Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv


Hosť

/ #638 Re: Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-13 19:40

#582: - Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Prispievam k téme sexuálnej výchovy v materských škôlkach. Mnohí neveria, že v Nemecku sú deti v škôlkach vedené k masturbácii. Kto rozumie nemecky, môže si o tom prečítať na stránke nazvanej výstižne: materská škôlka dnes (www.kindergarten-heute.de), v časti Zeitschrift (časopis).

Dovoľujem si tu uviesť preklad niektorých častí článku s názvom Sich selbst endecken und sinnlich erfahren uverejnenom v časopise Kindergarten heute 2/2005 (priamy link na článok mi stránka petície.com nechcela vziať pre limit 90 znakov):

Cesty objavovania - detská sexualita: Detská sexualita sa ukazuje počas denného programu v škôlke v rôznych podobách: priamo alebo nepriamo, bojazlivo alebo otvorene, iritovaním alebo jasne, pýtajúc sa alebo provokovaním. 

Skorá detská masturbácia - sebauspokojovanie: Prostredníctvom sebauspokojovania objavujú deti svoje telá. Cítia svoje telo veľmi blízko a pociťujú slastiplné pocity. Povoliť skorú rannú masturbáciu má význam pre budovanie ja-identity a poukazuje na aspekt identity u sexuality.

Hranie sexuálnych rolí: Hry rolí so sexuálnym obsahom sú dôležitým cvičným poľom pre deti v kontakte s vrstovníkmi. Hry na doktora, otec-mama-dieťa hry alebo ďalšie sexuálne hry rolí umožňujú na jednej strane vydať sa na cestu objavovania tela a na druhej strane spracovať aktívne mediálne vplyvy a hravou formou previesť.

Zmyslové školenie: Rozsiahle zmyslové školenie umožňuje spoznať vlastné telo ako aj emocionálnu a telesnú dimenziu sexuality. Pritom hrajú významnú úlohu dotyky, státie, chôdza a pohyby. Dotyky sú odkázané na telesný kontakt s ostatnými deťmi alebo dospelými. Deti experimentujú a zakúšajú, kde sú ich telesné hranice a kde prekračujú telesné hranice iných.

Priestorové usporiadanie: Priestory sú často vybavené z pohľadu prehľadnosti, upratovacích možností, jasnosti a vecnej funkčnosti. Zriadenie prítulných kútikov s poduškami a matracmi je dôležité, aby deti mali tiež možnosť stiahnuť sa a byť medzi sebou v malej skupine.

Na konci článku je odporúčaná literatúra vydaná inštitúciou BZgA - Spolková centrála pre zdravotnícku osvetu, ktorá je viazaná príkazmi a podriadená vláde. Odporúčaná literatúra: Koerper, liebe, Doctorspiele - Telo, láska, hry na doktorov. Príručka pre rodičov pre rozvíjanie detskej sexuality u detí vo veku 1 - 3 roku života, a vo veku 4 - 6 rokov (brožúrky sú zadarmo). Príručka sexuálnej výchovy. Takto sa deti učia spoznávať seba a svoje telá. Odborná kniha pre vychovávateľky a rodičov.

Tieto publikácie si môžete ľahko vygoogliť na internete.