Petícia za mimoriadne referendum v roku 2020

Pozdravujem a verím, že sa naladíte na spoločný cieľ, ktorý by rád prostredníctvom týchto riadkov prezentoval.

Som toho názoru, že stačilo "politickej špiny" prezentovanej v predvolebnej kampani.

Spoločne si záväzne, vysvetlime si pojem "Dobré mravy" a zároveň definujeme, kto my "mladý" Slovenský národ sme, a čo chce vlastne väčšina občanov SR podľa jej vedomia a svedomia.

Urobme si referendum o povahe a vlastnostiach slovenského národa. Vyrieši sa tým skoro všetko. Budeme vedieť ako a čo si ľudia aktuálne o sebe ako národe myslia. Nebudete nespokojní, lebo bude to záväzné! Hneď sa budeme vedieť zariadiť, či ostať alebo odísť preč pre nespokojných. Budeme vedieť v akom stave je náš národ atď.

Spýtajme sa záväzne kto sme v referende, aby sme mali 100% pravdu, čo si o sebe ako národe myslíme a ako sebe uvažujeme.

Myslím si, že to nie je našim politikom jasné kto a čo a aké parametre má Slovenský národ. Zároveň skončí demagógia, tým aké budú výsledky. Z toho vychádzajúc navrhujem spraviť referendum o aktuálnej povahe Slovenského národa a ich občanov v roku 2020, kde občania jasne povedia, kto sme a kam chceme a hlavne ako ísť.

Som za túto, do budúcna "smernicu", pretože naši politici sa očividne nevedia dohodnúť "kudy kam" a rokujú a rokujú a nič, prípadne blokujú rokovania. Som aj toho názoru a viem, že referendum je to, čo musia ako zákonotvorcovia dodržiavať.

Áno, sú to vynaložené financie naviac, ale pri tých nezhodách, ktoré sú, do budúcna ušteríme tým, že sa to takto "učeše" a nasmeruje vývoja Slovenska.

Čo dolina to iný mrav, ale štát, či republiku máme iba jednu. Čiže je to dôležité!

Není východ a Západ a Bratislava ako sa to bežne hovorí. Je Slovensko v celistvej forme.

Nie sme národ československý ale slovenský a som vďačný, že TGM, Beneš aj Štefánik nás osamostatnili, ale musíme sa naučiť viesť spoločne a nie individuálne, resp. cez názorové skupiny. Tie ťažko hľadajú kompromisy a nie to konsenzy.

Prečítal som si ústavu a je jasné, že aktuálne politické dianie je v rozpore dobrými mravmi v SR, slovákov atď., čiže protiústavné. článok 19 a 20.

Myšlienku treba dotvoriť avšak bez našich 17000 podpisov ostane mŕtva. Podporte slušnosť formou 21.storočia. Pridajte sa a určite sa nájde cesta ako nájsť otázky do referenda, na ktoré ľudia prídu dať svoj hlas a názor na vec, o tom, čo si myslia ako má vyzerať správanie slušného Slováka a Slovenky s oporou v zákone najvyššieho charakteru - ústavným zákonom čl. 19 a čl.20

Treba došpecifikovať, že "medzery v zákonoch, nie sú nad kontext slušnosti a slušného spravania sa v danej veci podľa kladných vlastností slovenského národa". Aby sa neobchádzali dohody a neprekrúcala pravda podľa ohybnosti niekoho chrbtice.

Veľa ľudí nevie dnes dodržať slovo a to slovo robí človeka. Potom sa čudujeme, že to vyzerá ako to vyzerá. Je to v záujme hlavne Vás milé dámy.

Potom sa môžeme baviť o tom, či ostať doma na materskej ako dlho atď.

Pre pánov:

Je to naša ZEM uznaná medzinárodne a vybojovaná v SNP a my by sme sa mali slušne a právne ohradiť voči narušiteľom dobra a normálneho rodinného života, aby sme nemuseli znova brať do rúk zbrane a bojovať ako naši dedovia na život na smrť za národ. Aktuálne dianie je aj tak dosť vyhrotené. (pozri Kiska v Levoči, či Trnavu).

Nehaňme sa a zastavme to včas tak, ako sa na 21.storočie patrí. Referendom o povahe Slovenského národa.

Pripomeniem, že ako národ sme prežili 1000 rokov pod Maďarskou nadvládou a 70 pod českou, aj keď pod názvom čsekoslovensko. Je načase ukončiť 30 rokov politiky "silnejší pes veď viete čo". A spraviť tu podriadok, dôstojne a nie prázdnymi populistickými rečami.

To bude vzdanie "holtu" pre ľudí, čo za národ položili život Štúr, Štefánik ... ako aj zavraždených snúbencov, na ktorých sa celé posledné 2 roky politici odvolávajú.

Nie som ani v politickej strane ani politik, a ani sa do toho špinavého boja o moc ako môžete sledovať v TV nechystám. Mám rodinu a sme slušní ľudi a chceme žiť kľudne, pokojne bez mediálnych osobných útokov na nás, na výchovu našich detí atď.

Ak na Vás niekto neustále útočí a pôsobí niečim, čo nechcete asi budete podráždený, unavený a negatívny, potom ste preťažený a neplynú ani dobré vzťahy ani zdravie ani pohoda, či v rodine, či inde. Zmeňme to!

Verím, že podporíte túto moju myšlienku aj svojím podpisom a zdieľaním medzi svojich známych.

Šimon Štancel    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Šimon Štancel na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.