Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

RVM

#526 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 16:34

#525: Zuzana - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vyssi pocet samovrazd v severskych krajinach sa spaja s kratkymi dnami a dlhymi nocami v zime a vo vseobecnosti s depresivnejsim pocasim ako v juznych krajinach. Aj dnes sa na SME objavil clanok, ktory dost hovori o tom, ako velmi si severania cenia svetlo:

http://www.sme.sk/c/6989208/norske-mestecko-uz-nebude-mat-pol-roka-tmu-svetlo-mu-daju-zrkadla.html

 

Treba si polozit otazku, co su hlavne dovody samovrazd muzov. Vela pocuvame o pripadoch kedy muzi spachaju samovrazdu, ked sa dostanu do dlhov, alebo zbankrotuju - nie preto, ze by sa obavali ze zomru od hladu, ale preto, ze citia, ze nezvladli svoju ulohu muza ako zivitela rodiny - co nie je nic ine ako rodovy stereotyp. Uvediem prvy priklad, ktory mi vyhodil google:

http://www.pluska.sk/krimi/domace-krimi/prisli-dom-otec-pozicku-z-nebankovky-spachal-samovrazdu.html

 

Replies

Zuznana

#527 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 19:22:25

#526: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Mňa na tej odpovedi psychiatra zaujala časť o rastúcom počte samovrážd u žien. Ja osobne sa prikláňam k tej biologickej rozdielnosti medzi mužmi a ženami. Naozaj myslíme, cítime inak, máme iné priority. Lenže ani ja, ani Vy, ani Pietruchová nie sme psychiatri. Takže dať toto tvrdenie do knihy pre deti je odveci. Ešte aj s názvom "rizikové povolanie".  Chce to seriózny prístup.