Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky.

esef

#1 potrebné podpísať čo najskôr -mestské zastupiteľstvo bude rozhodovať o spoplatnení už 9.9.2013

2013-08-31 22:22

Pre doplnenie ešte uvádzam, že mesto Žilina už vypísalo dňa 26.8.2013 predbežné oznámenie o verejnom obstarávaní "Vybudovanie, správa a prevádzka parkovísk na sídlisku Solinky v Žiline formou PPP projektu" na dobu prevádzkovania 20 rokov!!!
To znamená, že súkromná firma bude na tom 20 rokov zarábať.

NAČO PLATÍME MESTU DANE, keď nakoniec svoje povinnosti voči svojim obyvateľom prenesie mesto na súkromnú firmu, ktorej budeme zase platiť ďalšie poplatky?

fref

#2 chyba link s podmienkami

2013-09-01 15:58

Tato peticia je proti zmene organizacie parkovania alebo proti tomu, ze to bude formou PPP so zapojenim sukromnej firmy? Lebo jedno nevylucuje druhe.
Aby si kazdy mohol vytvorit nazor na danu vec mohli ste dat odkaz na stranku s podmienkami alebo aspon napisat zakladne informacie, napr.ze za prve auto sa zaplati 1 EURO na mesiac co je smiesna ciastka /to sa tyka vacsiny domacnosti/ a ma sa vytvorit 490 novych miest. A asi sa aj vytvori, to by ich ludia roztrhali. :-)
Solinkar

#3 Re: chyba link s podmienkami

2013-09-01 17:08

#2: fref - chyba link s podmienkami

Tato peticia je proti spoplatneniu parovania na sidlisku Solinky ako celku. Jednoducho, ja som obcan mesta Zilina a platim mu dane. Nech teda mesto Zilina vybuduje parkovacie plochy a nesikanuje tu obcanov Soliniek tym, ze maju platit za nieco o co sa ma starat mesto (ktore je za to platene). A mesto moze postavit tie parkovacie miesta presne na tych istych pozemkoch, kde ich chce postavit ta sukromna spolocnost.

P.S.

Vysledok tohto spoplatneneho systemu parkovania bude taky, ze clovek nebude mat kde zaparkovat rovnako ako doteraz a navstevy, ktore pridu na autach tu nebudu moct zaparkovat, aj ked bude parkovisko prazdne, pretoze nebudu mat rezidentsku kartu.

Akonahle sa raz nieco spoplatni, tak poplatky sa budu iba zvysovat (nikdy znizovat) a nikto nikdy platenie nezrusi.

Altar

#4 Parkovné

2013-09-01 17:27

- Som za zavedenie parkovného! Podaktorí "idioti" s 3> autami pred barákom by sa mali uvedomiť!! Lenže to je tak, keď žena jazdí na jednom, manžel na služobnom a do tretice dodávka na rodinné zájazdy... .
- Je mi to "tralala" kto ho zavedie. Či mesto, či súkromná firma. Mesto na to zrejme nemá peniaze, tak prečo by to nemala robiť súkromná firma, keď to zaplatí?
- CHCEM ALE JASNE GARANTOVANÉ PARKOVACIE MIESTO PRE SVOJE AUTO - PRED SVOJÍM BARÁKOM. Nebudem parkovať dakde v riti na "záchytnom" parkovisku keď som si jasne zaplatil za miesto pred barákom.

Takže chcem parkovné? Ano chcem!
Lenže s jasne definovanými pravidlami.
Martina

#5 ???

2013-09-01 17:43

O co vlastne ide? Dajte link, kde si mozme pozriet podmienky parkovania aby sme si mohli vytvorit nazor pripadne podporit tuto peticiu
Peter

#6

2013-09-01 17:49

Som za spoplatnenie parkovania ,lebo pred našim vchodom parkujú firemné auta a dodávky a niektoré byty majú aj tri autá a jazdia na jednom .Na moju otázku načo sú im tri autá mi odpovedali ,že tie dve majú takú malú hodnotu ,že sa ich neoplatí predať.Ja prídem večer súkromným autom a nemám kde zaparkovať.
Jožko j

#7 Re: Parkovné

2013-09-01 17:50

#4: Altar - Parkovné

To je maj môj názor.


Hosť

#8 Re:

2013-09-01 18:31

#6: Peter -

hadam si nemyslis ze ked sa to spoplatni tak tie auta zmiznu, to by bolo naivne

Peter

#9 Re: Re:

2013-09-01 18:36

#8: - Re:

V niektorých štátoch to tak funguje a nemajú s tým problém.A ak sa to nezmení tak tu zaparkujem z našej firmy všetkých trinásť aut.


Hosť

#10 Re: Re: Re:

2013-09-01 18:40

#9: Peter - Re: Re:

ved si ich zaparkuj ale necuduj sa ze niekomu " pretecie pohar" a potom sa budes skrabat po hlave

PZ

#12

2013-09-01 18:43

O novom parkovaní na Solinkách sa hovorí už od jari a vyzerá, že niektorí ste sa zobudili až teraz. Bola snaha pripomienkovať to? Oslovili ste poslancov za Solinky? Prečo neprišla petícia skôr? Prečo je petícia v elektronickej podobe, keď málokto má vlastný zaručený elektronický podpis, takže dôveryhodnosť tejto narýchlo spravenej petície bude nízka (hocikto si sem môže podopisovať mená aké len chce, to sa deje skoro pri každej petícii). Nehovoriac o tom, že petícia je na portáli, kde kúsok vedľa sa nachádza petícia za koncert Justina Biebera - tiež nepridá na dôveryhodnosti. A teraz to hlavné, čo chcem napísať: Chýbalo iniciovanie stretnutia s vedením mesta ohľadom tejto veci. Keď to šlo pri otázke zlučovania škôl, šlo by to možno aj teraz hoci je päť minút po dvanástej!
Tu je ten hlavný dokument: http://www.zilina.sk/dokumenty/DokumentyProgramyMZ_20130619103415.pdf
A ešte jeden tu:
http://www.zilina.sk/dokumenty/VerejneObstaravanie_20130826135829.pdf

Hosť

#14 Re:

2013-09-01 18:45

#12: PZ -

tak ja by som sa chcel spytat ci niekto inicioval obyvatelov soliniek so zamerom obratme to na druhu stranu karty

Solinkar

#15 Re:

2013-09-01 19:02

#12: PZ -

Kedy sa mesto a poslanci Soliniek (nami plateni) zaujimali o nazory obyvatelov Soliniek a zaujimali sa o ich nazory? Preco ste VY (PZ) nezorganizovali peticiu proti spoplatneniu parkovania na Solinkach skor, ked iniciatora tejto peticie tu obvinujete, ze ju zorganizoval az teraz (kazdy normalny clovek oceni, ze sa vobec nasiel clovek, ktory takuto peticiu organizuje). A preco internetova peticia? Myslim, ze je to preto, ze tato peticia nie je financne nakladna, a hlavne je rychla!

ctený občan

#16 #1:

2013-09-01 19:08

V #1: uple vystihnute. Navyše nemáme zaručene, že aj ked tu mam TP, že dostanem RK - žiadna garancia. O nic ine tu nejde len aby zaplatalo mesto svoje výdavky. Okolo soliniek cez ulicu je dost priestoru na vytvorenie dost parkovacich miest aby sa uvolnil stred. Ked by ta PK bola aspon prenosna, aby ked mi pride rodina tak necham auto napr pred robotou, ale nasi cteni mestsky poslanci idu smerom že tato návsteva rodiny je neziaduca a treba ich odradit vysokými poplatkami.
Eva

#17 Peticia

2013-09-01 19:13

Naco tu rozvijate debaty? Uvedomte si, ze miesto na parkovanie vam nikto nezaruci, vsetko ostane tak ako je, len si to zaplatite a navsteva na cely den alebo dva? Mozete len snivat - to by sa nedoplatili. Nehovoriac o tom, ze doviezt tazsi nakup rodicom v priebehu dna bez rezidentskej karty tiez neviem ako bude mozne. Treba si ist asi vydiskutovat v utorok za poslancami Soliniek na ZS Gastanova asi o 17.00
Mirec

#18 Re: Peticia

2013-09-01 19:35

#17: Eva - Peticia

Nemôžem nikde najsť žiadnu zmienku, že sa niečo take organizuje. môžem ťa poprosiť o link.

Slavomír Fačkovec

#19 info od organizátora petície

2013-09-01 20:32

Iba pre informáciu diskutujúcich uvádzam, že mám iba 1 auto a v prípade platenia 12 eur ročne by to pre mňa nebol až taký problém to zaplatiť (už teraz mám s organizovaním petície väčšie výdavky), ale ide mi o princíp, že platím dane a mesto má z týchto peňazí riešiť aj nedostatok parkovacích miest. A navyše, ak sa raz začne platiť za niečo čo bolo doteraz bezplatné, tak sa poplatok už bude iba zvyšovať a nikdy ho nikto nezruší!
Zavedením tohto systému sa obyvateľom Soliniek bude život komplikovať napr. aj s návštevami a systém už nikto nezruší ale bude ho iba kozmeticky upravovať. O tom svedčí aj vyjadrenie primátora Chomu, že v prípade ak sa takýto systém osvedčí, tak bude zavedený aj na Vlčincoch a Hájiku, ALE NIKDE NEHOVORÍ, ŽE AK SA NA SOLINKÁCH NEOSVEDČÍ, TAK HO ZRUŠÍ!

pre "PZ" listinná petícia je rovnako dôveryhodná ako elektronická (pri podpise petície sa podpisujúci nepreukazuje žiadnym dokladom) - kontrola sa vykonáva náhodným výberom a kontrolou podpísaných (podpísaný má uvedenú adresu!). Ešte dodávam, že okrem petície s Bieberom sú tu aj petície s tisíckami podpisov. Ak chcete papierovú formu petície, môžte ma kontaktovať a veľmi rád Vám ju zašlem.

Myslím, že je zbytočné tu diskutovať (toto je petícia a nie diskusné fórum), kto s petíciou súhlasí nech ju podpíše a kto nesúhlasí, tak nech nepodpíše.
Ja osobne by som bol najradšej, keby takúto petíciu zorganizoval niekto iný a ja by som sa iba podpísal.

Na záver ešte dodávam, že už by mohla skončiť doba, kedy politici (na štátnej a miestnej urovni) rozhodujú o občanoch bez toho, aby poznali ich názor!

smartphone

#20 Stretnutie

2013-09-01 21:12

Je nejake stretnutie obcanov naplanovane so zastupcami za Solinky v najblizsom case?
Akosom tu zazrel nieco o Gastanovej...
Slavomír Fačkovec

#21 pre "smartphone"

2013-09-01 22:17

Niekde na internete som zachytil, že každý prvý utorok v mesiaci býva stretnutie poslancov za obvod Solinky v ZŠ Gaštanová asi o 17,00. Aj toto, že občan (volič!) musí pátrať, kedy a kde nájsť poslancov, svedčí o ich skutočnom záujme o voliča po voľbách.
Dodávam, že ja tam prídem.
Milan

#22 prieskum o parkovani

2013-09-02 05:46

Zdravim vsetkych,
len na doplnenie uvadzam, ze mesto robilo prieskum. Akurat to urobili dost pofidernym sposobom - papiere boli iba na mestskom urade. Kto tam nahodou mal cestu, tak ich tam mohol najst, kto tam tu cestu nemal, tak sa o nicom nedozvedel. Tiez som k tomu prisiel nahodou, bolo to v novembri 2012.
Pripajam fotky http://imgur.com/a/yD97k
Juraj R.

#23 Informácie

2013-09-02 08:08

Chýba mi množstvo informácií o tomto parkovnom.
Vyjadrím sa až po tom "stretnutí" so zástupcami v ten utorok (ak teda nejaké bude). Potom prípadne podpíšem aj petíciu.
fero

#24 Re: Parkovné

2013-09-02 10:43

JOK

#25

2013-09-02 11:26

Považujem za nehoráznosť a amatérsky prístup mesta zaviesť platené parkovanie na sídlisku Solinky. Mesto chce svoju neschopnosť riešiť dopravu a chýbajúce parkovacie miesta preniesť na súkromnú parkovaciu spoločnosť (na 20 rokov !!!) a tým sa zbaviť zodpovednosti. Je to hlúpy a primitívny počin zadĺženého mesta a podvod na občanoch Soliniek. Ak to mesto schváli tak by poslanci mestského zastupiteľstva mali vrátiť svoj mandát.
Solinkári, ktorí podporia mesto by si mali uvedomiť, že ZAVEDENÍM PLATENĚHO PARKOVANIA
SA NEVYRIEŠI ZÁKLADNÝ PROBLÉM - CHÝBAJÚCE PARKOVACIE MIESTA, ALE MESTO SI PORIEŠI ČASŤ SVOJEJ ZADĹŽENOSTI.
Solinkári spamätajte sa ešte nie je neskoro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!