Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Milan

#196 Re:

2013-10-16 16:46

#194: Už ma serete a všetci -

Vďaka za informovanie. Ale určite sa to dá aj bez toho blbého mena, ktoré ste si zvolili...

Každopádne celkom nechápem systému s tým Vašim excelom, nakoľko sa tam nedá nič upravovať ani dopĺňať... Ale Vašu iniciatívu samozrejme vítam. Návrhov tu, alebo na stránke Soliniek, je dosť, a keď im to na meste nestačí v takejto forme, resp. to poslanci neposúvajú ďalej tak ako sľúbili, treba to poslať aj inak, aby nemali výhovorky...K návrhom v tom exceli iba pár drobností, ktoré by možno zvýšili ich hodnotu a reálnosť:

  • s verejnou súťažou na dodávateľa sa uvažuje už teraz a prerokovanie s občanmi ste ako mysleli? Zástupcami občanov sú nimi velení poslanci. Zapojiť občanov priamo do prípravy 1 súťažných podkladov si neviem reálne predstaviť..
  • návrh 2 zvýhodnených kariet na byt je absolútne nereálny – pre všetkých vyše 4000 bytov tu toľko miesta nie je. A je tu problém s kupčením kariet. Čiže na byt – áno, ale za podmienky že majú auto. A 2 karty možno pre väčšie byty, nie aby niekto bez auta z garzónky mal 2 karty a obe predal.
  • cenu ničoho na 20 rokov dohodnúť nemožno. V prvom rade ľudia chcú prevádzku mestom – čiže zmluva na 20 rokov je bezpredmetná.

A trošku zbytočné veci v návrhoch:

  • platenie parkovného „iba v problematických časoch“ už je v návrhu aj teraz,
  • veľké autá nemajú mať prečo vyššiu sadzbu, tie na sídlisku vôbec nemajú čo dlhodobo parkovať. a zákaz nad 3,5t platí už myslím teraz.
  • stretnutia s občanmi prebiehajú už teraz.

S ostatným sa dá len súhlasiť.

Rád by som poskytol stručné faktografické spracovanie aktuálneho návrhu mesta (1xA4), aby každý nemusel čítať všetky dokumenty. Ponúkol som sa poslancom Soliniek, že urobím za nich túto robotu a keďže nereagovali asi nemajú čas a súhlasia... http://uloz.to/xCtPEwtg/solinky-zhrnutie-zameru-plateneho-parkovania-cez-ppp-pdf

A pre záujmuchtivých aj všetky súvisiace dokumenty (koncepcia, návrh, uznesenia...)  v jednom balíku: http://www.uloz.to/xkV9e3Pv/suvisiace-dokumenty-parkovanie-zilina-solinky-zip - Obzvlášť odporúčam grafickú časť štúdie p. Tabačeka z 2008 - mapa síce staršieho dáta, ale veľmi pekne urobená...

Replies


Hosť

#197 Re: Re:

2013-10-16 17:18:29

#196: Milan - Re:

Pri tej mape p. Tabačeka z r.2008 je jeden veľký nezmysel v podobe spojenia Javorovej a Gaštanovej ulice - v úseku pri ich začiatkoch, čím by počet parkovacích miest v oblasti paradoxne klesol! A to aj vďaka esíčkam, kde by sa časť súčasného parkoviska na Javorovej posunula a vymenila si miesto s cestou.

No a na niektorých miestach, ktoré boli v štúdii spred 5 rokov už vysadili stromy.

Ešte sa tu o tom možno nepísalo, ale veľký problém je/bude s parkovaním pri moste (Centrálna). Pozemok patrí nejakej BA spoločnosti, ktorej ho mesto predalo za éry p. Harmana v tom istom roku ako robili túto štúdiu. Investor tam chcel stavať zdravotnícke zariadenie, takže ak si tam jedného dňa postaví plot, tak hneď máme na sídlisku o 40 miest na parkovanie menej. Aj keď to nie sú regulerné miesta, iba kamenistá plocha, ale veľmi to pomáha.