Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Už ma serete a všetci

#194

2013-10-15 07:54

Pozdavujem všetkých aj ctený petičný výbor. Včera som sa na zasadnutí v dubnej skale dozvedel pár nových informácii a dosť ma to zarazilo.
1. Stále sa tu každý len sťažuje a ľudia sú ochotní aj návrhmi podporiť alternatívy, ale niet hoto čo by to spísal a poslal na kompetentných - avizujem na petičný výbor (keď už niečo organizujete tak treba alternatívy, čo máte okrem horúcich hláv a stále dookola tých istých fráz?)
2. Ako vypadlo z nášho "aktuálneho" primátora riešenie bude a neplánujú ho stiahnuť ale sú ochotní zapracovať nové nápady , či postrehy.
- osobne si myslím že ho tlačí čas - a ako viem čas su bud peniaze alebo volebne obdobie.
3. Taktiež som sa pýtal pána budúceho kandidáta za SMER Igora Líšku - tvorca daného projektu (myslím, že každý si tu rozmysli, koho bude voliť), či boli zapracované už nejaké body zo stretnutia občanov sídliska solinky minulý mesiac. Odpoveď : citujem " do teraz mi nič neprislo ani mailom, ani iným spôsobom.
4. Takže, keďže primátor dal 2 týždne na to aby sa spísali alternatívy a návrhy tak zakladam na mojom osobnom cloude excel na zapisovanie návrhov a apelujem na vás! píšte tam nápady, aby sme to predložili aspoň my, keď niet toho iného.

ak to nebude predložene a zaevidované - primátor si umyje velmi jednoducho nad tým ruky keďže je tu tá možnosť a nevyužili sme ju.

Čo je v maili to sa počíta

link na cloud
verzia pre postrehy - je možne komentovať
https://docs.google.com/file/d/0B3GnSdmrrZfLM2dVNDZpUkZONWc/edit?usp=sharing

verzia informacná - doplnená o postrehy
https://docs.google.com/file/d/0B3GnSdmrrZfLZk9aUFZSaU1Wd28/edit?usp=sharing

 

a body 186-192 - beriem do uvahy a zapracujeme .. super nápady

 

A to co je v v linkoch su pápady postrehy ludi, neberte to ako nic fixne ale ako podnet k diskuzii

Replies

Milan

#196 Re:

2013-10-16 16:46:17

#194: Už ma serete a všetci -

Vďaka za informovanie. Ale určite sa to dá aj bez toho blbého mena, ktoré ste si zvolili...

Každopádne celkom nechápem systému s tým Vašim excelom, nakoľko sa tam nedá nič upravovať ani dopĺňať... Ale Vašu iniciatívu samozrejme vítam. Návrhov tu, alebo na stránke Soliniek, je dosť, a keď im to na meste nestačí v takejto forme, resp. to poslanci neposúvajú ďalej tak ako sľúbili, treba to poslať aj inak, aby nemali výhovorky...K návrhom v tom exceli iba pár drobností, ktoré by možno zvýšili ich hodnotu a reálnosť:

  • s verejnou súťažou na dodávateľa sa uvažuje už teraz a prerokovanie s občanmi ste ako mysleli? Zástupcami občanov sú nimi velení poslanci. Zapojiť občanov priamo do prípravy 1 súťažných podkladov si neviem reálne predstaviť..
  • návrh 2 zvýhodnených kariet na byt je absolútne nereálny – pre všetkých vyše 4000 bytov tu toľko miesta nie je. A je tu problém s kupčením kariet. Čiže na byt – áno, ale za podmienky že majú auto. A 2 karty možno pre väčšie byty, nie aby niekto bez auta z garzónky mal 2 karty a obe predal.
  • cenu ničoho na 20 rokov dohodnúť nemožno. V prvom rade ľudia chcú prevádzku mestom – čiže zmluva na 20 rokov je bezpredmetná.

A trošku zbytočné veci v návrhoch:

  • platenie parkovného „iba v problematických časoch“ už je v návrhu aj teraz,
  • veľké autá nemajú mať prečo vyššiu sadzbu, tie na sídlisku vôbec nemajú čo dlhodobo parkovať. a zákaz nad 3,5t platí už myslím teraz.
  • stretnutia s občanmi prebiehajú už teraz.

S ostatným sa dá len súhlasiť.

Rád by som poskytol stručné faktografické spracovanie aktuálneho návrhu mesta (1xA4), aby každý nemusel čítať všetky dokumenty. Ponúkol som sa poslancom Soliniek, že urobím za nich túto robotu a keďže nereagovali asi nemajú čas a súhlasia... http://uloz.to/xCtPEwtg/solinky-zhrnutie-zameru-plateneho-parkovania-cez-ppp-pdf

A pre záujmuchtivých aj všetky súvisiace dokumenty (koncepcia, návrh, uznesenia...)  v jednom balíku: http://www.uloz.to/xkV9e3Pv/suvisiace-dokumenty-parkovanie-zilina-solinky-zip - Obzvlášť odporúčam grafickú časť štúdie p. Tabačeka z 2008 - mapa síce staršieho dáta, ale veľmi pekne urobená...

Slavomír Fačkovec

#200 Re:

2013-10-17 08:40:48

#194: Už ma serete a všetci -

Ak ste boli na zasadaní v Dubnej skale, tak ste isto postrehli, že pán primátor nemá záujem o ine - alternatívne riešenia, on chce iba vylepšovať tento PPP projekt.
Teto projekt má ale veľmi zásadnú chybu - spoplatňovanie a obmedzovanie návštev na maximálne 3 hodiny. Písal som o tom v Oznámení dňna 10.10.2013. Vyberám:
"Riešenie parkovania, ktoré chce zaviesť mesto na sídlisku Solinky, obmedzuje aj navštevy od 16:00 do 8:00, kedže plán mesta počíta s tým, že návštevník, ktorý príde na Solinky bude musieť za prvé 3 hodinný platiť parkovné formou SMS a po troch hodinách bude podľa mesta spoplatnenie také vysoké, aby návštevníka odradilo parkovať!
Čo je to za nezmyselný nápad, aby návšteva na okraji mesta (!!!) platila? Takýto nezmysel nie je ani v centre mesta, kde sa dá na miestach s parkovacími automatmi parkovať pondelok - piatok od 18:00-7:00 ZADARMO, v sobotu od 12:00 až do pondelka rána 7:00 ZADARMO."

Ak ste hovorili s pánom Igorom Líškom, tvorcom daného projektu, mohli ste sa ho priamo opýtať, či vypracoval aj nejaký iný návrh okrem PPP projektu.
Ja môžem napísať tiež, že "doteraz ma nikto z mestského úradu nekontaktoval - ani pán Ing. Líška."

My žiadame iné riešenie parkovania, môžeme dávať návrhy ale mestský úrad má na vypracovanie takýchto projektov zriadený odborný útvar.

Na záver dodávam, tak ako napr. filmový kritik nemusí vedieť natočiť film ale vie posúdiť, ktorý film je dobrý a ktorý nie, tak aj my vieme posúdiť, že tento PPP projekt nie je dobré riešenie.

P.S. Ja sa pod svoje názory podpisujem a neskrývam sa za nick, dokonca aj urážajúci.

P.S.2 Ale ináč oceňujem aj to, že ste vypracovali tabuľku a doplňate do nej rôzne návrhy.