Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post


Hosť

#582 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-04 18:32

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Pre niekoľkými týždňami sa šírila po internete podobná informácie o knihe Čo to robia mama s ockom, ktorá bola taktiž prezentovaná ako kniha na sexuálnu výchovu v materských školách, čo bol pravdepodobne hoax. Ale kniha nepatrí medzi zakázanú literatúru, takže môže sa stať, že sa takáto kniha objaví aj v školách. V škôlkach pravdepodobne nie, keďže jej obsah nesúhlasí s učebnými osnovami určenými pre výchovu v škôlkach a nepatrí medzi doporučenú literatúru.Kniha má byť síce pomôckou pre rodičov, ale je určená pre deti od 6 rokov (http://www.svojtka.sk/obchod/detail/co_to_robia_mama_s_ockom). A keďže sa Ministerstvo školstva k otázke škôl nevyjadrovalo, tak sa môže stať, že po zavedení sexuálnej výchovy v školách sa takáto kniha v niektorých školách objaví. Túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil (podľa mojich informácii).

Myslím, že rozumný človek neuverí okamžite správe o tom, že je takáto alebo podobná kniha v našich škôlkach, ale zistí si viac informácii a vyvodí z toho závery. Ja osobne túto knihu nepovažujem za vhodnú ani pre 6 ročné deti a keď som si pozerala Metodickú príručku pre výchovu k manželstvu a rodičovstvu (od 5. ročníka), ktorou sa zatiaľ má riadiť prípadná sexuálna výchova, tak myslím, že kniha Čo to robia mama s ockom by jej vyhovovala (samozrejme s trocha upravenými obrázkami prispôsobenými vyššiemu veku). Som veriaci človek a táto príručka je v rozpore s mojim myslením a presvedčením, keďže sex považuje za "správny", pokiaľ je bezpečný a v podstate nabáda mládež k sexuálnej aktivite. Je skupina ľudí, ktorým takéto zmýšľanie nevadí a nikto im v tom nebráni. O tom je sloboda. Ale prečo majú s týmito nazormi súhlasiť aj iní a majú byť prezentované ich deťom?

Nie je správne na základe prvotných správ napr. o knihe Čo to robia mama s ockom šíriť paniku, ale treba triezvo a s rozumom hľadieť na svet vôkol nás a posudzovať poskytované informácie. Je pravda, že mnoho správ je zveličených a prifarbených, ale bez vetra sa ani lístok nepohne. Aby sme raz svoju vieru v to, že nám nič zlé nehrozí, neľutovali. Lebo môže byť už neoskoro a nie všetko, čo sa teraz deje je prejavom pokoroku a vyspelosti. Lebo ja morálny úpadok za vyspelosť nepovažujem.

Replies


Hosť

#638 Re: Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-13 19:40:37

#582: - Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Prispievam k téme sexuálnej výchovy v materských škôlkach. Mnohí neveria, že v Nemecku sú deti v škôlkach vedené k masturbácii. Kto rozumie nemecky, môže si o tom prečítať na stránke nazvanej výstižne: materská škôlka dnes (www.kindergarten-heute.de), v časti Zeitschrift (časopis).

Dovoľujem si tu uviesť preklad niektorých častí článku s názvom Sich selbst endecken und sinnlich erfahren uverejnenom v časopise Kindergarten heute 2/2005 (priamy link na článok mi stránka petície.com nechcela vziať pre limit 90 znakov):

Cesty objavovania - detská sexualita: Detská sexualita sa ukazuje počas denného programu v škôlke v rôznych podobách: priamo alebo nepriamo, bojazlivo alebo otvorene, iritovaním alebo jasne, pýtajúc sa alebo provokovaním. 

Skorá detská masturbácia - sebauspokojovanie: Prostredníctvom sebauspokojovania objavujú deti svoje telá. Cítia svoje telo veľmi blízko a pociťujú slastiplné pocity. Povoliť skorú rannú masturbáciu má význam pre budovanie ja-identity a poukazuje na aspekt identity u sexuality.

Hranie sexuálnych rolí: Hry rolí so sexuálnym obsahom sú dôležitým cvičným poľom pre deti v kontakte s vrstovníkmi. Hry na doktora, otec-mama-dieťa hry alebo ďalšie sexuálne hry rolí umožňujú na jednej strane vydať sa na cestu objavovania tela a na druhej strane spracovať aktívne mediálne vplyvy a hravou formou previesť.

Zmyslové školenie: Rozsiahle zmyslové školenie umožňuje spoznať vlastné telo ako aj emocionálnu a telesnú dimenziu sexuality. Pritom hrajú významnú úlohu dotyky, státie, chôdza a pohyby. Dotyky sú odkázané na telesný kontakt s ostatnými deťmi alebo dospelými. Deti experimentujú a zakúšajú, kde sú ich telesné hranice a kde prekračujú telesné hranice iných.

Priestorové usporiadanie: Priestory sú často vybavené z pohľadu prehľadnosti, upratovacích možností, jasnosti a vecnej funkčnosti. Zriadenie prítulných kútikov s poduškami a matracmi je dôležité, aby deti mali tiež možnosť stiahnuť sa a byť medzi sebou v malej skupine.

Na konci článku je odporúčaná literatúra vydaná inštitúciou BZgA - Spolková centrála pre zdravotnícku osvetu, ktorá je viazaná príkazmi a podriadená vláde. Odporúčaná literatúra: Koerper, liebe, Doctorspiele - Telo, láska, hry na doktorov. Príručka pre rodičov pre rozvíjanie detskej sexuality u detí vo veku 1 - 3 roku života, a vo veku 4 - 6 rokov (brožúrky sú zadarmo). Príručka sexuálnej výchovy. Takto sa deti učia spoznávať seba a svoje telá. Odborná kniha pre vychovávateľky a rodičov.

Tieto publikácie si môžete ľahko vygoogliť na internete.