Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky.

smola

#26 :-(

2013-09-02 11:44

je jedno, kto má koľko áut, ak sa začne platiť parkovné, automaticky to bude znamenať:
- riešenie parkovania formou zvyšovania počtu nakúpených papúč
- platenie parkovania aj na nevysporiadaných pozemkoch, kde mesto nemá žiadne práva - to sa deje aj napr. v centre
- nulová snaha budovať nové parkovacie miesta - stále bude k dispozícii analýza na tému miest je dosť, to len obyvatelia sídliska nie sú schopný pochopiť, že majú kde parkovať a sú zároveň lenivý parkovať inde
- celé je to o vybavovaní si účtov medzi primátorom a určitými záujmovými skupinami
- problémy s návštevami - budú musieť platiť za to, že prídu na návštevu
- zmluva bude nevypovedateľná...

Na miesto plošného parkovného stačia jednoduché riešenia:
- rozhodnutím mesta zakázať parkovanie firemným dodávkam v rámci soliniek
- vybudovanie zelenej zóny - parkovať budú môcť len autá splňajúce normu Euro4 a vyššiu
- mesto konečne za naše dane vybuduje aj nejaké parkovacie miesta - stačí, ak ich urobí 300, resp. nájde investora na schátraninu v centre soliniek...
IR

#27 lacné pre politikov, drahé pre občanov

2013-09-02 12:10

Nebuďte naivní !!! PPP projekt na 20 rokov je len ďalší spôsob ako politici prelejú naše zarobené peniaze do svojich firiem a firiem svojich chlebodárcov. Máme už svoju skúsenosť s parkovacou spoločnosťou v meste. Konkrétne, okolo Soliniek je dosť miest, kde sa môžu vybudovať parkovacie plochy pre druhé, tretie a ďalšie autá. Toto nech je varovaním všetkým tým, ktorí volili súčasného primátora a poslancov !!! Dobre si zapamätajte ich mená a stranícku príslušnosť, aby ste nespravili rovnakú chybu znovu !!!
Peter k.

#28 Re:

2013-09-02 12:15

#25: JOK -

Už aby zmizli tie nepojazdné a firemné autá s Ba ŠPZtkami. Takže treba poriadok .


Hosť

#29

2013-09-02 12:37

Nerieš problém s parkovaním,mesto z nás vytiahne peniaze a parkovať aj tak nebude kde,lebo miesta na parkovanie sa nevytvoria!Navyše problém so zaparkovaním budú mať aj rodinní príslušnici, keď prídu na návštevu.A je otázne, či peniaze pôjdu vôbec mestu,či to zase neskončí vo vrecku nejakej politicky spriaznenej súkromnej firme!
Mirec

#30

2013-09-02 13:05

Neviem či by sa nemal riesiť skor problem s poslancami ako s parkovanim.... Kazdopadne stretnutie s nasimi radoby poslancami by podla stranky zilina.sk z 2011 malo byt v utorok o 17:00 a zaroven na tej iste stranke z toho isteho roku o 16:00 .. tak si teraz vyberme kedy ...

Hosť

#31

2013-09-02 13:25

Nie spoplatniť parkovanie. Pred voľbami som dal návrh na MÚ Žilina. Okamžite zakázať vjazd dodávkových vozidiel a vozidiel, ktoré nemajú charakter súkromného. Firemné vozidlá parkovať vo firmách. Pokiaľ je sídlo firmy na adrese spoplatniť parkovacie miesto a nie malou sumou, alebo pre firemné vozidlá zriadiť záchytné parkoviská. Prísne postupovať pri kontrolách mestskou políciou, ktorá je platená z daní občanov mesta. Som presvedčený, že týmto krokom bude parkovacích miest dostatok. Ak nie, potom riešiť nové parkovacie miesta. Kruhy na solinkách sú riešené vjazdami, teda pod trávnikmi niekto v minulosti uvažoval s parkovaním. Na to ale dnes už nie sú peniaze a pri súčasnom zadĺžení mesta je toto len v rovine fantasmagorie. Verím, že môj návrh sa stretne s uznaním, aj napriek reakciám tých, ktorí parkujú služobné motorové vozidla pred panelákmi. Ďakujem.


Hosť

#32

2013-09-02 13:27

Naozaj sme ich nevolili preto aby nám spoplatňovali všetko. vôbec sa nám to nepáči a sme totálne nespokojní!

Hosť

#33

2013-09-02 13:42

No mestských neviem ci by som sem tahal , ved už aj tak maju kopec prace ako SBS pre inu parkovaciu
solinkar

#34 Re: Parkovné

2013-09-02 13:53

#4: Altar - Parkovné

ziadne garantovane parkovne miesto nebudes mat iba zaplatis nejakej sukromnej fi, ze tam mozes vobec parkovat a ci to bude ped tvojim alebo mojim domom nikto neriesi :-(  a okrem toho ked dostanes navstevu tak si poriadne zacvakaju lebo tam nemaju trvale byvanie alebo ta vobec radsej druhy krat nenavstivia :-D

takze v podstate ide iba o to aby sa zas niekto nabalil na ukor obcana, pricom v uzmenom plane mesta bola cela infrastruktra to znm. aj parkovacie miesta sucastou KBV (komplexna bytova vystavba) cize je to vlasne vsetkych obyvatelov sidliska v sprave mesta za co mu plastis dane a z toho mesto je povinne sa starat aj o parkovacie miesta na sidliskach.

normalnyaltar

#35 Re: Parkovné

2013-09-02 14:17

#4: Altar - Parkovné

a ty "i.....t" máš len jedno, však ? ak si myslíš aj s tými "drbnutými", že sídlisko Solinky je nafukovacie sídlisko, tak si hviezda tejto často Žiliny....už to pochop nič sa v počte miest nezmení, len šikanovanie ľudí budé akési oficiálne. A to že iní majú dve a viacej áut, na tom nič nezmeníš..to je štandard a zároveň aj daň za "pokrok" a "slobodu"...no skús to vyriešiť...tak napríklad zmenou ústavy a to : ľudia môžu vlastniť len jedno auto a ani "bohovi" viacej.


Hosť

#36

2013-09-02 15:47

Nesuhlasim so spoplatnenim parkovania.Skor nech sa riesi problem s parkovanim firemnych aut ktore zaberaju parkovacie miesta a pritom maju doma dalsie dve sukromne.
Slavomír Fačkovec

#37 iba tak narýchlo ...

2013-09-02 16:28

Ďakujem všetkým podporným diskutérom, ktorí pochopili o čo mi v tejto petícii ide a zároveň dávajú námety ako riešiť problémy s parkovaním na Solinkách bez spoplatnenia. Ak by mesto a mestskí poslanci (platení z našich daní) urobili podobnú verejnú diskusiu ako riešiť problémy, mohli sme si ušetriť hromadu času a nervov.
Iba na doplnenie uvádzam, že celú túto petíciu organizujeme dvaja ľudia (ja+1), ja mám iba 1 auto, nie som poslanec a ani sa nechystám nikde kandidovať a nie som ani žiaden platený aktivista. Som iba riadne nasrdený občan-volič na to, čo si dovoľujú robiť nami platení politici (primátor + poslanci). Oslovil som viacero ľudí, aby mi pomohli s touto petíciou, ale nikto nemá čas (ja tiež nemám čas) a preto Žilina a aj celé Slovensko vyzerá tak ako vyzerá. Jednoducho som si na to musel čas nájsť!!!

Ešte som zistil nasledovné:
Poslanci za obvod 3 Solinky

Jozef Badžgoň   predseda     jozef.badzgon@zilina-solinky.sk
Mgr .Ladislav Čellár                 ladislav.cellar@zilina-solinky.sk  ,     info@cellar.eu
MUDr. Jozef Hudcovský       jozef.hudcovsky@zilina-solinky.sk  ,     jozef.hudcovsky@gmail.com
Jaroslav Gažo                         jaroslav.gazo@zilina-solinky.sk  ,     jaro@arzen.sk
Radoslav Židek                      radoslav.zidek@zilina-solinky.sk  ,    radoktm@gmail.com

Ak má niekto čas a chuť, môže zistiť od "našich" poslancov, kedy a kde sa dá s nimi stretnúť a informáciu o tom uverejniť tu v komentároch.
Nehnevajte sa, ale na to už skutočne nemám čas.
P.S. Ak by mi niekto s touto petíciou chcel pomôcť, nech ma kontaktuje a ja jeho pomoc veľmi rád uvítam. Mám aj petíciu v listinnej forme - nie každý má internet. Môžem zaslať petičný hárok v pdf formáte.

môj e-mail:  parkovaniesolinky@centrum.sk

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2013-09-02 16:32


stofi

#39 za čo platím?

2013-09-02 17:18

Pokiaľ viem, tak za ten poplatok by som mal dostať aj nejakú službu. Akosi mi uniká tá služba, ktorú si mám zaplatiť. Alebo to je nejaká daň? A tú mám platiť súkromnej firme???
Pepan

#40

2013-09-02 17:22

niektorý bi si mali platiť aj dve miesta kedže nevedia parkovať...
Pavol Podolák

#41 Ako hlasovat?

2013-09-02 17:55

Ma hlasovat kazda dospela osoba v domacnosti, alebo jedna osoba za domacnost, ma to velky vyznam pre vyhodnotenie tejto peticie, ci bude pocet hlasujucich vztahovany k poctu bytov alebo k poctu dospelych zijucich na solinkach.
Slavomír Fačkovec

#42 Re: Ako hlasovat?

2013-09-02 18:21

#41: Pavol Podolák - Ako hlasovat?

Môže hlasovať každý kto má viac ako 18 rokov (každý volič!), to znamená každý dospelý, ktorý býva na Solinkách - aj viacerí z jednej adresy.

Altar

#43 Re: Re: Parkovné

2013-09-02 19:11

#35: normalnyaltar - Re: Parkovné

No zrejme som ťa trafil po hlave keď sa už tak ozývaš.Tu niekomu uniká, že žije v obytnej zóne a nie vo svojej súkromnej firme. Pokladám za neprípustné, keď si sem ľudia ťahajú svoje firemné autá (nie DVE ale 3 aj 4) a blokujú miesta pre obyvateľov sídliska. Zrejme budeš jeden z tých prípadov, ty "štandard". Kľudne si maj aj celý vozový park ale choď si s ním pred Metro.

Slavomír Fačkovec

#44 Oznámenie

2013-09-02 19:43

Doplnenie petície:

Bohužiaľ som prehliadol, že vo formulári nie je uvedená úplná adresa aj s ulicou a preto som doplnil text petície tak, aby podpisujúci uviedol do kolonky Mesto okrem mesta Žilina aj ulicu, napríklad takto: Žilina-Borová 1.
Tí, ktorí už podpísali petíciu pred týmto doplnením, ma môžu kontaktovať mailom, v ktorom uvedú úplnú adresu, teda ulicu s číslom domu a ja to doplním do petície.
Ospravedlňujem sa za komplikácie (podpis je aj tak platný), ale bolo by lepšie, keby bola adresa úplná.

môj e-mail: parkovaniesolinky@centrum.sk


Hosť

#45

2013-09-02 20:53

Samozrejme nesuhlasim s poplatnenim za parkovanie.Kdeje napisane źe keby sa zaplatilo za parkovanie že budem mat stale volne miesto.Ked su neni dostatocne miesta na parkovanie,hlavne vo večernych hodinach.
Mirec

#46 Re: iba tak narýchlo ...

2013-09-03 06:08

#37: Slavomír Fačkovec - iba tak narýchlo ...

Takže zistil som nasledovné:

Dobrý deň,
stretnutie s občanmi býva na ZŠ Gaštanová o 17:00 hod, teraz bude 10.09.2013. Info nájdete aj na www.zilina-solinky.sk

S pozdravom

Mgr. Ladislav Čellár


Anonymous

#47

2013-09-03 06:44

Platit za parkovanie pred svojim domom je nehorazne...
Dakujeme za tuto peticiu
MilanH.

#48 Re: Parkovné

2013-09-03 07:17

#4: Altar - Parkovné

Úplný súhlas! Petíciu ale podporím, nakoľko je proti zavedeniu pripraveného systému, ktorý žiada platiť za niečo, čo nebude garantovať. Veď je to vo svojom základe nezmysel. Ako by ste prišli do obchodu a pri dverach zaplatili 1€ za chleba, ale až potom by ste sa išli pozrieť, či vôbec nejaký chleba majú. Ak nemajú, smola.

Milan H.

#49 Re: Re: iba tak narýchlo ...

2013-09-03 07:26

#46: Mirec - Re: iba tak narýchlo ...

Vďaka za info. Takže komunikovať takúto vec budú poslanci AŽ na druhý deň PO HLASOVANÍ ?!?! To sa mi snáň len zdá... Veď to je výsmech. Zisťovať názory keď už je neskoro. Výsledok zastupiteľstva nám už hádam nemusia vysvetľovať a vyhováraž sa, že to a tamto nemohli lebo sa nedalo...

 

Slavomír Fačkovec

#50 Re: Re: Re: iba tak narýchlo ...

2013-09-03 08:00

#49: Milan H. - Re: Re: iba tak narýchlo ...

Súhlasím. Tiež som chcel napísať to isté! Jednoducho to je vrchol - o nás bez nás.  Koho vlastne títo poslanci za Solinky zastupujú?

Ďakujem Mirec.

Práve som poslal mail všetkým "našim poslancom" s otázkou, či neplánujú preložiť stretnutie s občanmi na termín pred zasadnutím mestského zastupiteľstva a upresnenia času a programu zasadania zastupiteľstva. Ak niečo zistím, dám to sem do komentárov.