Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv


Hosť

/ #582 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-04 18:32

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Pre niekoľkými týždňami sa šírila po internete podobná informácie o knihe Čo to robia mama s ockom, ktorá bola taktiž prezentovaná ako kniha na sexuálnu výchovu v materských školách, čo bol pravdepodobne hoax. Ale kniha nepatrí medzi zakázanú literatúru, takže môže sa stať, že sa takáto kniha objaví aj v školách. V škôlkach pravdepodobne nie, keďže jej obsah nesúhlasí s učebnými osnovami určenými pre výchovu v škôlkach a nepatrí medzi doporučenú literatúru.Kniha má byť síce pomôckou pre rodičov, ale je určená pre deti od 6 rokov (http://www.svojtka.sk/obchod/detail/co_to_robia_mama_s_ockom). A keďže sa Ministerstvo školstva k otázke škôl nevyjadrovalo, tak sa môže stať, že po zavedení sexuálnej výchovy v školách sa takáto kniha v niektorých školách objaví. Túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil (podľa mojich informácii).

Myslím, že rozumný človek neuverí okamžite správe o tom, že je takáto alebo podobná kniha v našich škôlkach, ale zistí si viac informácii a vyvodí z toho závery. Ja osobne túto knihu nepovažujem za vhodnú ani pre 6 ročné deti a keď som si pozerala Metodickú príručku pre výchovu k manželstvu a rodičovstvu (od 5. ročníka), ktorou sa zatiaľ má riadiť prípadná sexuálna výchova, tak myslím, že kniha Čo to robia mama s ockom by jej vyhovovala (samozrejme s trocha upravenými obrázkami prispôsobenými vyššiemu veku). Som veriaci človek a táto príručka je v rozpore s mojim myslením a presvedčením, keďže sex považuje za "správny", pokiaľ je bezpečný a v podstate nabáda mládež k sexuálnej aktivite. Je skupina ľudí, ktorým takéto zmýšľanie nevadí a nikto im v tom nebráni. O tom je sloboda. Ale prečo majú s týmito nazormi súhlasiť aj iní a majú byť prezentované ich deťom?

Nie je správne na základe prvotných správ napr. o knihe Čo to robia mama s ockom šíriť paniku, ale treba triezvo a s rozumom hľadieť na svet vôkol nás a posudzovať poskytované informácie. Je pravda, že mnoho správ je zveličených a prifarbených, ale bez vetra sa ani lístok nepohne. Aby sme raz svoju vieru v to, že nám nič zlé nehrozí, neľutovali. Lebo môže byť už neoskoro a nie všetko, čo sa teraz deje je prejavom pokoroku a vyspelosti. Lebo ja morálny úpadok za vyspelosť nepovažujem.