Som zásadne proti používaniu jedu Stutox

Na Slovensku budeme plošne používať jed, ktorý zabíja dravce, srnky, bociany. Zastavme ich!

🔴Ministerstvo pôdohospodárstva povolilo plošné rozmiestnenie jedu Stutox, ktorý má zabíjať hrabošov. Jeho používaním však otrávime aj zajace, srnky, líšky, ale aj ohrozené bociany, či dravce, ktoré sú paradoxne prirodzeným predátorom hraboša. Aby toho nebolo málo, ohrozíme aj naše domáce zvieratá. Psy alebo mačky môžu jedom otrávené zviera nájsť a skonzumovať.

▶Zhodujú sa na tom ochrancovia prírody a zvierat, ornitológovia, ale aj poľovníci. Aj preto bol v Česku tento jed zakázaný, s čím súhlasili dokonca aj poľnohospodári.

🍂Plošná aplikácia tohto jedu je krátkozraké a nebezpečné riešenie. Premnoženie hraboša by sa malo riešiť správnymi poľnohospodárskymi postupmi a podporou jeho prirodzených predátorov, nie ich zabíjaním.

To najjednoduchšie riešenie nie je vždy najlepšie. A v prírode to platí dvakrát.

Čo vy na to, pán minister Ján Mičovský?FB_IMG_1589302261548.jpg

Svojim podpisom splnomocňujem Bea bee na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.