Zrusenie distancneho vzdelavania

Milí rodičia, žiaci a študenti, za posledné obdobie si určite všetci všímame chaos vo vzdelávaní na diaľku, ktorý je úzko spätý s nedeostatočným technickým vybavením rodín, neschopnosťou učiteľov narábať s výpočtovou technikou a hlavne s nereálnym množstvom nezmyselných online hodín a domácich úloh.

Tento chaos všetkým zainteresovaným prerastá cez hlavu, či už žiakom pretože celé dni musia sedieť za pc a to ešte v tom dobrom prípade, ak majú vôbec pc a pripojenie na internet, alebo rodičom kt. musia zaobstarať vybavenie ktoré je veľmi finančne náročné pri obyčajnom slovenskom plate ,a ak berieme do úvahy že majú viac detí, ktorým musí byť zabezpečené stabilné pripojenie plus ešte počitač/notebook na každé jedno dieťa, tak je to až do neba volajúca suma strata z príjmu kt. si nie každá rodina môže dovoliť.

Daľej učitelia, kt. nemajú tech. zabezpečenie resp. s ním ani nevedia narábať to tiež nemajú ľahké, a zabezpečiť si dobré internetové pripojenie a tech. výbavu z slovenského učiteľského platu a potom z neho aj celý mesiac vyžiť mi príde nereálne, samozrejme sú tu aj vínimky ale tých je bohužiaľ nedostatok.

Všetci sami pociťujeme závadnosť dištančného viučovania kt. nemá hlavu a pätu, žiaci sú v strese, frustrovaní, časovo vyčerpaní , je extrémne psychicky náročné odsedieť niekoľko online hodín po sebe a popritom dokončovať domáce úlohy, rôzne prezentácie atď..

Taktiež aj zo strany učiteľov je toto celé veľmi zložité, ako už sme vyššie spomenuli.

Preto žiadame pána ministra školstva Mgr. Branislava Gröhlinga aby pristúpil na tieto opatrenia:

BOD 1. Zrušil dištančné vzdelávanie nakoľko je neefektívne a finančne a časovo náročnejšie ako forma vzdelávania v školských priestoroch, v dôsledku je aj škodlivá pre psychické zdravie žiakov.

BOD 2. Pozastavil vyučovanie na SŠ a VŠ na dobu neurčitú (do doby pokiaľ nebude situácia so zvládaním koronavírusu v našej krajine pod kontrolou, do doby kým nebude možné vzdelávať sa v školských priestoroch bez nezmyselných a obmedzujúcich opatrení a bez rizika nákazy )

BOD 3. Vyhlásenie koronavírusových "prázdnin" na dobu neurčitú (viď. bod 2)

BOD 4. Navrhujeme uplatnenie týchto opatrení aj na ostatných školských subjektoch a to (Materské školy, Základné školy, Gymnáziá, Konzervatóriá)

Svojim podpisom oprávňujem Martin.F na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.