Petícia za zatvorenie všetkých stredných škôl na území SR a prechod na dištančnú výučbu

My, nižšie podpísaní žiadame aby bolo na všetkých stredných školách zavedené dištančné vyučovanie pre všetkcýh žiakov (aj pre OTP)

Na stredných školách sa stretávajú študenti z celého Slovenska a preplnené autobusy a vlaky každý piatok a nedeľu momentálnej situácii určite nepomáhajú . Očkovanosť žiakov stredných škôl je taktiež vo väčšine škôl nízka a nedostačujúca a ani  očkovanie na 100%  nezabráni samotnej nákaze .Preto je ponechanie stredných škôl otvorených naozaj veľkým rizikom ako pre nás mladistvých tak aj pre našich rodičov a rodiny.

Problémom môže byť aj internátne ubytovanie rovnako ako na VŠ. Na internátoch sa stretávajú študenti z rôznych škôl , tried a okresov .

Je štatisticky preukázané, že v tejto vlne sa COVID šíri najmä medzi mladými a preto by bolo naozaj vhodné a potrebné výučbu práve na stredných školách realizovať dištančne.

Minulý rok sa pri takýchto počtoch nakazených školy zatvárali , preto nevidíme dôvod prečo by bolo potrebné to tento rok dohnať do extrémov a riskovať zdravie a životy ľudí.

Mnoho  žiakov vysokých škôl taktiež žiada prechod na dištančnú formu vzdelávania a nemyslíme si, že by pri stredných školách mal byť rozdiel kedže riziká sú rovnako vysoké

Preto prosíme aby sa naozaj dôkladne prehodnotili tieto riziká a stredné školy prešli na dištančné vzdelávanie.

Zdravie detí a dospievajúcich by malo byť prvoradé, rovnako aj zdravie našich rodín.

Svojim podpisom oprávňujem Študenti SŠ na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.