Zvoľte za ministra životného prostredia Erika Baláža

Státisíce ľudí poznajú prácu aj osobnosť tohto vyštudovaného ekológa a aktivistu. Podieľal sa na tvorbe viacerých významných filmov, ktoré sa týkajú ochrany prírody. Medzi najznámejšie patria Vlčie hory, trojdielna séria Tajomné Karpaty a Strážca divočiny.

V roku 2017 získal ocenenie Biela vrana „za výnimočnú vytrvalosť a oddanosť svojmu poslaniu získať ľudí pre ochranu prírody, schopnosť vytvárať v nich vzťah k prírode a spájať rôznych aktérov.

Netreba sa rozsiahlo rozpisovať čo je už dlhodobo jasné. Príroda bola dlhodobo zanedbávaná a neuveriteľné rýchlo sa nám zhoršila kvalita životného prostredia, ktoré je teraz jednou z najdôležitejších tém. Preto je aj logické zvoliť túto osobnosť na daný post ministra, ktorý nielen teoretizuje, ale v praxi urobí všetko potrebné na ochranu.

Jozef Michalík    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Jozef Michalík na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.