Podpora Martina Urminského v práve na spravodlivý súdny proces

Quoted post

sofia

#62

2015-07-30 18:38

Vyjadrenie : Tí,ktorí si myslíte,ze Maťo je nezodpovedný otec = Maťo sa po rozvode dlho súdil o opateru svojich synov..Chcel by nezodpovedný otec do výchovy 3 deti? Nakoniec mu súd nevyhovel a stanovil mu výživné,ktorého výška vôbec nebola skúmaná..Neboli povolení svedkovia na jeho obhajobu..Štát mu určil výživné skoro 400 eur..Porovnajte si to s výškou minimálnej mzdy na Slovensku..Koľko by musel Maťo zarábať,aby dokázal žiť na našom Slovensku?Dáva vôbec Slovensko ľuďom podmienky ,aby zarobili toľko koľko im sám určil? Maťo nikdy nežiadal o zníženie výživného a nechce to urobiť ani teraz.. Je vlastne v konflikte so štátom - jemu dlží..Vlastne je to dlh tak vysoký ,aký si štát sám určil ,že bude..Štát ho vlastne núti zarábať 3 násobne viac ,ako sám určil ,ze je naše minimim na život..Má na to právo? Maťo hladuje práve preto,že chce poukázať na nezmyselnosť tohto systému..A ešte jedna vec: jeho synovia ho ľúbia a majú s ním pekný vzťah..Ako by to celé bolo možné keby bol či už v manželstve alebo po ňom zlý otec?

Replies


Hosť

#63 Re:

2015-07-31 06:24:51

#62: sofia -  

 Chapem tvojim argumentom. Ide o to ze ked si clovek urobi dobrovolne 3 deti, mal by sa obracat tak aby ich uzivil vramci systemu ako je nastaveny, nepozadoval po nich aby boli pustovnici ziviaci sa zverom lesnych plodov a lovom ryb, hoc verim ze mali synovia v nom maju vzor, tatino je cool, nakolko im zosobnuje isty typ hrdinu, a male deti este nevidia do toho ako je to sa zivit. Bezne taketo podobne deti po rozvode miluju ocina,ktory sa s nimi stretava raz za dva tyzdne/mesiac a zoberie ich na zaujimavy vylet, skor nez zrobenu maminu ktora nie je taka cool, nakolko sama zaraba, nakupuje, upratuje, sati, udrzuje chod domacnosti a uz nema energiu na tie coolove vylety a chovanie nadneseneho zasneneho hrdinu. Ju obvykle ocenia az na prahu puberty a dospelosti, dovtedy je to obeta bez ocenenia. Co pomoze detom tatino co hladovkuje? - myslim keby ich mal zverene a nieco sa mu ine nepacilo a rozhodol sa hladovat, ohrozil by tak opat a len zase sovje deti!
Ono si deti robit nemusel, ked chcel bojovat proti systemu, zit bez penazi. Ked si ich raz urobil, vznikla mu zodpovednost, ktoru niekto tahat musi (matka, stat). Sud mu ich spravne nezveril, nakolko nema potrebne materialne zabezpecenie a co je este horsie nemieni sa on ani snazit. Ked nema na to platit 400,- kolko by este len musel mesacne vycalovat keby boli v jeho starostlivosti? Viete si predstavit kolko stoji mesacne strava, skolne, osatne, byvanie a mnohe dalsie polozky pri 3 detoch? Tak dokelu si ich nerobim ked vidim ze na to nemam! Co by mu jeho synovia z dlhodobeho hladiska povedli keby ich zivol zo socialnych minimlanych davok? Stale by bol v ich ociach taky hrdina? Keby spoluziaci mali kruzky, hracky, oblecenie, a oni bobule a ryby z potoka...
Ako ja sa nezastavam systemu, je to Matrix ktory nas vyciciava, zastavam sa toho prevziat zodpovednost za chovanie na ktore si naslapol svojimi rozhodnutiami. 3 deti uz je dost, je to uz nadpriemerne pocetna rodina (ked berieme 2 deti ako priemer). Nie je to 1 dieta, s ktorym je zivot este pomerne jednoduchy a mobilny. Ten clovek si narobi velku rodinu a potom zacne mat zajacie umysly? Je to nefer od neho a sebecke. 


Hosť

#76 Re:

2015-08-07 10:35:27

#62: sofia -  

 Súd asi vedel, prečo mu deti nepridelil. Vďaka Bohu za to.

A výživne si rovnako nevycical z prsta. A že nedovolil svedkov? Však ak to boli podobní experti ako predmetný pán, tak kto by počúval. A hlavne načo. Súd zaujímaju fakty a reči.