Petícia proti križovatke Panónskej cesty s Vyšehradskou v Petržalke

Petícia proti rozšíreniu križovatky Južné Mesto na Panónskej ceste – prepojenie s Vyšehradskou v Petržalke.

Developer časti novej lokality Južného mesta v Petržalke, spoločnosť South City Retail Park A1, s.r.o., chce spojiť staršiu a novobudovanú časť Petržalky rušnou križovatkou na nesprávnom mieste, prostredníctvom prepojenía Panónskej cesty a Vyšehradskej. Plánovaná križovatka má byť hneď pri obytných domoch na Vyšehradskej, jej výstavba by spôsobila zánik výbehu pre psov, zánik desiatok parkovacích miest aj vyrúbanie stromov, z ktorých boli mnohé vysadené súčasnými obyvateľmi. Jej realizovaním by sa zvýšil počet motorových vozidiel na Vyšehradskej ulici, vrátane hluku a výfukových plynov, a to v bezprostrednej blízkosti bytových domov.

Nesúhlasíme s investičným zámerom a projektom na rozšírenie a budovanie križovatky Vyšehradská Panónska cesta a žiadame  primátora Hlavného mesta SR Bratislava a samosprávu mestskej časti Bratislava- Petržalka, aby k výstavbe križovatky vydali nesúhlasné stanovisko.

Michal Radosa,Lietavská 3, 851 06 Bratislava    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Michal Radosa,Lietavská 3, 851 06 Bratislava na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.