Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

Zuzana

#529 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 20:03

#524: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Snažte sa pochopiť tých ľudí. Oni hovoria, čo cítia. Ja to viem možno viac odargumentovať. Proste sa prevalilo, že najká skupina ľudí vyrobila materiál, ktorý nikto neoponoval, dostala na to peniaze z rozpočtu. Možno keby to bola učebnica o ochrane životného prostredia, tak si to nik nevšimne. Ale uznajte, sexualita sa týka naozaj všetkých. Preto to vo všetkých zarezonovalo. A vyjadrujú sa ako vedia. Boja sa toho, z čoho mám obavu aj ja. Že niekto bude chcieť vtláčať postoje mojim deťom. Nie informácie, vedomosti...ale naozaj morálku. A táto kategória nie je otázkou svetonázoru. Lebo aj ateista, aj agnostik sa v živote držia nejakých morálnych zásad. Ja som to podpísala, lebo tá práca nie je podľa mňa dobrá. Spôsob ako sa ju snažili podsunúť je netransparentný.  A  pani Pietruchová, ako som ju mala možnosť sledovať v médiách kritiku nepripúšťa. Ide aj o to, že je v štátnej funcii a zároveň mala do 16.10. živú firmu. Je to konflikt záujmov. Ja som podnikateľ a platím dane, zamestnávam ľudí, pracujem s deťmi a ich rodičmi. Pre mňa platia zákony rovnako ako pre ňu.

Takže nie som proti sexuálnej výchove apriori, ale nie v tejto podobe, nie od týchto autorov a nie za týchto podmienok. (Najmä keď moje deti niektoré učebnice vôbec nemajú).

Replies

RVM

#530 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 21:33:36

#529: Zuzana - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Stale ale plati, ze ste podpisali peticiu, ktora je za odvolanie p. Pietruchovej, nie za odmietnutie pracovnych listov k sexualnej vychove. Chapem, ze kazdy z nas ma iny pohlad na sexualitu, a preto mozu mat mnohi vyhrady k otvorenosti, s akou sa prebera sexualita v spominanych materialoch. Musite si ale uvedomit, ze takyto pristup, kedy iniciativou (v prevaznej miere) krestanskych skupin vznikne peticia a tlak rovno na odvolanie riaditelky a zrusenie celeho vyboru, povedie k zakonitej reakcii sekularnej a liberalnej casti obyvatelstva.

Musite si uvedomit, ze tak ako vy hovorite o obavach z pretlacania liberalnej legislativy, tak mame my obavy z radikalizacie krestanskych casti obyvatelstva pod vedenim takych fanatickych skupin, ako je napriklad magnificat.sk. Najnovsie som zistil, ze tito uz vytvorili politicku stranu pod ktorou budu ich kandidati kandidovat vo volbach do VUC. Mozem Vam garantovat, ze urobime vsetko preto, aby sme zachovali sucasny ako-tak sekularny charakter tohto statu.