Petícia proti križovatke Panónskej cesty s Vyšehradskou v Petržalke

Petícia proti rozšíreniu križovatky Južné Mesto na Panónskej ceste – prepojenie s Vyšehradskou v Petržalke.

Developer časti novej lokality Južného mesta v Petržalke, spoločnosť South City Retail Park A1, s.r.o., chce spojiť staršiu a novobudovanú časť Petržalky rušnou križovatkou na nesprávnom mieste, prostredníctvom prepojenía Panónskej cesty a Vyšehradskej. Plánovaná križovatka má byť hneď pri obytných domoch na Vyšehradskej, jej výstavba by spôsobila zánik výbehu pre psov, zánik desiatok parkovacích miest aj vyrúbanie stromov, z ktorých boli mnohé vysadené súčasnými obyvateľmi. Jej realizovaním by sa zvýšil počet motorových vozidiel na Vyšehradskej ulici, vrátane hluku a výfukových plynov, a to v bezprostrednej blízkosti bytových domov.

Nesúhlasíme s investičným zámerom a projektom na rozšírenie a budovanie križovatky Vyšehradská Panónska cesta a žiadame  primátora Hlavného mesta SR Bratislava a samosprávu mestskej časti Bratislava- Petržalka, aby k výstavbe križovatky vydali nesúhlasné stanovisko.

Michal Radosa,Lietavská 3, 851 06 Bratislava    Kontaktujte autora petície

Pre podpísanie tejto petície vytvorenej Michal Radosa,Lietavská 3, 851 06 Bratislava vyplňte formulár nižšie. Autor petície bude vidieť všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári.