Petícia za zachovanie krytého plaveckého bazéna v Piešťanoch


Hosť

#1

2015-12-15 10:07

Je to hanba pre Piestany "kupelne mesto" bez kryteho plaveckeho bazena ..... vsetko pozatvarajte, mladez sa moze venovat drogam....

Hosť

#2

2015-12-15 10:42

Bazen v Piestanoch vzdy bol, hadam kazdy Piestanec vedel plavat a bolo by super,keby tu aj nadalej tato moznost bola. Je smiesne, ze nemame kam chodit plavat. V tomto mame velke medzery.

Hosť

#3

2015-12-15 10:48

Pretože "Mesto" Piešťany nič nerobí pre rozvoj plaveckej gramotnosti, rekreácie a športu. Je nutné postaviť krytý bazén, aby sa Piešťany aspoň priblížili iným mestám na Slovensku ,
kde história plaveckých športov neexistovala a mestské bazény postavili.

Hosť

#4

2015-12-15 11:26

Keď mohlo dať mesto peniaze hokejistom a pólistom, ktorí si na svoju činnosť vedia zarobiť vedľajšou činnosťou, tak si určite zaslúžia aj plavci, veď denne sa v bazéne na tréningoch prestrieda cca 120 detí, čo chceme , aby skončili v krčmách? Plávanie je pritom spolu s behom na lyžiach najzdravší šport. Kladne pôsobí na chrbticu a celkovo rovnomerne zaťažuje svaly celého tela.

Hosť

#5

2015-12-15 11:46

Trénujem v plav.klubu od r.1962. Viem, aké množstvo detí prešlo plav.výcvikom, aké šport.plav.úspechy sme my tréneri so svojimi zverancami za uplynulé roky dosiahli. Záleží mi na ďalšej zdravej generácii a plávanie je najzdravší prirodzený športový pohyb. Neviem si predstaviť Piešťany bez modernej krytej plavárne.

Hosť

#6

2015-12-15 12:44

Vedenie mesta by sa malo konečne rozhýbať. Krytý bazén pre zimné obdobie je nevyhnutnosťou. Nenaučiť dieťa plávať sa môže vypomstiť viď štatistiky utopených.

Juraj

#7

2015-12-15 12:50

Bývam v NMnV tam máme bazén, a cca 25 km plus mínus je Uherské Hradište s aquaparkom a dalších zopár km zase niečo iného


Hosť

#8

2015-12-15 12:53

V každej dedine je bazén, len v Piešťanoch nie !!!

Katka

#9

2015-12-15 13:43

Je už načase, aby mali Piešťanci konečne krytú plaváreň na úrovni pre plavcov-športovcov, ale aj na rekreačné plávanie. Kompetentní vždy len sľubujú, ale skutkov sme sa zatiaľ nedočkali. Verím, že táto petícia splní svoj účel a donúti vedenie mesta konečne konať. Nepotrebujeme tu drahé akvaparky a welness centrá s horibilným vstupným, kde si bežný občan môže dovoliť kúpanie 2x do roka. Veď ruku na srdce, Piešťanci, koľkí z nás si môžu dovoliť pravidelne využívať napr. služby kúpeľov, a pritom ich máme "pod nosom". Krytá plaváreň s dobrým zázemím a infraštruktúrou s rozumnými cenami vstupného je to, čo Piešťany potrebujú.


Hosť

#10

2015-12-15 13:43

Pretože my na meste záleží a na kúpalisku EVA som vyrastala.

Hosť

#11

2015-12-15 13:46

Som za zdravý vývoj detí športom. Plávanie v tomto bazéne je jediná možnosť v Piešťanoch. Neberte im ju, pokiaľ tu nemajú iný, stále sľubovaný nový moderný bazén, ktorý už majú skoro na každej väčšej dedine, nehovoriac o možnostiach, kde sú termálne pramene.

Hosť

#12

2015-12-15 13:48

Plavecký šport a Piešťany sú historicky spojené do spoločného významu.
hosť

#13

2015-12-15 14:01

Plávanie a bicyklovanie je uplne najzáklanejšia vec ,ktorú by mali naše deti vedieť.No v Piešťanoch je veľmi zlá situácia pre rozvoj našich detí ohladne plávania.Sú aj menšie mestá ktoré majú  bazén,pritom mesto Piešťany malo aj má veľa skvelých plavcov,šikovných ludí,ktorí toto naše mesto reprezentujú.Môžem potvrdiť ,že bazén na Slnave je využitý na 100% ,pretože naraz trénujú viaceré plavecké skupiny.No ako sa hovorí stačí raz vidieť ako 100x počuť,alebo čítať.Určite je treba podporiť našich plavcov aj ostatných ludí,ktorý si chcú zaplávať a urobiť niečo pre svoje zdravie.


Hosť

#14

2015-12-15 14:05

a este jedna dolezita vec. skuste to povedat tym detom, ktore vacsinu svojho zivota plavali ci uz kazdy den, alebo niekolkokrat za tyzden. davali do toho celu svoju silu, dusu a vasen. ako im toto chce vedenie mesta povedat???!!! to akoze oni su nieco menej ako ostatni sportovci? teraz sa mozu len tak flakat po uliciach? preco by aj oni nemali mat normalne podmienky pre svoj rozvoj? 


Hosť

#15

2015-12-15 14:33

Pretoze radnica mesta Piestany je neschopna udrzat toto mesto atraktivne tak ako bolo. Jedna z veci ktore poukazuju na neschopnost je, ze musime prosit o zachovanie jedineho plaveckeho bazenu v meste. Nehovorim uz vobec o bazene EVA, ktory je v dezolatnom stave....Smutne co sa tu deje alebo nedeje...Poprosim celu radnicu mesta Piestany o zamyslenie.
S uctou
Daniel Kubica
Neumair B.

#16 Zachvanie EVY a zdevastované PN.

2015-12-15 15:06

Je veľkou hanbou nášho mesta a jeho predstaviteľov, že na zachovanie krytej EVY je nutná PETÍCIA !!! Veď tu sme skoro všetci vyrastali a EVA bola skutočne svetová !

Výhovorky ...ale to sú Kúpele vinné, tak tie neplatia...tu ide o nás, v prvom rade občanov Piešťan a okolia...no a až by to skutočne nešlo, tak je treba celú tú záhadnú sametovú revolúciu spochybniť a zamyslieť sa nad iným, aj pre väčšinu občanov prospešným, systémom. Oligarchov, zbohatlíkov, inostranných majiteľov a prevádzkovateľov  nám určite nebolo treba !

Spomeňme si :

Hotel SLOVAN - Grang Royal  s úžasnou tanečnou terasou a fontánou, LIPA, Srdiečko, Kominár s Nitrianskou uličkou, Krumplová jama, Gril, Herold, Reštaurácia Delfín na Váhu, LIDO, funkčná legendárne EVA,  Kúpeľný autobus s p. Kubinom, Amfiteáter, Prírodné kino, Tenisové dvorce v parku s hádzanárskym ihriskom , v zime ako jedinečné klzisko, Červená veža s upravenými chodníkmi, Autokemp Lodenica, Autokemp s kúpaliskom na ratnovskej strane, Auto-Motopreteky Cena Slovenska na letisku s tisícami návštevníkov,  letecké dni, motokárové preteky v meste, strelnica, krásne autá kúpeľných hostí, železnička Čango do Vrbového,  ...

O to viac  je teraz bezpodmienečne nutné urýchlene aspoň zrekonštruovať  EVU - na plne funkčnú .. no taktiež prioritne  vybudovať novú, dobe zodpovedajúcu, Nemocnicu s poliklinikou ( viete, že napr.  na jednom poschodí s izbami aj pre 5 pacientov je jedno spoločné špinavé WC s jednou sprchou na chodbe ?, izby bez klimatizácie a bez bezprievanového vetrania ?) a i  sociálny dom pre stárnúcich piešťancov ...veď to by malo byť sociálnou samozrejmosťou každého mesta.

A Piešťany, veď všetko čo tu pre ľudí ešte máme a mali sme, tak to vybudovali naši rodičia a starí rodičia. Posametorevolučná naša generácia je generáciou barbarov a devastátorov. Ani neviem ako sa nám to mohlo takto vymyknúť spod kontroly.

Aj aktuálne najnovšia iniciatíva niektorých poslancov na zničenie 109ročnej železničky z PN  do Vrbového a potom jej zvršok využit na vybudovanie iba 9 km (!) bicyklistickej cestičky z PN do Vrbového, tak to iba pokračuje v hore uvedenom barbarstve. Na potrebnú 9km bicyklistickú cestičku z PN do Vrbového je veľa iných možností a to určite aj pri zachovaní historickej železničky, mnohorako využiteľnej . Tu iba dúfam, že aj táto historická železnička nepribudne do horeuvedeného nostalgického zoznamu devastácií. Tu taktiež vítam iniciatívu pána Veverku na vyhlásenie tejto historickej železničky za národnú kultúrnu pamiatku, čo nám pri rozširovaní IŠ síce tiež nepomôže, ale aspoň dotiaľ by nám mohla zostať zachovaná.

Naše mesto žiaľ už nie je svetové, ale zachránme aspoň čo sa ešte dá !!!

 

 

Jano

#17 petícia

2015-12-15 15:44

Je ostuda, že obyvatelia Piešťan a okolia sa musia chodiť kúpať do Salíb, Sládkovičova, Podhájskej,Galanty, Senca ..... Na tej radnici ste už všetci padlí na hlavu? Viete koľko pracovných príležitostí by ste vytvorili? A teraz chcete zničiť aj to, čo ešte funguje?


Hosť

#18

2015-12-15 16:16

Neviem, preco zrovna v Piestanoch,koliske Slovenskeho plaveckeho sportu a vodneho pola nevedia alebo nie su predstavitelia mesta schopni zabespecit podmienku kontinuity skvelych vykonov Piestanskych plavcov a polistov-kryty plavecky bazen.Asi zabudli na medaile z majstrovtiev europy,sveta a dokonca z OLYMPIAD ktore Piestansky plavci do Piestan priniesli.Nezasluzili by si za propagaciu ,reprezentaciu a zviditelnenie Piestan ba i Slovenska vo svete pomoc od predstavitelov mesta,ktori ziskali podporu od obcanov Piestan pri volbach i za sluby na neodkladne riesenie -vystavbu kryteho plaveckeho bazenu v Piestanoch.Ked si pripomenieme stavbu tenisovych kurtov a nasledne skvele vykony Piestanskych tenistiek a tenistov v reprezentacii Slovenska a propagacie Piestan ,vidime jasne podmienku tychto skvelych vykonov -podporu( i financnu )od predstavitelov mesta Piestany pri vystavbe kurtov v tom case....Cakame tiez s nadejou na takto skvele vysledky od Piestanskych hokejistov v extralige,pretoze na financnu podporu Radnice sa v sucasnosti nazaj nemozu stazovat......Ale chcem obyvatelom Piestan a okolitych obci pripomenut ze plavci v oboch plaveckych kluboch a vodnopolisti Piestan si svojich "hracov nemusia kupovat "ale si ich vychovavat z vlastnych deti a vnucat.A preto podporit vytvorenie podmienky k ich dalsej existencii.Podotykam ,ze i pri doterajsej chudobnej podpore ,ktoru si zvecsa zabespecuju rodicia z vlastneho ,nosia Piestansky plavci medaile z Majsrovstiev Slovenska a z Poharov Primatorov Slovenskych miest .(Dockame sa na 1.rocnik i v Piestanoch??)

Hosť

#19

2015-12-15 16:32

Mám rád plávanie, mám rád kúpaliská a nemám kde....

Hosť

#20

2015-12-15 18:01

lebo ludia zabudaju na sport a svoje zdravie, na zdravie svojih deti....

Hosť

#21

2015-12-15 18:56

Pretože je naozaj choré aby Piešťany nemali krytý bazén. Ale na neprimerané sponzorovanie hokeja sa peniaze nájdu.

Hosť

#22

2015-12-15 19:09

Piešťany - mesto, kde sa sponzoruje len jeden šport,hokej. Pritom mládežnícky hokej má oproti iným klubom viac než chabé výsledky. V Piešťanoch sú plavecké kluby, v ktorých sú majstri Slovenska v rôznych vekových kategóriach, v Piešťanoch je veslársky, kajakársky klub, tieto kluby majú taktiež majstrov Slovenska, ale aj víťaza svetového pohára vo veslovaní L. Babača a takto by sa mohlo pokračovať ďalej vo vymenúvaní klubov a ich výsledkov.... Mesto Piešťany nerobí nič pre športové kluby. Vedeniu mesta je úplne "ukradnutý" názor voličov.

Hosť

#23

2015-12-15 19:16

Je nepochpiteľné, že plavci musia plávať v hotelovom bazéne. Pretože krytá plaváreň je v každom normálnom meste.
Dufatel

#24 Re: Zachvanie EVY a zdevastované PN.

2015-12-15 19:17

#16: Neumair B. - Zachvanie EVY a zdevastované PN. 

  Aké rozumné. Tak akosi nechapem, co to kto riadi mesto cele desatrocia. A novoprislí, len hadzu na seba spinu. Kedy uz Slovak bude chapat a brat do uvahy aj druheho nazor, a ak je lepsi tak aj konat. Vyzyvam poslancov, aby to dokonca vyhlasili ako deklaraciu  vsetkym miestnym a mestskym poslancom. Budme uz konecne lepsi, ako okolite krajiny. Nepacilo sa Vam p. Dzurindove  a p. Meciara hlasania o platoch, alebo , ze tu moze byt Svajciarsko?  Mne ano, ale musite to zacat zhora. Dobre, prvy rok Vam nevysiel, tak zacnete ? Trebars i s tou opravou EVY. Potom ako pan Neumair uvadza. Zatial Vas este podporim, neskor ...?


Hosť

#25

2015-12-15 19:49

Je choré keď v tejto tzv. demokracii musíme robiť petície, aby niečo fungovalo. Dokedy sa bude na tomto Slovensku musieť bojovať za to aby fungovalo všetko čo kedysi fungovalo za socializmu, to ste už všetci pri moci úplne osprosteli, alebo na Vás doľahla tzv. demokracia zo západu a hlavne z Ameriky.