečne parkovacie miesta, ktoré nahradia súčasné pozdĺžne státie po okraji cesty - predpokladané zvýšenie kapacity +3 autá /tvárnice/
Pred vjazdom na cestičku k domu Javorová 1-3 reorganizovať kontajnery (chrbtami k sebe) +1 auto
Medzi schodiskami na Javorovej 1-3 dobudovať tam kde nie sú stromy a priestorové možnosti to dovolia miesta okolo vjazdov do garáží +4 autá /tvárnice/
Javorová 4 - medzi chodníkom od schodiska a vodovod. uzáverom +3 autá /tvárnice/
Oproti Javorovej 5 reorganizovať umiestnenie smetných nádob spôsobom chrbtami k sebe kolmo na vozovku +1 auto
Medzi domami Javorová 6 - Javorová 7 prepojiť parkoviská +2 autá /tvárnice alebo vysypanie kameňov/
Oproti Javorovej 8 ako je vjazd do garáží zmeniť umiestnenie smetných nádob chrbtami k sebe... +1 auto
Medzi domami Javorová 13 - 14 prepojiť parkoviská a oproti vybudovať plochu pre kontajnery +3 autá /tvárnice alebo kamenie, oproti pre kontajnery betón alebo asfalt/
Javorová 15-16 vytvoriť protismerný rad medzi stĺpmi VO nahradzujúci pozdĺž. státie na ceste a predĺžiť túto uličku po prepoj s Gaštanovou +8 áut /tvárnice alebo asfalt/
Na veľkej ploche pri trafostanici so súčasným živelným státím vytvoriť systém, prípadne využiť konštrukcie na vytvorenie 2.podlažia hrubý odhad +25 áut oproti súčasnosti /minimálne vysypanie ďalšieho kamenia/ - parkovisko aj pre Borovú a Gaštanovú
Vnútroblok Javorová - na mieste bývalého obchodu predĺžiť súčasné státie a vytvoriť čiastočne protismerný rad; oddeliť parkovisko od ihriska zábrnou, zeleňou atď. a drobné rozšírenie smerom na sever +9áut /betón, kamenie, tvárnice..?/

Čistý nárast 60 miest
Počet vyrúbaných stromov - 0
Návrh môžete upraviť, doplniť, poslať ako inšpiráciu mestu...ja na to nemám čas
---pokračovanie slovnej štúdie nabudúce---
Milan H.

#188 Re: (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

2013-09-30 12:27

#187: - (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

Takto mali robiť tú štúdiu! A ni od oka počítať autá na zsneženom parkovisku, kde nebolo vidno kde je trava a kde asfalt...

Aj keď nie všetko sa asi dá... Nové parkoviská majú isto milión noriem (rozmery, odlučovače ropných látok a neviem čo všetko) takže tvárnice alebo udupaný makadam by ako parkovisko oficiálne stavebný úrad povoliť nemohol.  Ale to je tiež asi relatívne. Tvárnic je kadetade dosť a čom teraz parkoval na parkovisku VÚC, s Roomsterom som oboma kolesami skoro stál na vyznačených čiarach - čiže tam nebola šírka miesta ani 2 m!

Tie fondy sa ale fakt nedali v Žiline použiť. Menšie mestá a obce ich využiť mohli na cesty a parkoviská, ale iba vo svojich centrách. Preto teraz v mnohých obciach uvidíte parádne námestie za stotisíce EUR, ale vedľa rozbitý kulturák a cesty ešte v horšom stave. Ale je pravda, že ako poslanec NRSR by mohol niečo poriešiť pri príprave toho nového obdobia - celkom vhodná otázka keď dojde na Solinky - na tabuli som tuším videl dátum 21.10.

Každopádne zajtra som zvedavý, čo nám poslanci povedia nového... Patrilo by sa opäť dojsť v hojnejšom počte!

 


Hosť

#189 Re: Re: (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

2013-10-04 19:40

Normy sú normy, ale tichá dohoda s mestom o makadame atd. by mohla byť prospešná pre všetkych. Tvárnice nemôžu byť problém, za posledných 6 rokov ked sa robili nejaké miesta tak z 50% to boli prave tvárnice z ktorých potom vyrastá tráva.
Ešte doplním k návrhu pre Javorovú: má sa stavať pokračovanie garáží tak hneď 30 miest pre širšie okolie k dobru. síce platenych ale kým je o ne záujem tak no problema!

Hosť

#190 (2) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Gaštanova ul.

2013-10-05 13:26

V blízkosti Ga.1-5 predlžiť súčasné státie od značky daj prednosť v jazde po začiatok parkoviska a od konca parkoviska po strom a kontajnery umiestniť chrbtami k sebe +2 autá /asfalt/
Medzi schodiskami pri vjazdoch do garaží u vchodov Ga.1-3 vybudovať provizorne miesta ako je to pri Ga.5 +4 autá /tvárnice/ - pri väčšom počte spraviť provizórnu príjazdovú cestičku
Oproti na úrovni Ga.10 mierne predlžiť park. po strom +1 auto /asfalt/
Pri Ga.18 predlžiť parkovisko po strom a to isté medzi chodníkom a začiatkom parkoviska pri Ga.20 +2 autá /asfalt/
Medzi domami Ga.24-26 prepojiť parkoviská s výnimkou stromov, presunúť pošt.schránku +1 auto oproti súčasnému státiu na zeleni /asfalt alebo tvárnice/
Na križovatke 4 ciest pri Ga.26 zrušiť veľký oblúk ako je pouličná lampa +3 autá /asfalt/
Pri Ga.15 zrušiť no oboch stranách parkoviska oblúky medzi chodníkmi a začiatkom parkovísk +2 autá po preznačení /asfalt/
Oproti Ga.23-25 zrušiť oblúky s kontajnermi a vybudovať priestorovo efektívnejšie stojiská kontajnerov, zvyšok určiť na parkovanie +3 autá /asfalt/
V uličke k vežiaku Ga.29 vytvoriť miesta na súčasnej betónovej ploche a mierne ju predlžiť +4 autá /betón/
Na začiatku uličky ku Ga.41 po pravej strane predlžiť začiatok parkoviska od úrovne chodníka +1 auto /asfalt/
V tej istej uličke v blízkosti vchodu Ga.48 vytvoriť priečne miesta medzi stromom a chodníkom ku vchodom Ga.48 +3 autá /tvárnice alebo asfalt/
Oproti Ga.26 zrušiť prázdne miesta medzi chodníkom a veľkým stojiskom pre 2 kontajnery a reorganizovať umiestnenie smetných nádob +1 auto oproti súč.stavu /betón/
Za Ga.30 predĺžiť parkovisko o časť širokého chodníka +0 áut, ide iba o zoficiálnenie /asfalt/
Medzi Ga.32-44 rozšíriť cestičku o zelený pás za učelom šikmého státia s výnimkou miest kde sú stromy ,prípadne oproti Ga.32-34 zapustiť súčasné miesta hlbšie od cesty kvôli lepším priestorovym možnostiam +9 áut /betón, asfalt, tvárnice.../
Oproti Ga.34-36 zrušiť oblúky ku vjazdu do uličky k vežiaku, vhodne umiestniť kontajnery a to isté kompletne okolo trafostanice +4 autá /asfalt/
V blízkosti vchodu Ga.52 vytvoriť priečne státie medzi koncom parkoviska a lampou a medzi vchodom a koncom uličky +2 autá /asfalt+tvárnice/
Na mieste bývalého chodníka ku Ga.48 a 52 predlžiť nedávno vytvorené parkovisko po oboch stranách aspoň po úroveň vchodu Ga.52 s výnimkou miest kde sú kvety a posunúť ping-pong stôl cca +8 áut /tvárnice/ ::: kompenzácia nový chodník poza parkovisko po celej dlžke pri vežiaku Ga.48
Na mieste bývalého ihriska pri Ga.48 a 52 vykonať úpravy s jeho predlžením a vytvorenim protismerného radu +5 áut /asfalt alebo betón/ ::: kompenzacia v podobe vytvorenia nového multifunkčneho ihriska východne od Ga.48

Čistý nárast 55
Počet vyrúbaných stromov - 0

Na zamyslenie I: Pri Ga.15-19 zapustiť parkovisko hlbšie ku chodníku pre riešenie problemového státia v strede cesty
Na zamyslenie II: Medzi výmeničkou a vežiakom Ga.37 vybudovať novú uličku so šikmým státím
Na zamyslenie III: Na mieste bývaleho ihriska pri Ga.48 a 52 spraviť čiastočne podzemnú a čiastočne nadzemnú konštrukciu

Hosť

#191 (3) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Smreková ul.

2013-10-11 20:35

Pri vežiaku s čislom 1-2 na jeho západnej strane rozšíriť jestvujúcu plochu pre zmenu zo šikmého na priečne státie a mierne predlžiť uličku až ku chodníku +3 autá /asfalt/
Smreková 3 - jeho juhozáp.strana - mierne rozšíriť cestu pre umožnenie šikmého státia +1 auto /asfalt/
Oproti na začiatku uličky mierne predlžiť po strom +1 auto /asfalt/
Smreková 8 - zrušiť oblúk na konci parkoviska +1 auto /asfalt/
Smreková 8 - pri schodisku/vjazde do garaže vybudovať miesta kolmo k prijazdovej cestičke ku garáži +2 autá /tvárnice/
Smreková 9 - zrušiť oblúk na začiatku parkoviska +1 auto /asfalt/
Oproti Smrekovej 11 - presunúť kontajnery z plochy na parkovanie dozadu za chodník na novú plochu /bez dopadu na počet miest/
Smreková 14 - zrušiť oblúk na konci parkoviska +1 auto /asfalt/
Smreková 15 - zrušiť oblúk na začiatku parkoviska a reorganizovať umiestnenie nádob hlavne tej na šatstvo +1 auto /asfalt/
Prepojiť parkoviská medzi Smrekovou 17 a 18 s rešpektovaním umiestnenia chodníka +4 autá /asfalt/
Smreková 22 - dobudovať miesta pri strome a oproti s lepším umiestnením smetiakov +2 autá /asfalt/
Smreková 25 - vybudovať miesto pri vjazde do garáže na konci paneláku +1 auto /tvárnice/
Smreková 25 - prepojiť so susedným parkoviskom +2 autá /asfalt/
Oproti -tiež Smreková 25 vybudovať miesta okolo stromu +2 autá /asfalt/
O kúsok ďalej preložiť starý prašiak a na jeho mieste +1 auto /asfalt/
Ešte o ďalší kúsok ďalej na konci uličky predlžiť parkovisko po križovatku s Obvodovou +5 áut /asfalt/
Smreková 26 - zrušiť oblúky vrámci parkoviska na Obvodovej po obidvoch stranách pri vjazde do miniuličky k vežiaku Smr.26 a zlepšiť umiestnenie kontajnerov +4 autá /asfalt/
Smreková 26 - v uličke po lavej strane medzi chodníkom a lampou vybudovať priečne miesta, ďalej za úrovňou vchodu ďalšie priečne miesta a túto uličku predlžiť s vyústením na bývalom ihrisku, to prerobiť na parkovisko s miernym rozširením a vybudovaním dvoch dvojradov +9 áut oproti súčasnosti /tvárnice, asfalt, betón.../ ::: kompenzácia - vo vnútrobloku Smreková modernizovať iné ihrisko alebo vybudovať nové
Smreková 28 - zrušiť oblúk pri vjazde do uličky +3 autá /asfalt/
Smreková 28 - uličku mierne rozširiť a zlegalizovať priečne státie +1 auto /tvárnice/
Smreková 30 - zrušiť oblúk pri vjazde do uličky po oboch stranách s rešpektovaním umiestnenia stĺpa a vytvorením adekvatnej plochy pre kontajnery + 3 autá /asfalt/
Smreková 30 - ulička - ak sa dá aspoň šikmé státie +1 auto /tvárnice/
Smreková 6 - juhozápad.strana - predlžiť státie na Obvodovej po križ. so Smrekovou, reorganizovať umiestnenie kontajnerov, chrbtami k sebe +2 autá /asfalt/
Úsek od zastávky Smreková až po plynovú stanicu využiť na vybudovanie parkovacích miest pre obyvateľov Smrekovej a okolných ulíc, ďalej pre záchytné platené miesta napríklad pre väčšie vozidlá, tiež pre vybudovanie aspoň 60 garáží v dvojpodlažnej budove ( alebo 2 také garážové domy ) a ešte zostane miesto aj pre nové psie venčovisko alebo polyfunkčnú budovu, cca +60 až 100 miest ak nepočítam garáže a záchytné miesta /tvárnice/

Čistý nárast 51 miest a ďalších 60-100 na druhej strane Obvodovej a ďalšie v garažach
Počet vyrúbaných stormov - musí byť 0

Na zamyslenie I - a jedine po odsuhlasní obyvateľov dotknutých domov: Uličku pri vežiaku Smreková 30 predlžiť a vybudovať nové miesta na ploche súčasného ihriska cca 18 miest, nutná kompenzácia v podobe ineho ihriska
Na zamyslenie II: Odstrániť rizikové priečne parkovanie popri frekventovanej Obvodovej vybudovaním súbežnej preložky tejto cesty alebo vybudovaním väčšieho počtu novych miest na druhej strane cesty - v súčasnosti nevyužívaná plocha viď vyššie návrh jej využitia
Na zamyslenie III: Na druhej strane Obvodovej budu vozidlá vystavené zvýšenej krimialite !

Hosť

#192 (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

2013-10-12 18:58

Limbová 1-6 - vytvoriť medzi schodiskami popri vjazdoch do garáží nové miesta kde nie sú stromy, niektoré môžu byť aj priečne, s tym spojené vytvorenie vjazdu na tieto miesta z parkoviska (max.1 vjazd na 2 miesta) cca +6 áut /tvárnice/
Limbová 3 - oproti vchodu zrušiť oblúk, strom ponechať, vytvoriť stojisko kontajnerov nezasahujúce do cesty a parkoviska +2 autá /asfalt/
Ulička k Kprofitu - na začiatku rozšíriť cestu po plot ZŠ Gaštanová ( bez dopadu na počet miest ), priamo pri Kprofite zapustiť sučasné státie hlbšie k budove umeleckej školy a vytvoriť protismerný rad +3 autá /asfalt/
Oproti Limbovej 4-5 efektívnejšie umiestniť kontajnery, vytvoriť priečne miesta okolo stromov až po zadný vchod do školy +3 autá /tvárnice, pre kontajnery betón/
Limbová 6 - zrušiť obluk na konci parkoviska a oproti tiež medzi vchodom do školy a začiatkom parkoviska +2 autá /asfalt/
Limbová 7 - medzi stromom a začiatkom parkoviska vytvoriť nové miesto +1 auto /asfalt/
Oproti Limbovej 8 predlžiť parkovisko až po strom +1 auto /asfalt/
Za Limbovou 9 predlžiť parkovisko po strom a z druhej strany stromu presunúť prašiak a tam ešte ďalšie miesto: nárast +1 auto /asfalt/
Oproti umiestniť kontajnery chrbtami k sebe alebo im vytvoriť nové stojiská medzi parkoviskom a plotom +1 auto
Limbová 10-12 preznačiť miesta, kde sú široké kraje, ďalšie miesta stači skratiť o pár cm - aby medzi novým miestom namiesto prašiaku a sučasným začiatkom parkoviska sa zmestilo ešte ďalšie auto +1 auto
Oproti Limbovej 11 posunuť kontajnery na novú plochu medzi parkoviskom a plotom +1 auto
Medzi schodiskami na Limbovej 11-12 umožniť statie dvoch áut pred garažami, na vjazd využiť jedno sučasné park.miesto +1 auto /tvárnice pred garážami/
Medzi Limbovou 12 a 13 prepojiť parkoviská s rešpektovaním prechodu pre chodcov +0 áut,ide len o zlegalizovanie
Oproti Limbovej 13-16 zapustiť parkovisko až po stromy čím vzniknú dve jednosmerky medzi ktorymi bude možné pozdlžne stáť alebo vznikne nová ulička, s tym treba spojiť lepšie umiestnenie kontajnerov oproti Limbovej 15 ... odhadom +8 áut /tvárnice na preložke miest až po chodník ku ZŠ Limbova/ ::: alternatíva - vybudovať podlažnú konštrukciu s narastom cca 20-30 áut, negativom je kriminalita na spodnom podlaží
Za Limbovou 17 predlžiť parkovisko po strom +1 auto /asfalt/
Medzi Limbovou 18-19 - pri prostrednej garáži spraviť po oboch stranách kolme miesta smerom ku schodiskám a k prijazdovej cestičke ku garáži - na jej začiatku spraviť boxy pre kontajnery +4 autá /tvárnice pri schodisku, betón pre kontajnery/
Medzi Limbovou 22-23 to isté smerom ku schodisku do vchodu či.23 +2 autá /tvárnice/
Medzi Limbovou 23 a začiatkom ďalšieho parkoviska vytvoriť novú plochu pre kontajnery - pred stromami lemujucimi chodník min. +1 auto /betón/
Pri vežiaku Limbová 24 zmeniť umiestnenie kontajnerov, využiť na to aj plochu medzi značkou-stlpom-chodníkom +2 autá podla toho ako tam zvyknú v sučasnosti stáť /betón pod kontajnery/
Na mieste byvalého vjazdu ku METRU vytvoriť nové parkovisko a mierne tuto cestičku rozšíriť aby tam mohli vzniknúť dva rady priečnych miest, vjazd by bol od parkoviska metra +20 áut /asfalt/...možné využiť aj podlažnu konštrukciu

Čistý nárast 61 áut
Výrub - 0 stromov

Na zamyslenie: miesta medzi schodiskami by boli rovno pod oknami - realizovať až po odsuhlaseni obyvatelmi
POZOR ! V pripade spoplatnenia parkovania budú ludia chcieť stáť pred METROM čo bude znamenať uzatvorenie tohto parkoviska pre iných ako zakazníkov a tým vznikne oproti sučasnosti deficit okolo 100 miest!!! - asi tolko tam teraz parkuje hlavne v noci možno aj viac a to z ulic Limbová, Smreková aj Dubová
Milan H.

#193 Re: (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

2013-10-15 06:19

#192: - (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

Klobúk dole pred Vašou iniciatívou - idete ulicu po ulici? :)

Toto by sa patrilo zaslať aj priamo poslancom, primátorovi a aj odboru dopravy, nech vidia ako sa to dá... Posielate to niekomu? Bolo by vhodné ešte pred tým 21.10., nech sa nemôžu vyhovárať, že tieto stránky nečítajú a podobne...

A ako dopadlo to "horúce kreslo" v Dubnej skale? Boli ste tam niekto? Ja som nestihol :/

Už ma serete a všetci

#194

2013-10-15 07:54

Pozdavujem všetkých aj ctený petičný výbor. Včera som sa na zasadnutí v dubnej skale dozvedel pár nových informácii a dosť ma to zarazilo.
1. Stále sa tu každý len sťažuje a ľudia sú ochotní aj návrhmi podporiť alternatívy, ale niet hoto čo by to spísal a poslal na kompetentných - avizujem na petičný výbor (keď už niečo organizujete tak treba alternatívy, čo máte okrem horúcich hláv a stále dookola tých istých fráz?)
2. Ako vypadlo z nášho "aktuálneho" primátora riešenie bude a neplánujú ho stiahnuť ale sú ochotní zapracovať nové nápady , či postrehy.
- osobne si myslím že ho tlačí čas - a ako viem čas su bud peniaze alebo volebne obdobie.
3. Taktiež som sa pýtal pána budúceho kandidáta za SMER Igora Líšku - tvorca daného projektu (myslím, že každý si tu rozmysli, koho bude voliť), či boli zapracované už nejaké body zo stretnutia občanov sídliska solinky minulý mesiac. Odpoveď : citujem " do teraz mi nič neprislo ani mailom, ani iným spôsobom.
4. Takže, keďže primátor dal 2 týždne na to aby sa spísali alternatívy a návrhy tak zakladam na mojom osobnom cloude excel na zapisovanie návrhov a apelujem na vás! píšte tam nápady, aby sme to predložili aspoň my, keď niet toho iného.

ak to nebude predložene a zaevidované - primátor si umyje velmi jednoducho nad tým ruky keďže je tu tá možnosť a nevyužili sme ju.

Čo je v maili to sa počíta

link na cloud
verzia pre postrehy - je možne komentovať
https://docs.google.com/file/d/0B3GnSdmrrZfLM2dVNDZpUkZONWc/edit?usp=sharing

verzia informacná - doplnená o postrehy
https://docs.google.com/file/d/0B3GnSdmrrZfLZk9aUFZSaU1Wd28/edit?usp=sharing

 

a body 186-192 - beriem do uvahy a zapracujeme .. super nápady

 

A to co je v v linkoch su pápady postrehy ludi, neberte to ako nic fixne ale ako podnet k diskuzii

Mirec

#195 Re: (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

2013-10-15 08:16

#192: - (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

Mohol by si toto poslat na kompetentých mailom, a výzvou na diskuziu a zapracovanie na najbližsom stretnuti na solinkach s primátorom ???

alebo tomá spraviť niekto iný ??

mail:

igor.liska@zilina.sk , primator@zilina.sk, jaro@arzen.sk , jozef.hudcovsky@gmail.com, info@cellar.eu

 

nech to je v maili aby sa dalo oponovat

Milan

#196 Re:

2013-10-16 16:46

#194: Už ma serete a všetci -

Vďaka za informovanie. Ale určite sa to dá aj bez toho blbého mena, ktoré ste si zvolili...

Každopádne celkom nechápem systému s tým Vašim excelom, nakoľko sa tam nedá nič upravovať ani dopĺňať... Ale Vašu iniciatívu samozrejme vítam. Návrhov tu, alebo na stránke Soliniek, je dosť, a keď im to na meste nestačí v takejto forme, resp. to poslanci neposúvajú ďalej tak ako sľúbili, treba to poslať aj inak, aby nemali výhovorky...K návrhom v tom exceli iba pár drobností, ktoré by možno zvýšili ich hodnotu a reálnosť:

  • s verejnou súťažou na dodávateľa sa uvažuje už teraz a prerokovanie s občanmi ste ako mysleli? Zástupcami občanov sú nimi velení poslanci. Zapojiť občanov priamo do prípravy 1 súťažných podkladov si neviem reálne predstaviť..
  • návrh 2 zvýhodnených kariet na byt je absolútne nereálny – pre všetkých vyše 4000 bytov tu toľko miesta nie je. A je tu problém s kupčením kariet. Čiže na byt – áno, ale za podmienky že majú auto. A 2 karty možno pre väčšie byty, nie aby niekto bez auta z garzónky mal 2 karty a obe predal.
  • cenu ničoho na 20 rokov dohodnúť nemožno. V prvom rade ľudia chcú prevádzku mestom – čiže zmluva na 20 rokov je bezpredmetná.

A trošku zbytočné veci v návrhoch:

  • platenie parkovného „iba v problematických časoch“ už je v návrhu aj teraz,
  • veľké autá nemajú mať prečo vyššiu sadzbu, tie na sídlisku vôbec nemajú čo dlhodobo parkovať. a zákaz nad 3,5t platí už myslím teraz.
  • stretnutia s občanmi prebiehajú už teraz.

S ostatným sa dá len súhlasiť.

Rád by som poskytol stručné faktografické spracovanie aktuálneho návrhu mesta (1xA4), aby každý nemusel čítať všetky dokumenty. Ponúkol som sa poslancom Soliniek, že urobím za nich túto robotu a keďže nereagovali asi nemajú čas a súhlasia... http://uloz.to/xCtPEwtg/solinky-zhrnutie-zameru-plateneho-parkovania-cez-ppp-pdf

A pre záujmuchtivých aj všetky súvisiace dokumenty (koncepcia, návrh, uznesenia...)  v jednom balíku: http://www.uloz.to/xkV9e3Pv/suvisiace-dokumenty-parkovanie-zilina-solinky-zip - Obzvlášť odporúčam grafickú časť štúdie p. Tabačeka z 2008 - mapa síce staršieho dáta, ale veľmi pekne urobená...


Hosť

#197 Re: Re:

2013-10-16 17:18

#196: Milan - Re:

Pri tej mape p. Tabačeka z r.2008 je jeden veľký nezmysel v podobe spojenia Javorovej a Gaštanovej ulice - v úseku pri ich začiatkoch, čím by počet parkovacích miest v oblasti paradoxne klesol! A to aj vďaka esíčkam, kde by sa časť súčasného parkoviska na Javorovej posunula a vymenila si miesto s cestou.

No a na niektorých miestach, ktoré boli v štúdii spred 5 rokov už vysadili stromy.

Ešte sa tu o tom možno nepísalo, ale veľký problém je/bude s parkovaním pri moste (Centrálna). Pozemok patrí nejakej BA spoločnosti, ktorej ho mesto predalo za éry p. Harmana v tom istom roku ako robili túto štúdiu. Investor tam chcel stavať zdravotnícke zariadenie, takže ak si tam jedného dňa postaví plot, tak hneď máme na sídlisku o 40 miest na parkovanie menej. Aj keď to nie sú regulerné miesta, iba kamenistá plocha, ale veľmi to pomáha.


Hosť

#198 (5) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Dubová ul.

2013-10-16 18:06

Oproti Dubovej 1 ako sú 2 vysoké stromy - medzi nimi a chodníkom +2 autá /tvárnice/ ... možno by sa dala využit celá plocha odtial smerom po Obvodovú - aj so zachovanim stromov
Oproti Dubovej 3 zapustiť kontajnery, aby parkujuce autá netrčali do cesty , bez dopadu na počet miest /betón pre kontajner.stojiská/
Dubová 7 - zrušiť ostrovček uprostred parkoviska +1 auto ak sa s tym spojí preznačenie miest /asfalt/
Dubová 9 - mierne predlžiť na jednej strane parkovisko po strom +1 auto /asfalt/
Dubová 11 - predlžiť parkovisko, aby začínalo hneď za stromami +2 autá /asfalt/
Medzi Dubovou 17 a 19 zrušiť ostrovček - bez zmeny počtu miest /asfalt/
Oproti Dubovej 19 - predlžiť parkovisko, ešte sa zmestí +1 auto /asfalt/
Oproti Dubovej 23 - vytvoriť parkovacie miesta medzi chodníkmi buď priečne vo vzťahu k ceste alebo vo vzťahu k uličke alebo kombinovane, odhad +2 autá /tvárnice či asfalt/
Ulička k vežiaku Dubová 6 - medzi vežiakmi Dubová 2 a 6 je volná plocha ( až po stromy deliace od zonu od Obvodovej ) s možnosťou vytvorenia dvojradu miest, ktorý je možné orientovať ako novú miniuličku alebo priečne vo vzťahu k sučasnej, možno sa zmestia až dva dvojrady, nárast odhadom +15 áut /tvárnice/ ::: nutnosť premiestnit pingpong-stôl a prašiak a kompenzovať obyvatelom zelenú plochu a ihrisko v okruhu 200 metrov
Dubová 31 - zrušiť ostrovček +1 auto po preznačení /asfalt/
Dubová 35 - predlžiť parkovisko po oboch stranách +2 autá /asfalt/

Čistý nárast 27 áut
Výrub 0

Na zamyslenie: Na Dubovej je katastrofalna situácia, vežiaky boli postavené bez akejkolvek park.plochy akoby ich tam niekto volne pohodil. Preto ďalší navrh, ale realizovať len po odsuhlasení obyvateľov Dubovej a Platanovej: Oproti Dubovej 31 vybudovať medzi južnou stranou výmeničky a stromami vjazd do_ a teraz možnosti:
a) novej uličky s cca 40 miestami alebo s využitím podlažnej konštrukcie aj so 60 miestami
b) podzemného garažového domu alebo kombinovaného podzemne-nadzemného s boxami ale aj garažami - v prípade čisto podzemného môže hore vyrasť oddychová zona, ihrisko a i.
Ako kompenzaciu - zrevitalizovať celý vnútroblok Dubová/Platanová

Hosť

#199 Re: Re: (4) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Limbová ul.

2013-10-16 18:10

Ano ulicu po ulici. kludne si to skopírujte kto potrebujete a pošlite kam potrebujete.Ale predtým by to bolo dobré doplnit a možno pozmeniť, najlepšie keby sa vyjadrili ludia čo bývajú v okoli navrhovaných miest. Aby to bola požiadavka ludi zo sídliska.
Neviem síce či stihnem do 21.okt. všetky ulice, ale kludne to možete predložiť ak chcete aj neuplne. A kto chce može to zakresliť :--)
Slavomír Fačkovec

#200 Re:

2013-10-17 08:40

#194: Už ma serete a všetci -

Ak ste boli na zasadaní v Dubnej skale, tak ste isto postrehli, že pán primátor nemá záujem o ine - alternatívne riešenia, on chce iba vylepšovať tento PPP projekt.
Teto projekt má ale veľmi zásadnú chybu - spoplatňovanie a obmedzovanie návštev na maximálne 3 hodiny. Písal som o tom v Oznámení dňna 10.10.2013. Vyberám:
"Riešenie parkovania, ktoré chce zaviesť mesto na sídlisku Solinky, obmedzuje aj navštevy od 16:00 do 8:00, kedže plán mesta počíta s tým, že návštevník, ktorý príde na Solinky bude musieť za prvé 3 hodinný platiť parkovné formou SMS a po troch hodinách bude podľa mesta spoplatnenie také vysoké, aby návštevníka odradilo parkovať!
Čo je to za nezmyselný nápad, aby návšteva na okraji mesta (!!!) platila? Takýto nezmysel nie je ani v centre mesta, kde sa dá na miestach s parkovacími automatmi parkovať pondelok - piatok od 18:00-7:00 ZADARMO, v sobotu od 12:00 až do pondelka rána 7:00 ZADARMO."

Ak ste hovorili s pánom Igorom Líškom, tvorcom daného projektu, mohli ste sa ho priamo opýtať, či vypracoval aj nejaký iný návrh okrem PPP projektu.
Ja môžem napísať tiež, že "doteraz ma nikto z mestského úradu nekontaktoval - ani pán Ing. Líška."

My žiadame iné riešenie parkovania, môžeme dávať návrhy ale mestský úrad má na vypracovanie takýchto projektov zriadený odborný útvar.

Na záver dodávam, tak ako napr. filmový kritik nemusí vedieť natočiť film ale vie posúdiť, ktorý film je dobrý a ktorý nie, tak aj my vieme posúdiť, že tento PPP projekt nie je dobré riešenie.

P.S. Ja sa pod svoje názory podpisujem a neskrývam sa za nick, dokonca aj urážajúci.

P.S.2 Ale ináč oceňujem aj to, že ste vypracovali tabuľku a doplňate do nej rôzne návrhy.