Petícia za zachovanie krytého plaveckého bazéna v Piešťanoch

Quoted post

Neumair B.

#16 Zachvanie EVY a zdevastované PN.

2015-12-15 15:06

Je veľkou hanbou nášho mesta a jeho predstaviteľov, že na zachovanie krytej EVY je nutná PETÍCIA !!! Veď tu sme skoro všetci vyrastali a EVA bola skutočne svetová !

Výhovorky ...ale to sú Kúpele vinné, tak tie neplatia...tu ide o nás, v prvom rade občanov Piešťan a okolia...no a až by to skutočne nešlo, tak je treba celú tú záhadnú sametovú revolúciu spochybniť a zamyslieť sa nad iným, aj pre väčšinu občanov prospešným, systémom. Oligarchov, zbohatlíkov, inostranných majiteľov a prevádzkovateľov  nám určite nebolo treba !

Spomeňme si :

Hotel SLOVAN - Grang Royal  s úžasnou tanečnou terasou a fontánou, LIPA, Srdiečko, Kominár s Nitrianskou uličkou, Krumplová jama, Gril, Herold, Reštaurácia Delfín na Váhu, LIDO, funkčná legendárne EVA,  Kúpeľný autobus s p. Kubinom, Amfiteáter, Prírodné kino, Tenisové dvorce v parku s hádzanárskym ihriskom , v zime ako jedinečné klzisko, Červená veža s upravenými chodníkmi, Autokemp Lodenica, Autokemp s kúpaliskom na ratnovskej strane, Auto-Motopreteky Cena Slovenska na letisku s tisícami návštevníkov,  letecké dni, motokárové preteky v meste, strelnica, krásne autá kúpeľných hostí, železnička Čango do Vrbového,  ...

O to viac  je teraz bezpodmienečne nutné urýchlene aspoň zrekonštruovať  EVU - na plne funkčnú .. no taktiež prioritne  vybudovať novú, dobe zodpovedajúcu, Nemocnicu s poliklinikou ( viete, že napr.  na jednom poschodí s izbami aj pre 5 pacientov je jedno spoločné špinavé WC s jednou sprchou na chodbe ?, izby bez klimatizácie a bez bezprievanového vetrania ?) a i  sociálny dom pre stárnúcich piešťancov ...veď to by malo byť sociálnou samozrejmosťou každého mesta.

A Piešťany, veď všetko čo tu pre ľudí ešte máme a mali sme, tak to vybudovali naši rodičia a starí rodičia. Posametorevolučná naša generácia je generáciou barbarov a devastátorov. Ani neviem ako sa nám to mohlo takto vymyknúť spod kontroly.

Aj aktuálne najnovšia iniciatíva niektorých poslancov na zničenie 109ročnej železničky z PN  do Vrbového a potom jej zvršok využit na vybudovanie iba 9 km (!) bicyklistickej cestičky z PN do Vrbového, tak to iba pokračuje v hore uvedenom barbarstve. Na potrebnú 9km bicyklistickú cestičku z PN do Vrbového je veľa iných možností a to určite aj pri zachovaní historickej železničky, mnohorako využiteľnej . Tu iba dúfam, že aj táto historická železnička nepribudne do horeuvedeného nostalgického zoznamu devastácií. Tu taktiež vítam iniciatívu pána Veverku na vyhlásenie tejto historickej železničky za národnú kultúrnu pamiatku, čo nám pri rozširovaní IŠ síce tiež nepomôže, ale aspoň dotiaľ by nám mohla zostať zachovaná.

Naše mesto žiaľ už nie je svetové, ale zachránme aspoň čo sa ešte dá !!!

 

 

Replies

Dufatel

#24 Re: Zachvanie EVY a zdevastované PN.

2015-12-15 19:17:44

#16: Neumair B. - Zachvanie EVY a zdevastované PN. 

  Aké rozumné. Tak akosi nechapem, co to kto riadi mesto cele desatrocia. A novoprislí, len hadzu na seba spinu. Kedy uz Slovak bude chapat a brat do uvahy aj druheho nazor, a ak je lepsi tak aj konat. Vyzyvam poslancov, aby to dokonca vyhlasili ako deklaraciu  vsetkym miestnym a mestskym poslancom. Budme uz konecne lepsi, ako okolite krajiny. Nepacilo sa Vam p. Dzurindove  a p. Meciara hlasania o platoch, alebo , ze tu moze byt Svajciarsko?  Mne ano, ale musite to zacat zhora. Dobre, prvy rok Vam nevysiel, tak zacnete ? Trebars i s tou opravou EVY. Potom ako pan Neumair uvadza. Zatial Vas este podporim, neskor ...?