Okamzite zastavenie tazby Statnymi lesmi

Žiadame vedenie Štátnych lesov SR a Ministerstvo pôdohospodárstva ako ich spoluvlastníka, o OKAMŽITÉ zastavenie ťažby a exportu dreva za hranice Slovenskej republiky. Dennodenne vidíme vlaky a aj nákladné autá, ako naložené drevom opúšťajú NAŠE lesy a putujú za hranice Slovenska. Naše lesy sú zdevastované, o čom svedčia napríklad problémy s nedostatkom vlahy (stromy ich zadržiavajú) a slúžia ako zásobáreň. Táto situácia začína byť neúnosná a bude mať ďalekosiahle následky aj o desiatky rokov, keď sa nič nezmení. Nesmieme dovoliť, aby vidina zisku rozhodla o tom, že budúcim generáciam zanecháme holé pláne. Slovensko potrebuje novú, udržateľnú stratégiu rozvoja lesov. Sme za to, aby bola ťažba zastavená, pokým nebude táto stratégia vypracovaná, schválená, a vnesená do platnosti. Ďakujem za každý podpis.

Svojim podpisom splnomocňujem Peter Kurcik na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.