Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Quoted post

pamätník

#43 37

2014-06-28 13:58

Úplne súhlasím s tým, že tu ide len a len o majetok. Tieto veci majú hlbšie korene, siahajú do roku 1995-2002, kedy sa v rámci reštitúcií vracali majetky cirkevnému zboru BA a v rámci toho bola vrátená aj evanjelická nemocnica a zbor sa dostal aj k majetkom po nemeckých evanjelikoch. Toto bolo už vtedy tŕňom v oku niektorým vysokopostaveným ľuďom( u jedného to trvá do dnes), ktorí si robili zálusk na tieto majetky, s ktorými mali "veľké plány". Dnešný stav je len ďalším pokračovaním a nezmierením sa týmto stavom.

Replies

Obyčajný slovenský kresťan-evanjelik

#44 To, že naše

2014-06-28 17:42:32

#43: pamätník - 37

Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku podpísal dôstojný emeritný brat biskup Stanislav Pietak, má vysokú výpovednú hodnotu a svedčí o tom, že osobnosti kresťanského sveta, ktoré z milosti Božej vykonali významné dielo pri budovaní Božieho kráľovstva na tejto zemi a sú nefalšovanou duchovnou autoritou, vyslovujú trestnej expedícii, ktorú podniklo Generálne presbyterstvo ECAV, jednoznačné nie.

Pozdravujeme Vás, dôstojný brat biskup, s najväčšou úctou a vďakou. S radosťou spomíname na Vaše kázne a duchovné príhovory, ktoré ste na Slovensku predniesli. Ďakujeme Vám za Vaše bratské povzbudenia a objatia. Pokoj Vám, drahý brat biskup Stanislav Pietak.

X

#49 Re: 37

2014-06-29 16:25:07

Ak nemám čím vyvrátiť argumenty protivníka, najľahšie je ho obviniť z nečistých úmyslov, aby sa musel brániť - a mám vyhrané. Ako vie pamätník, komu o čo išlo? Ja myslím, že predovšetkým išlo tomu o majetky Bratislavy, kto ich skutočne z reštitúcii Bratislavy aj získal. Kto to je? Pozrite sa na listy vlastníctva.